logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Reïncarnatie
Wedergeboorte?

Het woord reïncarneren stamt uit het Grieks en betekent 'opnieuw' bezield worden of verwijst naar een zielsverhuizing. Van Dale spreekt over: 'wedergeboorte van de ziel in een lichaam'. De ziel daalt in het 'vlees' jezus geboorte_3om opnieuw een levenscyclus mee te maken. Het woord reïncarnatie houdt van zelf al de erkenning in, dat er iets in de mens aanwezig is, dat de dood overleeft. Anders zou er in het geheel niets zijn om opnieuw geboren te worden. Reïncarnatie betekent dan ook in de meest eenvoudige zin 'de terukgeer naar het aardse leven ná de dood'. Dus een wezenlijk, niet-lichamelijk deel van onszelf, dat het lichamelijk sterven heeft overleeft en na een kort of lang verblijf in een andere dimensie, weer opnieuw in een nieuw stoffelijk lichaam zal verschijnen voor een volgende levenscyclus. Dat is wat reïncarnatie is!

Dood gaan op aarde, ontdekken dat je niet dood bent, na enige tijd terugkeren op aarde. Weer leven als mens, weer dood gaan, weer ontdekken dat je toch niet dood bent, maar anders leeft. Iedere keer een andere 'persoonlijkheid' zijn. Duizenden keren, maar je niet kunnen herinneren. Dat is de ware betekenis van reïncarnatie!

Waarom reïncarneren wij eigenlijk?

Wat heeft het allemaal voor zin?

Als een ziel terugkeert naar een menselijk leven, dan is dat altijd een poging om méér ervaringen op te doen én zich aldus verder te evolueren; te ontwikkelen!

Tijdens het hele leven bepaal jij zelf je eigen regels! Jij zet de richtlijnen uit volgens een van te voren opgesteld goddelijk Plan en jij beslist uiteindelijk - bij 'terugkomst' - hoe goed je het hebt gedaan hier op aarde. Hoe goed je bezig bent geweest op ieder moment van de dag, want jij bent tenslotte degene die besloten heeft |Wie| en |Wat-jij-werkelijk-bent| ...............  en |Wie-je-wilt-Zijn| hier op Aarde.
Dit hele proces gaat er juist om je Zelf te ontdekken, je Zelf te scheppen zoals wij werkelijk zijn en werkelijk wensen te zijn op ieder moment van de dag. De ziel vormt tijdens het leven - het scheppingsproces - het denkbeeld, de geest schept en het lichaam ervaart, datgene wat jij hebt gecreëerd. Op deze manier gaat de cyclus van schepping en ervaring, verbeelding en vervulling, kennen en naar het onbekende groeien alsmaar door. Nu en altijd. Voor eeuwig!

Reïncarnatie kan de dimensie van je leven verdiepen. Je leert dingen in een beter verband te bekijken en de betrekkelijkheid ervan in te zien. Het bewerkstelligt een versneld innerlijk groeiproces. Maar wát iemand eruit haalt, is uiteraard altijd weer een persoonlijke zaak. Je krijgt 'herkansingen' [Het Evangelie van Thomas; gnostiek] en wel om je ziel verder te laten evoluren, zodra de ziel het menselijke lichaam omhult in het aardse leven.

Klik hier om meer te lezen>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack