logo-millennium-visie.jpg

Muziek aan/uit

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Lieve mensen,

Velen van ons zien deze tijd als bedreigend, verwarrend en onveilig. We worden belaagd door krantenkoppen met teksten als ‘Evolutieleer met brochure bestreden’,Onzekerheid maakt van de mens een conformist’, De maatschappij is aan het verharden’,Ouders slecht voorbeeld leefstijl kind’,Dialoog tussen geloof en wetenschap praktisch on-mogelijk’ of ‘Geloof of zeker weten?’. Al deze berichten kunnen ertoe leiden, dat er een verkeerde gedachte gaat ontstaan over de ware zin en betekenis van het leven.

bloem5aWe hebben een onverzadigde behoefte aan kennis. Kennis die gericht is op het verstandelijk weten, en op die manier proberen we tijdens ons leven de ontelbare essentiële vragen vluchtig te beredeneren of te beantwoorden. Vragen die we soms liever niet beantwoord willen hebben, omdat ze pijn, verdriet en angst teweeg brengen. En juist om naar onze innerlijke angsten, verdriet en emoties te gaan kijken, daar hebben wij in ons jachtig bestaan nu geen tijd voor. Daarbij komt ook nog dat deze technologisch ontwikkelde maatschappij hoge eisen aan ons stelt. We worden van jongs af aan geleerd om prestaties te leveren en zo veel mogelijk het verstand te verkiezen boven het innerlijk gevoel. Dit sluimerend denkproces gaat door tot er een moment komt waarop wij genoodzaakt zijn door bijvoorbeeld ziekte of pensioen ons terug te trekken uit deze hectische maatschappij. Tijdens een ‘gedwongen’ terugblik gaan we ons zelf dan ineens de essentiële vraag stellen wat de ware betekenis van het leven nu eigenlijk is. Waarom heb ik mijn leven zo geleefd als toen en waarom niet anders? Was het niet beter geweest om vroegtijdig te veranderen; een andere zingeving te kiezen? Een ‘beter’ leven te verkiezen boven een jachtig bestaan? Een leven zonder enig gevoel en emoties, of een leven met enige vorm van liefde voor elkaar? Is dat de ware betekenis van het leven?

bloem4aWij vergeten dat wij een prachtig spiritueel wezen zijn, die keer op keer de gelegenheid van |Al-Wat-Is| krijgt om zich hier op Aarde zich te mogen ontwikkelen. Wij vergeten ook, dat wij een zelfstandig evoluerend schepsel zijn – geschapen door God of |AL-Wat-Is| – die bestaat uit een ziel, een geest en een lichaam. Een ziel die de goddelijke levensenergie in zich draagt en die zichzelf – haar goddelijkheid – wenst te ervaren hier op Aarde. Ieder mens van ons draagt een goddelijk deel van de Goddelijke Geest – God Zelf - in zich en juist dat zijn wij vergeten. Wij zijn een prachtig spiritueel wezen; een goddelijk wezen met het scheppend vermogen om onze eigen realiteit van het leven te scheppen. En juist dat zijn wij vergeten!

Velen van ons zien het leven als een leerschool. Sommigen zelfs als een lijdensweg. Niets van dit alles is waar. Het leven is geen leerschool, maar een ontdekkingsreis. Het leven is een proces waarin de ziel ‘weten’ omzet in ‘ervaren’, en dat proces zal voltooid zijn wanneer de dingen die je weet en ervaren hebt, jouw doorvoelde werkelijkheid zijn.
Jbloem3ae leven is daarom een schepping, geen ontdekking. Je schept, je creëert je eigen realiteit, je eigen werkelijkheid. Besef daarom dat je niet leeft om elke dag dat te ontdekken wat die dag voor je inhoudt, maar om hem te scheppen. Je schept namelijk je eigen werkelijkheid elke minuut, waarschijnlijk zonder dat te beseffen. Het grootste geheim is dan ook niet dat je leven een ontdekkingsreis is, maar een scheppingsreis. Je bent niet jezelf aan het ontdekken, maar schept jezelf opnieuw iedere minuut, iedere dag opnieuw. Grijp daarom alle kansen aan die je worden aangereikt. Het zijn gelegenheids-kansjes die de ziel heeft geënsceneerd.

Mislukkingen zijn er niet, het zijn alleen de ervaringen die tellen in het leven. En dat is wat de ziel weet. Elke kans, elke mogelijkheid en elke situatie die aangeboden wordt, is een unieke inspiratiebron om het Zelf te ervaren. Een bron waaruit je kunt putten als je het gevoel laten spreken. Het is een onuitputtelijke bron omdat deze bron – jouw ziel – rechtstreeks in verbinding staat met |Al-Wat-Is|, God Zelf. Zoek daarom niet uit te vinden |Wie-je-Bent|, maar zoek om vast te stellen |Wie-je-wilt-Zijn| in dit leven!

  • ‘Het leven is een scheppingsproces’
  • ‘Het leven is een inspiratiebron’
  • ‘Het leven is een spirituele revolutie’


Lieve mensen, wij wensen jullie allemaal een vernieuwend maar vooral een inspirerend inzicht toe voor de komende tijden. Een nieuw leven met ongekende mogelijkheden.

Hans Zevenboom,
April 2009

 

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack