logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Ziel en Geest
Wat is een ziel, wat is een geest?

Een omschrijving van het begrip 'ziel' is:

1. De ziel is de 'individualisatie' van de Goddelijke Geest en die is |Alles-Wat-er-Is|.
2. De ziel wordt voortgebracht uit God Zelf, en is dus een 'deel' van God Zelf.afb.24
3. De ziel is een Goddelijke Deel van het Goddelijke Geheel; een deel van het Ene Onmetelijke Oneindige Energielichaam.
4. De ziel is God in het klein; de ziel is het gereedschap waarmee God ZichZelf uitdrukt.
5. De ziel is geworden tot een 'enkeling'; een samengeklonterd energiedeel (energielichaam) van |AL-Wat-Is|, dat het menselijk lichaam omhult.
6. De ziel is de essentie, die een persoon 'levend' maakt.

Klik hier om meer te lezen >>>>>

Een omschrijving van het begrip 'geest' is:

1. De geest is het submoleculaire deel van het etherlichaam; het energielichaam. Het energielichaam is de ziel, die een deel is van de Goddelijke Energie - de LevensEnergie - én het Totale Bewustzijn.  De ziel is een goddelijk deel van het Goddelijke Geheel, een deel van het Ene Lichaam. De geest is een 'sub-deel' van het Goddelijk Geheel met zijn specifieke karakteristieken.afb.25
2. De geest is een submoleculair deel, dat bestaat uit allerlei energieën bestaat, te weten gedachten en herinneringen aan gevoelens uit het verleden die opgeslagen zitten in alle lichaamscellen. De ziel (onderbewuste, id, etc.) is de totale som van alle gevoelens die je ooit eens hebt gehad. De geest (je celgeheugen, het verstand - niet je breinmassa) bestaat uit herinneringen aan deze gevoelens.
3. De geest is 'de sluier der vergetelheid'; een uniek filtersysteem dat de ziel als het ware omhult. De ziel ontvangt en interpreteert alle binnenkomende informatie in iedere energievorm en activeert op deze wijze het bewustzijn; het verstand. De geest is ons bewustzijn dat alles kan bedenken en voelen, zich kan identificeren met van alles in en buiten onszelf.
4. De geest is de innerlijke kracht die - jou - het lichaam voortdrijft. De geest is die aangewende energie.
5. De geest is de 'heerser van alle gedachten'. Alle gedachten zijn zeer subtiele, maar een uiterst krachtige energievorm die er voor kan zorgen, dat wij 'bewust' of 'onbewust' leven; als slaapwandelaar of 'activist' door het leven gaan.
6. De geest is het brein in fysieke vorm! Het is de geest die ervoor zorgt dat je over je brein kunt nadenken. Zonder geest zou je niet eens weten dat het brein bestaat.

Klik hier om meer te lezen >>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack