logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Egoïsme
Egoïsme

Word egoïstich(er)!

Egoïsme is een opvatting of levenshouding waarin een persoon alleen maar denkt om het eigenbelang. Het egoïstisch handelen van de mens is volgens de psychologie deels terug te voeren tot de ‘natuurlijke aanleg’ van instincten en driften die erop gericht zijn te overleven. In het karakter kunnen deze eigenschappen zo sterk naar voren komen, dat bij een dergelijke persoon het vermogen om sociaal te denken en te handelen sterk beperkt is.
Veel mensen hebben geleerd dat egoïstisch gelijk staat aan niet-sociaal! Maar het kan juist heel sociaal zijn om aan jezelf te denken, ‘nee’ te zeggen omdat je er voor zorgt dat je niet ‘opbrandt’. In werkelijkheid zondigt de ‘egoïst’ uit onwetendheid!

afb. vreugde 5In het boeddhisme betekent egoïsme werkelijke eigenliefde: ernaar streven ieder moment van het bestaan te ervaren als een moment van vervulling. Dat wil zeggen, een staat van wijsheid willen bereiken, vrij van haat, egocentrische begeerte, jaloezie en andere mentale vergiften. Eigenliefde (zelfliefde) is onvoorwaardelijk van jezelf houden. Dat betekent dat je niet alleen van je sterke punten en je mooie kanten houdt, maar ook van je zwakheden.

Als je dus in de toekomst of vandaag de dag naar je levensdoel kijkt, vraag dan aan je innerlijke of hogere zelf – je ziel – en je zelf: ‘Doe ik dit voor mij, voor mijn hoogste goed of doe ik het om anderen een plezier te doen, om te voldoen aan hun beeld van mij?’
Als er iets is waartoe je jezelf uit plicht of verplichting dwingt, uit een gevoel dat men je zal bewonderen of eerbiedigen omdat je dat doet, respecteer je waarschijnlijk niet het licht van je ziel!

Het ego verfijnen, is inzien wie je bent. Want ….. de meeste liefhebben de persoon is de persoon die ‘op-zich-Zelf gericht’ is.

De grootste gave die je een ander kunt geven, is zorgen dat je eigen leven functioneert!

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack