logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Aarden en centreren
Aarden en centreren

Aarden is het contactgevoel tussen je voeten en de Aarde. Dit duidt op een gevoelsstroom - een Kosmische energiestroom - die door je kruin, langs je ruggenwervel, je benen en je voeten in de Aarde loopt. Je bent dan verbonden met de Aarde, 'niet met je hoofd in de wolken' of 'zweverig in de lucht'.
Er zijn natuurlijk verschillen in de mate van gevoelscontact met de Aarde; dit komt door de mate waarin de voeten de grond raken. (Hoge hakken, niet of onvoldoende geaard). Geaard zijn, is een andere manier om te zeggen dat iemand met zijn beide benen op de grond staat. Verder kan het ook betekenen dat iemand weet waar hij staat en dus weet wie hij is. Als iemand geaard is, staat daar 'iemand'. Aarden wil dus zeggen, dat iemand zover komt dat hij of zij niets meer hem ophoudt, dat hij zijn zwaartepunt verlaagd heeft en zich dichter bij de Aarde voelt. Dit heeft onmiddellijk tot gevolg dat zijn gevoel van veiligheid toeneemt. Iemand die in een staat van grote opwinding is geraakt, is er toe geneigd om de lucht in te gaan, te vliegen. In deze toestand is er altijd een element van angst en gevaar, namelijk het gevaar 'om te vallen'. Dit wordt opgelost als de persoon lichamelijk of emotioneel weer veilig op de grond staat.

wolken1aHet centreren van het lichaam duidt op het vinden en het vasthouden van het centrum of wel het zwaartepunt van het lichaam. Het zwaartepunt of het centrumpunt dient circa 5 centimeter onder de navel te liggen. Als iemand daar gecentreerd is, wordt er gezegd dat hij zowel psychologisch als lichamelijk is balans is. Een evenwichtig mens is kalm en op zijn gemak; hij is meester over al zijn bewegingen.
De meeste Westerlingen zijn gecentreerd in het bovenste deel van hun lichaam vooral in hun hoofd. Wij erkennen het hoofd als het brandpunt van het ego, het centrum van bewustzijn en van weloverwogen gedrag. Het lagere centrum daarentegen, in het bekken, is het centrum van het onbewuste of instinctieve leven. Als je je realiseert dat niet meer dan 10 procent van onze bewegingen bewust wordt uitgevoerd en dat 90 procent onbewust is, wordt het belang van dit centrum duidelijk. Wij maken dit duidelijk aan de hand van een analogie: Paard en ruiter!

De ruiter met zijn bewuste controle over de richting en de snelheid functioneren als het ego; het paard zorgt voor het lagere centrum, de kracht en de betrouwbaarheid om de bestuurder daar te brengen waar hij heen wil. Als de ruiter zijn bewustzijn zou verliezen, zou het paard hem naar alle waarschijnlijkheid wel veilig thuis brengen. Maar als het paard niet meer zou kunnen, zou de ruiter praktisch hulpeloos zijn. Er zit dan niets anders op dan te gaan lopen naar de plaats van bestemming.

Hoewel er meerdere essentiële gevoelscentra in het lichaam zijn, kan je de buik dus letterlijk de zetel van het gevoelsleven noemen. Door te weinig of geen contact met dit vitale centrum te hebben, raakt iemand uit balans en dit kan leiden tot angst en onzekerheid!

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack