logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Psychiatrie
Psychiatrie

Psychiatrie - deel I

'Psychiatrie is het verlengstuk van de farmaceutische industrie'.

'We hebben door een verkeerde denkmodel - een chemisch-farmaceutisch beeld van het menselijk lichaam - een kans voor de geneesmiddelenindustrie gecreëerd om het huidige systeem van 'ziektezorg' in het leven te roepen en te laten gedijen'.
Het huidige 'ziektezorgsysteem' overleeft en bloeit wanneer mensen continu ziek zijn. Dat is wat er nú aan de hand is.

afb. Psychiatrie 1Het huidige wetenschappelijk (genezend)concept heeft ons op een dood spoor gezet. De oplossing van de huidige gezondheidsprobemen van de samenleving kan alleen maar gerealiseerd worden, indien er een fundamentele verandering van paradigma's in de medische wetenschap wordt bewerkstelligd. En één van die nieuwste, meest essentiële vernieuwende inzichten zou moeten zijn, dat wij ons nú eens moeten gaan realiseren dat wij energiewezens zijn!

De chemische-farmaceutische industrieën blijven hameren op thema's die de mensheid ervan moet overtuigen dat het innemen, het (langdurig) gebruiken en behandelen met geneesmiddelen levensreddend zou zijn! Maar jij - als 'intensieve gebruiker'- bent in werkelijkheid terecht gekomen in een chemische tredmolen en jij verzandt als energiewezen in een beerput van opstakels en valkuilen, waarin het u onmogelijk wordt gemaakt om vrij te kunnen kiezen voor alternatieve en complementaire oplossingen. Je energetisch energiesysteem - het chakra-en aurasysteem - wordt vernietigd, wat uiteindelijk kan leiden tot een breuk in de essentiële verbinding tussen ziel, geest en lichaam. De mens gaat zombiëren; de geest wordt door intensief gebruik van medicamenten als het ware 'vervlakt'. De spirit - de essentie van de mens - is dan verdwenen.

Wat kunnen we in Nederland nu veranderen?

Wel door vooraanstaande medische en universitaire centra te laten samenwerken, die gezamenlijk willen werken aan het onderzoeken van complementaire en afb. Psychiatrie 3alternatieve geneeswijzen. Amerika, Duitsland, Engeland en Canada en zelfs Groningen (Rogier Hoenders, oprichter van het Centrum voor Integrale Psychiatrie, onderdeel Lentis) zijn ons al voorgegaan.

Psychiatrische behandelingen zouden daarom beoordeeld moeten worden op de manier waarin ze mensen beter, sterker en meer verantwoordelijk maken en hun geestelijk welzijn vergroten.
Zelf pleit ik voor een veel menselijker vorm van integrale psychiatrie. Een psychiatrie die beseft dat al het leven verbonden en verenigd is met alles en met elkaar. En dat ........... de toekomstige geestelijke zorg alléén draait om de 'verzorging van de ziel'; het innerlijke Zelf, het onderbewuste en niet om de geest alleen! En dan pas kun je spreken over de 'geneeskunde van de ziel'!

Klik hier om meer te lezen>>>>>

Psychiatrie - deel II

Psychiatrie als pseudowetenschap? Een wetenschappelijk hypothetisch denkmodel?

Geneeskunde van de ziel is de letterlijke betekenis van het woord psychiatrie. Psychiaters zijn de 'speleologen van de menselijke geest'. Ze kennen de weg in de krochten van de ziel, in het gangenstelsel van onze diepste verlangens, angsten en emoties. Althans, dat denken 'ze'. Maar is dat wel zo?

afb. Psychiatrie 30In de loop de eeuwen zijn voor bijna iedere psychiatrische ziekte vele hypothesen over de oorzaak opgesteld, die - zo blijkt - vaak sterk aan mode onderhevig zijn en waarvoor er meestal ook geen wetenschappelijk bewijs kan worden geleverd. De theorie en daarmee de overheersende gedachte in de geestelijke gezondheidszorg dat geestelijke stoornissen een gevolg van een 'chemische onevenwichtigheid' in de hersenen zijn, is een onbewezen mening en zeker geen feit! De wetenschap begrijpt nog veel te weinig van het 'depressieve brein' of beter gezegd de werking van de hersenen in relatie tot de ziel en de geest!

En  .... een overheersende gedachte binnen de geestelijke gezondheidszorg is, dat de menselijke 'geest' (de psyche, het geheel van geestelijke processen) door middel van de hersenen (de breinmassa) 'vatbaar' of 'aangeboren geschikt' zou zijn voor de evolutie. Immers, zo wordt er in de geestelijke gezondheidszorg gedacht, de hersenen worden als de voornaamste orgaan van de geest beschouwd. Het gevolg van deze hypothese is, dat het collectief onbewuste (een soort opslagplaats van latente beelden die de mens heeft geërfd uit zijn verleden) afhankelijk wordt gemaakt van de evolutie van de hersenen en niet van het innerlijke Zelf; de ziel!
En wat dan weer resulteert in de veronderstelling dat de mens - jij en ik - door overerving van onze voorouders onze gedragsmogelijkheden, onze aard als wezen zijnde, worden bepaald ('Wij erven onze gedragsmogelijkheden van onze voorouders') en de bepalende karaktereigenschappen niet van de gereïncarneerde ziel wordt ontvangen. De ziel die juist keer op keer incarneert om zich op die manier te ontwikkelen, te evolueren!

Het grote probleem van de psychiatrie is dat het zich alléén maar richt op de psyche, maar tegelijkertijd met een compleet verkeerde opvatting van wat nu werkelijk eenafb. Psychiatrie 70 ziel en/ of een geest is, is blijven rondlopen! Veel psychiaters zijn van mening dat de psyche (de geest?) niets anders is dan een abstracte aanduiding voor neurologische processen. De gebruikte termen in de gezondheidszorg 'het onbewuste', 'het onderbewuste' en 'het onderbewustzijn' worden nogal eens flink door elkaar gebruikt, wat aanleiding geeft tot veel begripsverwarring en uiteindelijk leidt tot verkeerde diagnoses. Omdat de wetenschap - de psychiatrie, de gezondheidszorg - niet de samenhang tussen ziel, geest en lichaam begrijp! Niet wil of wenst te begrijpen, en dus alles het liefst bij het 'oude' laat.

'Change' is het toverwoord voor het creëren van een nieuwe vorm van psychiatrische behandelingsmethoden!

Klik hier om meer te lezen>>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack