logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Christusbewustzijn
Christusbewustzijn

Het christus- of integraal bewustzijn

1.0 Inleiding

afb. jezus 39In de spiritualiteit wordt er veel over het ontwaken van het 'Christusbewustzijn' gesproken, maar wat wordt daar nu precies mee bedoeld? Verbonden zijn met de energie van de kosmische Christus? Het ervaren én bewust zijn van (Zijn) onvoorwaardelijke liefde? Of……. Jezus droeg het eerst-geschapene door God in zich, de christuskracht, het christuslicht, het christusbewustzijn; de scheppende en leven-gevende kracht van God. Jezus heeft door zijn wederopstanding door middel van christusenergie het latente christusbewustzijn in alle mensen geactiveerd, zo wordt er door velen beweerd.

Of kunnen we aan het christusbewustzijn een geheel andere betekenis geven? Zoiets als het Hogere Zelf? Of …. het christusbewustzijn is niet relatie gericht; Jezus is niet langer de minnaar van onze ziel, maar een wijsheidsleraar én genezer die ons de weg – het Pad - heeft getoond.

2.0 Het hoogste (menselijke) bewustzijn

Christus- of verlichtbewustzijn. Je kunt niet ervaren, wat je niet kent of weet!

Het christusbewustzijn wordt alleen ontwikkeld door het ophouden met moeite doen.

Christusbewustzijn is niet het resultaat van vele jaren hard werken. Neen, het wordt uitsluitend ontwikkeld op basis van inzicht. Inzicht in de betekenis |wie-ben-ik| en |wat –ben-ik|. We leren dat de samenwerking tussen ziel, geest en lichaam van essentieel belang is, zelfs noodzakelijk is, om spiritueel zodanig te kunnen groeien dat wij tijdens ons leven het bovenbewustzijn (integraalbewustzijn of eenheidsbewustzijn) op een natuurlijke wijze ervaren.

3.0 De relatie tussen het scheppingsproces en het christusbewustzijnsniveau

Het innerlijke co-creatieproces

In deze situatie – levend in de staat van het christusbesef; het onovertroffen gelukzaligheidsgevoel, het ervaren van het goddelijke besef, de onvoorwaardelijke liefde – vindt het scheppingsproces op alle drie hoofdbewustzijnsniveaus plaats. Wat in wezen dus wil zeggen, dat de zuivere geest (ook wel ziel, super of hoger bewuste of zielsbewustzijn, hoger-bewustzijn of vrij-bewustzijn genoemd), de geest/ verstand (ook wel geest/ bewuste/ ego of geestbewustzijn of gedachtevorm-bewustzijn genoemd), en het fysieke lichaam (onbewuste of lichaamsbewustzijn of moleculair bewustzijn) op een gecoördineerde, integrale wijze een volledig samenwerkingsverband aangaan tijdens het scheppingsproces.

Het bovenbewustzijn is dat niveau van ervaring waarbij het hogere bewustzijn, het bewustzijn en het onderbewustzijn één worden en vervolgens worden overstegen. Dit drie-in-één niveau van bewustzijn zou je dus bovenbewustzijn kunnen noemen. Sommigen noemen het ook wel ‘Christusbewustzijn’ of ‘verlicht bewustzijn’. Het is een volledig geïntegreerd bewustzijn; het allerhoogste vibratie-niveau dat voor een mens haalbaar is!

‘Verlichting is begrijpen dat je nergens naartoe hoeft, niets hoeft te doen en niemand hoeft te zijn. Behalve exact dezelfde persoon die je op dit moment bent. Je bent op reis nergens naar toe. Je bent aan het ervaren in het Hier en Nu’.

Hans Zevenboom

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp >>>>>

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack