logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Overtuigingen
Overtuigingen creëert gedrag

Gewoonlijk denken we over overtuigingen in termen van belijdenis of doctrinen. Maar in de meest fundamentele zin is een overtuiging ieder(e) leidende principe, uitspraak, geloof of passie die of dat betekenis en richting in het leven kan geven. Overtuigingen kun je beschouwen als voorgevormde benaderingen van waarnemingen die onze communicatie met onszelf op een consistente manier 'filteren'. 

1. Overtuiging is niets anders dan een stemming, een innerlijke presentatie die het gedrag regeert.afb.4
2. Overtuigingen lijken op opdrachtgevers van onze hersenen. Wanneer wij congruent geloven dat iets waar is, is dat als een opdracht aan de hersenen, hoe en wat er gepresenteerd moet worden.
3. Overtuigingen leveren een direct ´commando´ aan het zenuwstelsel en indirect aan het hormoonstelsel. Als je gelooft dat iets waar is, kom je letterlijk in de stemming van de waarheid ervan.
4. Overtuigingen zijn generalisaties en hebben een structuur. Een structuur in termen van subtiele verschillen in de kwaliteit van innerlijke beelden, geluiden en gevoelens. M.a.w. de ervaring van ´ergens van overtuigd zijn´, hangt samen met het soort beelden, geluiden en gevoelens die we innerlijk ervaren. Dit geeft aanknopingspunten voor verandering van onze overtuigingen.
5. Ons wereldmodel is een systeem van overtuigingen.

Klik hier om meer te lezen>>>>>

Het leven is gebaseerd op overtuigingen!

afb.6Onze samenleving is puur en alleen op actie gericht. Vooral deze wereld heeft haar oplossingen altijd in daden gezocht en niet in filosofie of mediteren. Onze wereld staat momenteel voor grote problemen en juist nu moeten we deze problemen oplossen en wel op de niveaus van overtuigingen!

Waarom spreek ik van overtuigingen als we in feite onze gedragingen moeten veranderen? Wel, om die reden dat we hier met veranderingen in gedrag te maken hebben. Wel, omdat overtuigingen alle vormen van gedrag creëren. Alle gedragingen wordt gecreëerd door overtuigingen! Je kunt géén langdurige gedragsveranderingen bewerkstelligen zonder eerst de onderliggende overtuigingen aan te pakken. De meest mensen proberen de dingen te veranderen door zich te concentreren op gedrag; gedragingen. Zij blijven maar geloven dat ze de dingen kunnen verbeteren door iets te doen. Iedereen rent dus rond als een kip zonder kop en probeert zich een voorstelling te maken van wat hij of zij kan doen. De nadruk ligt dus eerder op dingen doen, dan op dingen geloven!

Hoe kunnen we overtuigingen veranderen?

Eerst  moet je er bewust van zijn welke overtuigingen je probeert te veranderen. De meeste mensen weten niet eens wat hun overtuigingen zijn of inhouden. Ze hebben er niet voldoende diep over nagedacht. Ze hebben het te druk met het leven van hun leven. Ze hebben het zo druk met het oplossen van de problemen die door hun overtuigingen zijn gecreëerd, dat ze geen tijd overhouden om te kijken naar de overtuigingen die deze problemen creëren.
Mensen houden altijd vast aan hun oude overtuigingen - het oude geloofssysteem -, omdat zij die overtuigingen niet tekort willen doen door ze compleet te verwerpen, zomaar voor de vuist weg. Ze denken dat ze geen andere keuzemogelijkheid hebben; een totale verwerping of een totale aanvaarding van het 'oude'. Bijvoorbeeld het 'verwerpen' van de leerstellingen van het oude, conservatieve christendom.

afb.9Toch is dat niet de enige keuze die je hebt. Je kunt het 'oude' uitbreiden, zodat bepaalde delen van het oude niet langer opgaan. Je kunt het 'oude' uitbreiden zodat bepaalde delen van het 'oude' beter gaan werken. Je kunt dingen aan het 'oude' toevoegen en sommige delen van je geloofssysteem vernieuwen.
Een complete verwerping van je huidige overtuigingen zou neerkomen op het te schande maken van veel dingen die onderricht zijn, gedaan zijn; van veel dingen die goed zijn. Te veel dingen in de wereld zouden dan 'verkeerd' kunnen aanvoelen. Het zou de voorouders 'verkeerd' doen aanvoelen; het zou de Geschriften 'verkeerd' doen aanvoelen; het zou het hedendaagse leven 'verkeerd' doen aanvoelen. Mensen zouden dan feitelijk moeten toegeven dat alle spirituele aspecten van de menselijke ervaring een vergissing waren, een misvatting betroffen. En dat is meer dan de meeste mensen kunnen erkennen. Het is ook meer dan zij erkennen hoeven, omdat het onwaar is. In feite hoeven wij niet te verklaren dat wij iets 'verkeerd' zagen, omdat zulks niet het geval is. Ons inzicht was niet compleet. Wij hadden meer informatie nodig.

De transcendentie van heersende overtuigingen houdt geen totale verwerping ervan in. Je voegt er gewoon iets aan toe. Als wij over meer informatie beschikken, die we kunnen toevoegen aan wat wij momenteel geloven, kunnen wij onze overtuigingen uitbreiden - niet ze totaal verwerpen, maar ze uitbreiden - én op een nieuwe manier met ons leven verder gaan. Een manier die zeker werkt!

Klik hier voor meer informatie>>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack