logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Adembeheersing
Adembeheersing

Adembeheersing en hersenen - deel I

1.0 Levensenergie

Een mens heeft ca. 14% zuurstof nodig om goed te kunnen leven. Maar ca. 41% van de mensheid krijgt minder dan 10%, en een sterk dalende tendens zet zich voort!

zuurstof 24 1De inademingslucht bevat circa 21% zuurstof. De uitademingslucht bevat altijd nog 17% zuurstof. Bij een normale, rustige ademhaling is dit proces in balans, waardoor het lichaam voldoende zuurstof krijgt om goed te kunnen functioneren. Maar uit wetenschappelijke onderzoeken is het al heel lang bekend, dat de mens onvoldoende zuurstof tot zich neemt; dat in bepaalde delen van het lichaam géén genezing kan plaatsvinden zonder voldoende zuurstof; dat de zuurstof die je moet inhaleren voor 90 tot 95% zuiver (!) moet zijn; dat het één van de vele eigenschappen van zuurstof is dat het schadelijke bacteriën dood; dat als we niet voldoende zuurstof hebben onze cellen zich met gifstoffen vullen; dat door een te snel ademhalen (stress is hier de oorzaak van) er een kooldioxidetekort ontstaat dat leidt tot zuurstofgebrek; dat er voldoende zuurstof in het bloed aanwezig is, maar onvoldoende in de cellen; dat er een precies evenwicht bestaat tussen kooldioxide en de concentratie van protonen in het bloed, etc. etc.

2.0 Het effect van een verkeerde ademhaling

zuurstof 27 1Het lichaam heeft voor de productie van energie zuurstof O2 nodig. Bij de productie van deze energie wordt kooldioxide (CO2) gevormd. Een veelgehoord misverstand in de geneeskunde is dat koolstofdioxide alléén een afvalproduct is, dat afgevoerd moet worden. Ten dele klopt dit, maar CO2 heeft ook een belangrijke functie in ons lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat de zuurstof die we inademen, kan worden opgenomen door ons lichaam. Door te veel lucht in- en uit te ademen, daalt de CO2-concentratie in de longen. Hierdoor daalt ook de CO2 concentratie in het bloed. Gevolg hiervan is, dat er minder zuurstof kan worden opgenomen door ons lichaam!

Helaas, de medische wetenschap – de farmacie met name - blijft maar aanmodderen met het verstrekken van onjuiste informatie, omdat ze in wezen niet willen accepteren dat er een direct verband bestaat tussen zuurstof én kooldioxide. Weinig medische wetenschappers én adem-coaches weten dat een verlaagd koolstofdioxideniveau in het bloed leidt tot een verminderde zuurstoftoevoer naar de cellen in het lichaam, met inbegrip van hersenen, hart en nieren!

Continue te veel en te diep, te snel ademen kan er ook voor zorgen dat er juist een tekort aan zuurstof ontstaat in onze lichaamscellen en dus onze organen.

Ons hoofdprobleem is dus een ontregeld ademhalingscentrum [= disfunctioneel ademen]

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp >>>>>

Adembeheersing. Genezen met zuurstof - deel II

Relatie adembeheersing, voltage van een cel, zuurstof, pH-waarde en kooldioxide

Onvoldoende zuurstof betekent onvoldoende biologische energie, wat kan leiden tot allerlei kwalen, van lichte vermoeidheid tot een levensbedreigende ziekte.

De voltage van een cel

Cellen moeten voldoende voltage hebben om de mitochondriën (de energiefabriekjes van een cel) te stimuleren om energie te produceren voor het functioneren van de cellen. Deze energie wordt uitgedrukt in het cel-voltage! Het voltage is het voor het functioneren van de cellen het opgeslagen potentiaal.

Voltage afhankelijk van het zuurstofniveau

zuurstof 14 1Elke levende cel in het lichaam heeft een membraanpotentiaal van -70 mV. Het is belangrijk te begrijpen dat het cel-voltage en weefsels alsmede hun pH afhankelijk zijn van het zuurstofniveau. Naarmate het voltage in de cellen daalt, laten we zeggen van -20mV (milli-volt) tot nul mV (let op: hoe hoger het getal, des te lager het voltage), raken de levensprocessen aangetast. Hoe verder het zuurstofniveau dus daalt des te verder daalt het voltage in de cellen, terwijl de pH in het zure bereik belandt. Mensen ervaren dan vermoeidheid en chronische pijn.

Permanent zuurstofgebrek

Naarmate de voltage-, pH- en zuurstofniveaus dalen, boet het immuunsysteem in aan kracht, waardoor het aantal ziektewekkers in kracht toeneemt. Als het lichaam zuur wordt, daalt het voltage alsmede het zuurstofgehalte in de weefsels, waardoor een neerwaartse spiraal ontstaat naar permanent zuurstofgebrek wat leidt tot fermentatie in de cellen.

Zodra het zuurstofniveau daalt, treden er infecties op. De infecties beschadigen de cellen nog meer en brengen het zuurstof-, energie-, voltage-, en pH-niveau omlaag. Als het cel-voltage laag is en het zuurstofniveau afneemt, ontstaat in de darmen een toename van anaërobe bacteriën die beginnen te dijen in de zuurstofarme omgeving! Op +30mV hebben de cellen zo weinig energie, dat ze kankerachtige verschijnselen vertonen.

Kooldioxide en pH-balans

Als onze ademhaling daalt, verandert ook ons cel-voltage en de pH-waarde; als de pH zuurder wordt! Onze ademhaling wordt in wezen dus beheerst door de zuurgraad van ons bloed!

Slot

zuurstof 10 1Naarmate het lichaam – uiteindelijk de cellen - steeds meer verzadigd raken met giftig afval, zware metalen en chemicaliën (voedseladditieven of farmaceutische middelen; medicijnen) wordt het zuurstoftransport steeds moeilijker. Als de cellen(celmembranen) met zo veel gif bedekt raken, krijgen ze ‘ademtekort’ en raakt de celademhaling zwaar beschadigd. Als gewone menselijke cellen op die manier beschadigd zijn, muteren ze om in leven te blijven. Ze nemen daarvoor hun toevlucht tot fermentatie, omdat ze door het zuurstofgebrek niet voldoende ATP (adenosinetrifosfaat) produceren. Als ze dusdanig zijn aangetast, verliezen cellen al hun hogere (levens)functies!


klik hier voor meer informatie over dit onderwerp >>>>

Adembeheersing en water – deel III

1.0 Inleiding

bloem4aEr zijn veel redenen waarom mensen gebrek aan zuurstof hebben. Om te beginnen bevat onze planeet te weinig zuurstof. De lucht in steden en andere vervuilde gebieden bevat vaak nog minder zuurstof dan wenselijk is. Aan de andere kant is uit onderzoek gebleken dat de meest schadelijke zuurstofverbruikers – o.a. operatieve ingrepen, virus- of bacteriële infecties, hartzwakte, stress, voedselallergieën, chemotherapie, te hoge zuurgraad van het lichaam, te weinig lichaamsbeweging, etc. – een kritieke afname in het hartminuutvolume veroorzaken. Het directe gevolg hiervan is dat er minder zuurstof door het lichaam wordt vervoerd!

2.0 Breedband-absorberend-water

bloem12aEén van de grootste bedreigingen op dit moment is dat het ‘lichaam’-water, ons kraanwater én bijvoorbeeld het bronwater uit plastic flessen verschillende frequenties (bijv. bij GSM, UMTS, DECT, Wifi, Wimax, 5G netstructuren) absorbeert. Niet alleen het lichaamswater dat door onze bloedbanen stroomt maar ook de kwaliteit van het water dat in onze cellen aanwezig is, wordt hierdoor sterk beïnvloed. Nog een ander belangrijk gegeven is, dat water een ‘breedband-absorber’ van alle elektromagnetische stralingen is.
Water kan ook nog andere frequenties of trillingen absorberen waar het hier op aarde mee in contact kan komen. Denk maar eens aan aardstraling (Hartmann- en Curry-lijnen, leylijnen, e.d.) en de straling van de wateraders, maar ook alle frequenties die wijzelf creëren! Het lichaamswater absorbeert deze frequenties uit de kosmos, de aarde en onze directe omgeving, maar het is veel beter om te zeggen dat het er mee resoneert! Al deze frequenties hebben een zeer sterke invloed op de waterstructuur (waterhuishouding) van ons lichaam. Omdat de mens voor een groot deel uit dat ‘breedband-absorberend’- water bestaat, moet die positieve en/ of negatieve stralingsinvloeden ook wel ‘iets’ met ons doen.

3.0 Slot

bloem5aAls je lichaam niet goed gehydrateerd is, zullen cellen water uit je bloed halen, waardoor je hart harder werkt. Ondertussen kunnen uw nieren uw bloed niet goed zuiveren, en wanneer dat gebeurt, wordt een deel van de werklast van de nieren doorgegeven aan de lever en andere organen, waardoor ze ernstig gestrest kunnen raken. Bovendien kunt u een aantal kleine gezondheidsproblemen ontwikkelen, zoals constipatie, droge en jeukende huid, acne, neusbloedingen, urineweginfectie, hoesten, niezen, sinusdruk en hoofdpijn. Schoon zuiver water is dus essentieel voor de gezondheid. Het water dat we drinken moet metabolisch worden geherstructureerd voordat het biologisch beschikbaar is voor ons lichaam. 

klik hier voor meer informatie over dit onderwerp >>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack