logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Uittreding
Uittredingen

Uittredingen of astrale projectie - deel I

afb. paranormaal 6Tegenwoordig is er een grote belangstelling voor buitenlichamelijke ervaringen [BLE’s] ook wel uittreding of astrale projectie genoemd. Bij een BLE hebben de mensen het gevoel dat zij ‘geestelijk’ hun lichaam verlaten. Daarbij lijkt het soms alsof ze omhuld zijn door een fijnstoffelijk of ‘astraal’ lichaam. Normaal gesproken vindt dit plaats tijdens de slaap, wanneer het hoger bewustzijn (de ziel, spirit of essentie) het lichaam verlaat en de meer subtiele dimensies van het bestaan bezoekt.

Een BLE is de scheiding of het losmaken van ons hoger, innerlijk of essentiële bewustzijn van ons fysieke lichaam. Je hebt tijdelijk het gevoel gescheiden te zijn van het fysieke lichaam.

Wat gebeurt er nu tijdens een buitenlichamelijke ervaring?

Het is een product van je eigen verbeelding!

De essentie van |Wie-je-bent| - de ziel of het hoger bewustzijn - heeft dan gewoon het lichaam verlaten. Dat kan in normale dromen gebeuren, en vaak ook tijdens meditatie, en geregeld ook op een sublieme manier wanneer het lichaam in diepe, diepe slaap verkeert. Tijdens zo’n ‘excursie‘ - uittreding – kan je ziel gaan waar ze wil!

Vraag Neale D. Walsch [Boek Neale D. Walsch, Derde gesprek met God]:
Hoe kan ons iets getoond worden, hoe kunnen ons tijdens zulke ervaringen dingen worden ‘onthuld’ als we alles gaandeweg zelf creëren? Mij lijkt dat de enige manier waarop ons iets onthuld kan worden, is als die dingen los van ons en niet als deel van onze eigen schepping bestaan’.

Antwoord God: ‘Niets bestaat los van jou, en alles is je eigen schepping; het is letterlijk een product van je eigen verbeelding. Je verbeeldt je bijvoorbeeld dat je het antwoord op deze vraag niet weet, en dus weet je het niet. Maar zodra je je verbeeldt dat je het wel weet, dan weet je het ook.
Je staat je zulke verbeeldingen dus toe, opdat het proces doorgang kan vinden.’

Neale: Het proces?

bloem1aGod: Ja, het leven. Het eeuwige proces. Op die momenten dat je ervaart hoe jij jezelf wordt ‘onthuld’ – of dat nou wat jij ‘uittredingen’ noemt zijn of dromen, of die magische wakkere momenten waarin alles kristalhelder is – gebeurt er niets anders dan dat jij je opeens ‘herinnert’. Je herinnert je wat je al – ooit eens - geschapen hebt! En, dát kunnen heel indringende herinneringen zijn. Het kan een persoonlijke inwijding zijn.
Als je eenmaal zo’n geweldige ervaring hebt gehad, kan het erg moeilijk zijn om naar het ‘echte’ leven terug te gaan alsof er niets gebeurt is. Om weer op te gaan in wat anderen de ‘werkelijkheid’ noemen, dat komt doordat jouw werkelijkheid is uitgebreid, is groter geworden. En ‘krimpen’ kan niet meer. Dat is alsof je de geest – het verstand – weer terug in de fles wilt doen en dat is onmogelijk.
En dat is waarom mensen die na z’n uittreding terugkomen of na een zogenaamde bijna-doodervaring soms zo anders lijken dan daarvoor!’

Het meest opmerkelijk van een uittreding is dat het ervaren van een BLE er meestal automatisch toe leidt, dat we onze angst voor de dood verliezen!

Klik hier voor meer informatie>>>>

Hans Zevenboom

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack