logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Gelukkig zijn
Hoe kan ik gelukkig worden?

'Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk'

Maar hoe kun je tegen iemand zeggen die in heel beroerde - lichamelijke en geestelijke - omstandigheden vertoeft: 'Bye Happy', wees gelukkig! 'Het is voor iedereen mogelijke momenten van geluk te ervaren, maar het is niet mogelijk gelukkig te zijn. Geluk kun je niet vasthouden. Want als je dat denkt, stel je jezelf continu teleur en kwets je jezelf voortdurend'.

De meeste mensen denken, dat als ze ergens meer van 'hebben' (meer tijd, meer geld, meer geluk, meer liefde, wat dan ook) dat ze dan eindelijk iets kunnen gaan 'doen' (een boek schrijven, aan een nieuwe hobby beginnen, op reis gaan, een groter huis kopen, een nieuwe relatie beginnen), zodat ze iets zullen kunnen 'zijn' (gelukkig zijn, tevreden zijn, verliefd zijn, ontspannen zijn). De zogenaamde 'als-dan'-redenering.

afb.8Wat er in werkelijkheid gebeurt, is dat wij het idee van zijn-doen-hebben omdraaien. In het echte Universum (niet het universum zoals wij denken dat het is) wordt namelijk het 'zijn' niet door het 'hebben' geproduceerd, maar juist andersom!
Eerst 'ben' je wat 'gelukkig' heet te zijn (of 'slim' of 'meedogend' of wat dan ook). Dan begin je vanuit die staat van zijn, dingen te 'doen'; en dan ontdek je al snel wat je aan het doen bent. Wat je aan het doen bent, zorgt ervoor dat je de dingen die je altijd hebt gewild nu ook daadwerkelijk 'hebt'.

Dit creatieve proces (want dat is het  ...... een proces van creatie, van creëren, van scheppen) zet je in beweging door te kijken naar wat je wilt 'hebben', en door je af te vragen wat je denkt dat je zult 'zijn' wanneer je dat zou 'hebben', en dat dan meteen te zijn.
Op die manier draai je het idee om van zijn-doen-hebben, zoals je dat steeds gebruikt hebt. En op die manier werk je mee met de scheppende kracht van het Universum, in plaats van dat je die tegenwerkt.

Klik hier om meer te lezen>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack