logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Bidden
Bidden

Het nieuwe gebed voor 2012!

Ik weet, dat ik een deel van God bij me draag;

Ik weet, dat dát unieke deel van God uit Liefde bestaat;bloem2a

Ik weet, dat dát unieke deel van God in wezen 'ik-ben';

Ik-ben dat unieke deel dat uit zuivere Liefde bestaat, maar ik ben dat vergeten!

Daarom vraag ik aan mijn innerlijke Zelf om dat unieke, goddelijke deel te willen

activeren, zodat ik haar gevoelens van Liefde zelf kan ervaren.

Als ik dat zelf ervaar, dan weet ik dat God bestaat!

Citaat Augustinus van Hippo [354-430]: 'Goed zingen is dubbel bidden'

Het Nieuwe Bidden - deel I

1. Inleiding

Veel mensen lijden vandaag de dag onder het feit, dat zij niet meer kunnen bidden. Ze twijfelen of God hun gebed nog wel hoort en na hun gebed in actie komt!

Bidden is primair en van ouds zich tot God wenden met een (smeek)bede om hulp. 'Bidden is het leegmaken voor God, maar ook Jezus tot model en navolging nemen, zodat men probeert mee te lijden met anderen zoals Jezus dat doet', is een kerngedachte (de kerkelijke leer) van veel gelovigen.

'Vergeef onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze .............'

2. Het gebed

bloem7aElke christen of jood die deelneemt aan een vorm van aanbidding, bidt om vergeving! Bidden om vergeving behelst dus een zekere berouw, en dit moet oprecht zijn. Spijt van begane 'zonden' is daarom een essentieel onderdeel van elk oprecht gebed om vergeving te kunnen ontvangen.

De meeste mensen spenderen dan ook het grootste deel van hun volwassen leven met het zoeken naar de juiste manier om God te aanbidden, te gehoorzamen en te dienen; het bidden om vergeving! Maar de ironie van dit alles is, dat God dergelijke aanbiddingen en vele lof-uitingen niet wenst.

Een gebed is in de eerste plaats dan ook niet een smeekgebed ('geef ons heden ons dagelijks brood'),maar het diepe innerlijke verlangen naar Hem die ons hart kan beroeren, die ons hart kan vullen met liefde, met Zijn Inspiratie, Zijn Zuivere Geest!

3. Herdefiniëren van het gebed

We zullen 'gebed' nu eens gaan definiëren als het bewust worden van het bewustzijn van God; de aanwezigheid van God in ALLES! ook in jou en mij! Het juiste gebed is dan ook nooit een smeekbede, maar veel meer een dankgebed!

Het bidden wordt dan een stuk gemakkelijker wanneer - i.p.v. te moeten geloven dat God op elk verzoek ja zal antwoorden en je zonden zal vergeven - intuïtief begriopt, dat het verzoek zelf niet noodzakelijk is. Het gebed is dan een dankzegging. Het is absoluut geen verzoek, maar een uitdrukking van dankbaarheid voor wat zo is!

4. Het nieuwe bidden

Het nieuwe bidden is een vorm van oefenen in het vinden van je waarheid. Het nieuwe bidden is daarom te vergelijken met het mediteren. Het nieuwe bidden wordt meer leren in contact te komen met jezelf; met je innerlijke zelf. Niet een smeekbede, of een 'verzoeknummer' bij God indienen. Nee, bidden wordt dan niets anders dan je open stellen voor het contact dat God met je zoekt. Dus wacht af en forceer niets!

'Ik geloof in God zoals een blinde gelooft in de zon. Niet omdat hij ze ziet, maar omdat hij ze voelt'.

Er is nog één waarheid van belang voor de vereniging met God, namelijk God is te vinden in onszelf! Bidden wordt dan de (Zuivere) Geest van God uitademen en de Geest van God inademen.

5. Hoe lang moet je stil zijn?

In het boek 'De levende Christus' van Paul Ferrioni zegt Jezus: 'Tien tot twintig minuten. Langer is ook prima, maar denk niet dat per se beter is als je langer stilzit. In plaats van langer te blijven zitten, kun je beter wat vaker periodes van stilte inlassen. Als je van elk uur dat je wakker bent tien minuten zo stil zou kunnen zijn, zou je de hemel op aarde beleven!'

Klik hier voor meer informatie>>>>>

 

Het Nieuwe Bidden - deel II

'Stilte is de zendtijd van de Heilige Geest!'

bloem3aHet (nieuwe) bidden is een vorm van oefenen in het vinden van je waarheid, je verbondenheid met je hogere of innerlijke Zelf, de vertegenwoordiger van God hier op aarde. Het (nieuwe) bidden wordt dan steeds meer leren in contact te komen met jezelf; met je innerlijke zelf, je ziel!

Wanneer we in staat van verbondenheid verkeren met het goddelijke, of in 'gebed' zijn, dan zijn we ons 'bewust van God', en 'zijn we vrede'. Dit is de allerbelangrijkste boodschap van dit schrijven over bidden.

 

Klik hier voor meer informatie

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack