logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Meditatie
Bewust leren ontspannen

Bewust ontspannen door meditatie heeft een positief effect op de gezondheid. Meditatie helpt je ontspannen waardoor je prestaties, welzijn en gezondheid verbeteren. Het is niet moeilijk of zweverig: iedereen kan het leren! Op naar een gelukkiger leven zonder stress!

wolken2aHet is jammer dat de maatschappij zich richt op ons verstand en vooral tijdens de kinderjaren wordt onze natuurlijke gewoonte om op ons gevoel en intuïtie te leren vertrouwen radicaal afgebroken. Mediteren kan uitstekend dit verloren terrein voor ons inhalen, omdat het zo sterk op waarnemen van je zintuigen is gericht. Omdat we zo actief onze zintuigen gebruiken, beginnen we ze ook meer te ontwikkelen door meditatie. De onrustige gedachtestroom verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en we kunnen daardoor steeds beter 'waarnemen'. Wanneer we beter kunnen waarnemen, kunnen we ook vaker beter van ons gevoel, - de toetsteen van het onderbewuste - gebruik maken en de juiste beslissing nemen zónder afhankelijk te zijn van anderen; adviezen van anderen.
Besef dat 98 % van onze gedachten - die hebben geleid tot onze overtuigingen - zijn 'aangeleverd' door anderen.

Klik hier om meer te lezen>>>>>

Meditatie

Door te mediteren breng je jezelf in een toestand van openheid om volkomen bewustzijn te ervaren, terwijl je lichaam wakker blijft. Die toestand wordt ware wakkerheid genoemd. Mediteren is het bereiken van een staat van volkomen bewustzijn. Dagelijks mediteren is daarom oom één van de beste instrumenten om die ervaring te creëren. Daardoor ben je in staat om je levensenergie naar het hoogste chakra-niveau (energiecentrum) op te tillen. En wanneer je 'open'  staat, verkeer je in wakkerheid. 
Onthoud, dat de stiltes de geheimen van het leven bevatten. Daarom is het geluid van de stilte het zoetste geluid. Dat is het lied van de ziel!

Het leven is meditatie, waarin je het goddelijke contempleert. Gebruik je leven dus als meditatie, en alle gebeurtenissen die erin plaatsvinden. Ga in wakkerheid, niet als slaapwandelaar. Ga in alle aandacht, niet in onverschilligheid en blijf niet in twijfel of angst hangen, niet in schuldgevoel of zelfverwijt, maar verkeer in de voortdurende pracht van zekerheid dat je intens geliefd bent door de Hogere Wezens. Vergeet dat niet!

Klik hier om meer te lezen>>>>

Doel van meditatie

Het uiteindelijke doel is de geest (niet de ziel) te trainen in de concentratie op één ding of één gedachte, waardoor de spanningen op een natuurlijke manier kunnen afvloeien, je bewust wordt van lichamelijke signalen en de aanwezigheid van je ziel; je superonbewuste! Dit wordt ook wel omschreven als het zijn in het 'NU'.
Stel je nu eens voor dat je na een lange bergbeklimming op de top van een berg bent aangekomen en overvallen wordt door het prachtige, verre uitzicht. Door het vrije en verre uitzicht heb je de neiging om te willen vliegen; vrij zijn als een vogel in de lucht. Op het moment dat je jezelf kunt zien als een vrije vogel in de lucht vergeet je alles om je heen, heb je geen tijdsbesef meer en sta je niet stil bij de zorgen van alledag. Je voelt je volmaatkt gelukkig en totaal ontspannen. Je gaat helemaal in op het moment in het 'nu'. Door in het 'nu-moment' te verkeren, ben je in staat om je zelf te her-ontdekken. De essentie van het leven te ontdekken. Ja, beter gezegd te ontdekken wat de ziel nu eigenlijk verlangt in dit leven, wetende dat het doel van een menselijke ziel is alles te ervaren, zodat zij alles kan zijn. Je levenswerk is dan ook een uitspraak over |Wie-je-Bent|.

Meditatie contra stress

afb.1Welke vorm van meditatie men ook kiest het effect van alle methoden is dat stress op den duur verdwijnt. Zodra men passief afglijdt in de 'innerlijke ruimte' heeft er een omschakeling plaats van de vegetatieve functies (zenuwstelsel). De ademhaling wordt rustiger, de pols wordt trager, er wordt minder vocht afgegeven, de spieren ontspannen zich en veroorzaken een gevoel van zwaarte, de bloedvaten ontspannen zich waardoor men de indruk krijgt warmer te worden. De ingewanden komen tot rust en de hersencellen gaan andere elektrische verschijnselen vertonen als teken dat ook in die regio's een omschakeling plaatsvindt. Het lichaam gaat van de arbeids- of prestatiefase over in een herstelfase. Wie op deze wijze tot volledige rust is gekomen, kan een nieuwe koers uitstippelen - voordien was dat onmogelijk.
Natuurlijk zijn er mensen die het altijd beter weten. Die menen dat zij gemakkelijk hetzelfde kunnen bereiken door simpelweg goed uit te rusten. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat de regeneratie, dus de opbouw- en de herstelfase, zich door meditatie vier keer sneller voltrekt dan bij simpelweg uitrusten. Van niet geringe betekenis is óók de grotere levensvreugde die mensen die aan meditatie doen zelf zeggen zeer duidelijk te ervaren. De ware vreugde kan van heel diep-binnen komen.
Na mediteren ziet men zichzelf en daardoor vaak ook de stress-factoren met andere ogen. Men blijkt ook veel minder geneigd zich over allerlei dingen onnodig op te winden. De zogenaamde affecten of gemoedsbewegingen worden als het ware geëgaliseerd. Een effect dat bij een geconcentreerde actieve ontspanningsmethode of -therapie zeer sterk naar voren treedt.

Mediteren is dus niet - wat sommigen wel eens denken - een 'vlucht uit de werkelijkheid', maar juist een uitermate praktische aanpak van stress-problemen.

 

 

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack