logo-millennium-visie.jpg

Muziek aan/uit

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:
Beveel deze site aan bij een vriend(in)!

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Wat is Millennium-Visie?
  • Millennium-Visie is een informele, esoterische organisatie die zich als doel heeft gesteld het spirituele bewustwordingsproces te bevorderen middels het verkondigen van een Nieuw Inzicht op het spiritueel vlak. Het verspreiden van kennis en inzicht over het Nieuwe Inzicht staat hierbij centraal.
  • Eén van de belangrijkste doelstelling van Millennium-Visie is bekendheid te geven aan dit nieuwe Inzicht, dat mogelijk zal leiden tot een Nieuwe Spiritualiteit. Nu is het moment gekomen om nieuwe theologische gedachten en ideeën ofwel een nieuw spiritueel model te presenteren. De menselijke spiritualiteit is als het ware toe aan een opfrisbeurt.  
 
Nieuw Inzicht, een nieuwe wereld

Onze samenleving is puur en alleen op actie gericht. Vooral de westerse wereld heeft haar oplossingen altijd in daden gezocht en niet in filosofie of meditatie. Onze wereld wordt momenteel geconfronteerd met enorm grote problemen. Juist nu moeten wij deze problemen eens oplossen en wel op de niveaus van overtuigingen. Je kunt de problemen niet oplossen op het niveau van gedragingen, omdat de kerngedachten – de onder-steunende gedachten - gebaseerd zijn op overtuigingen. Overtuigingen, die generaties op generaties van vader op zoon zijn ‘overgeheveld’!  Probeer de overtuigingen te veranderen, niet de gedragingen.

bloem9aOndanks alle goede bedoelingen die politieke- en kerkelijk leiders hebben, toch zullen ze moeten erkennen dat veel dingen die wij nú doen gewoonweg niet werken. En het is niet alleen de religie die onvoldoende werkt, maar ook onze politieke structuren, economische systemen en educatieve programma’s werken niet. De reden is dat al onze structuren zijn gebaseerd op overtuigingen die de werkelijkheid niet weerspiegelen, namelijk de ware zin en de betekenis van het leven.
Daarom nodigen wij – Millennium-Visie -  jullie uit jezelf open te stellen voor nieuwe ideeën, nieuwe gedachten, en nieuwe openbaringen over God en het Leven. Met de kracht - de kracht van onze ideeën, de kracht van nieuwe overtuigingen over God én het Leven – kunnen wij met z’n allen het negativisme in de wereld overweldigen.

Nieuw Inzicht, nieuwe Spiritualiteit?

Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude compleet moet vervangen, maar één die de oude spiritualiteit kan opfrissen.
Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude doet verzwakken, maar die de oude spiritualiteit laat opbloeien.
Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude ondermijnt, maar één die het beste in de oude spiritualiteit ondersteunt.

De menselijke spiritualiteit is toe aan een opfrisbeurt!

 
Analogie van het leven

bloem10aHet leven is een groeiproces. Je hoeft niets te leren. Je hoeft je alleen maar te herinneren Wie jij in werkelijkheid bent. Groei is het bewijs van de aanwezigheid en de uitdrukking van het Goddelijke. Heel het leven werkt op deze manier!
Denk maar eens na over de boom die voor je raam staat. Hij weet op dit moment, nu hij vijf meter hoog is en jou met de schaduw van zijn machtige kruin overdekt, niet meer dan hij wist op het moment dat hij nog een nietig zaailing was. Alle informatie die hij nodig had om te worden wat hij vandaag is, zat besloten in zijn zaadje. Hij hoefde niets te leren. Hij hoefde alleen maar te groeien. Om te kunnen groeien, maakte hij gebruik van de informatie die in zijn cellulaire geheugen zat opgeslagen.

‘Jij bent echt niet veel anders dan deze boom’. Maar zelfs een boom heeft de zon nodig als aansporing – inspiratie – voor zijn groei.

Heel het leven is onderling verbonden. Het leven creëert doorlopend op interactieve wijze. Wij brengen over en weer resultaten voort. Er bestaan geen enkele andere manier waarop wij deze resultaten kunnen voortbrengen. Jouw gesprekken met anderen en alle informatie die uit deze wereld om je heen tot je komt, kun je vergelijken met de stralen van de zon. Ze zorgen ervoor dat de zaden binnen in jou kunnen groeien. In de wereld om je heen zijn heel veel dingen die je in de richting van je innerlijke waarheid kunnen leiden. Maar zelfs die mensen, plaatsen, objecten en gebeurtenissen zijn niet meer dan geheugensteuntjes. Het zijn een soort wegwijzers. Dat is in feite de essentie van de ‘wereld om je heen’. De fysieke wereld is bedoeld om jou te voorzien van een kader waarbinnen je uiterlijk Ervaren kunt, wat je innerlijk Weet. Dus je vind in feite baat bij de wereld om je heen, precies zoals ze zich aan jou voordoet. Let wel, alle mensen vinden daar baat bij.

afb.10Stel je nu dat je de open plek hebt verlaten en dat je diep in het bos bent ingelopen. Je bent nog nooit eerder zo diep een bos ingelopen. Je beseft dat je de open plek alleen met veel moeite terug zult vinden. Daarom breng je tijdens de wandelingen markeringen op de bomen aan. Welnu, als je het bos weer verlaat, zie je de markeringen en je herinnert je dan dat jij ze daar geplaatst hebt als een hulpmiddel voor jezelf om de weg te vinden. De markeringen bevinden zich buiten jezelf. Uiteindelijk zullen ze je terug naar Huis leiden, maar ze zijn niet ‘Thuis’ zelf. De markeringen wijzen jou op het spoor, het pad, de weg; en de weg komt je bekend voor. Je herkent hem. Dat wil zeggen dat je de weg ‘her-kent’, ofwel dat je de weg ‘opnieuw kent’. Maar de weg is niet de Bestemming zelf. Alleen jij kan jezelf naar jouw Bestemming leiden.
Anderen kunnen je op een pad leiden, weer anderen kunnen je hun weg laten zien, maar alleen jij kunt jezelf naar jouw Bestemming leiden. Alleen jij kunt besluiten om ‘Thuis’ te zijn bij God. De uiterlijke wereld is het pad. Het pad is voorbestemd om jou terug te brengen naar huis. Sterker nog, alle gebeurtenissen in de uiterlijke wereld zijn voorbestemd om juist dat te doen. Dat is immers de reden waarom jij ze daar hebt geplaatst.

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack