logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Antibioticaresistentie
Antibiotica-resistentie

Antibiotica-resistentie wordt een steeds groter probleem!

Killerbacterie opkomst?
Immuniteit? Resistentie bacteriën?

'Volgens deskundigen op het gebied van bacteriële infecties is de kans groot dat de wereld te maken krijgt met een uitbraak van een bacterie die niet kan worden bestreden! Zo'n uitbraak kan binnen tien jaar vanaf nu plaatsvinden en zou duizenden of zelfs miljoenen mensen het leven kunen kosten, aldus de onderzoekers in Dagblad van het Noorden. De enige manier om een ramp te voorkomen, is dat er nieuwe antibiotica komen waar de bacteriën wel gevoelig voor zijn'.

afb. illusie_3Antibiotica zijn een veel toegepast wapen tegen bacteriën, maar als snel kunnen ze volkomen 'werkingsloos' zijn. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) becijfert het aantal sterfgevallen alleen in de Europese Unie op  25.000 per jaar. De WHO waarschuwt dat zelfs de wereld een 'post-antibiotica-tijdperk' tegemoet gaat, waarin simpele en frequent voorkomende infecties opnieuw dodelijk kunnen zijn.

'De vijfhonderd ton antibiotica dient binnen drie jaar te worden gehalveerd, kondigde de demissionaire ministers Verburg van landbouw en Klink van volksgezondheid in april 2010 aan'.

Ziekmakende bacteriën zijn steeds vaker resistent doordat veehouders kwistig met antibiotica omspringen. En ....... steeds meer patiënten raken besmet met bacteriën met ESBLs; Extended Spectrum Beta-lactamase. 'Er liggen nog talloze bacteriën op de loer die kunnen muteren tot even gevaarlijke zusjes van de EHEC-bacterie'. Zo is bijvoorbeeld 87 % van de kipproducten - Jan Kluytmans, arts-microbioloog/ hoogleraar Vrije Universiteit - in de supermarkt besmet met ESBL-bacteriën die ook resistent zijn geworden tegn antibiotica. Ook 20 procent van het varkens- en rundvlees zat eronder. 'Toch kun je nog gerust vlees eten, als je het maar goed verhit', vindt hij.

Ook artsen trekken aan de bel. Ze zien in het ziekenhuis steeds vaker patiënten binnenkomen die drager zijn van multi-resistente ziekteverwekkers, zogeheten ESBL-bacteriën. Naar schatting is 10 procent van de mensen drager van ESBL-bacteriën, aldus hoogleraar medische microbiologie C. Vandenbroucke-Grauls van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Wetenschappers noemen die stijging in een brandbrief aan de ministers Volksgezondheid en Landbouw 'verontrustend'. In 2009 vertoonde 4, 34% van de patiënten in de ziekenhuizen een resistentie tegen antibiotica; in huisartsenpraktijken van 1,74 % in 2008 naar 2,17% in 2009. Een kwart meer!

Een alamerende ontdekking: 'In een groot deel van de watermonsters in New Delhi werden bacteriën gevonden die het gevreesde resistentie-gen NDM-1 dragen'!

Klik hier om meer te lezen>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack