logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Islam
Islam

De islam

Het brondocument van de islam is een verzameling teksten die gebundeld zijn in de Koran. Een devoot moslim gelooft dat de Koran perfect is, onveranderlijk en het eeuwige woord van Allah zoals gedicteerd aan de profeet Mohammed en herinnerd of opgeschreven door de metgezellen van de Profeet. Het boek is compleet, ieder woord is waar, niets is veanderd én dat die alle openbaringen van weleer overkoepelt sinds het voor het eerst werd opgeschreven, zo'n 1400 jaar geleden.
De islam vraagt de mens te leven naar Gods wil. Moslims accepteren dit in het diepst van hun hart. Dat is de traditionele opvatting over de kern van de islamitsiche geschriften, en wee de moslim die daar vraagtekens bij zet.

afb. Islam 6Islamologen beschrijven de islam eerder als een rechtssysteem dan een godsdienst, omdat in die gebieden waar de islam zich heeft kunnen verstigen als meerderheidsgodsdienst er nooit een dichotomie (tweedeling) heeft bestaan tussen religieus-eschatologische (leer der eindtijd, de leer der uitersten) en ethische-jurische aspecten.
Maar repressieve (onderdrukte) samenlevingen bestaan al sinds het begin van de geschreven geschiedenis. De eisen en restricties van de heersers in deze samenlevingen zijn niet gebaseerd op de wil van God, maar op de door de religieuze leiders verkondigde 'Wetten van God'. Deze zijn gebaseerd op hún vrees dat een volledige vrijheid de mens doet afwijken van het pad dat de 'leiders' voor hen hebben uitgestippeld. In feite zouden waarschijnlijk veel mensen een ander pad kiezen, om de eenvoudige reden dat ze er de voorkeur aan geven. Maar in een repressieve samenleving is er géén ruimte voor persoonlijke voorkeuren.
De Koran en de Hadith bevatten geschriften die zouden kunnen worden opgevat als een onderbouwing van 'gedicteerde geloofs- en gedragregels'; een religieuze plichtenleer!

Maar mijn vraag is dan ook, welke (wereld)leider moet gebruikmaken van geweld om zijn gezag te handhaven? Welke leraar moet angst gebruiken om zijn studenten te overtuigen van de wijsheid van zijn leringen?

Klik hier om meer te lezen>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack