logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Waarheid
Waarheid

De waarheid - deel I

De universele waarheid!

De waarheid is geen ding dat je kunt bezitten, maar een vloeiend proces. De waarheid is de manier waarop het leven zich ontvouwt ........... Alleen als je blik helder is, kun je de waarheid zien. En die is altijd dieper, voller en mysterieuzer dan je denkt. De waarheid van je bestaan - van je leven - is dat je één geheel bent; jij vormt altijd een deel omdat je nooit afgescheiden bent. Je vormt altijd een deel van God, omdat je nooit van God bent gescheiden. Dit is de enige universele waarheid. Jij bent een deel van het geheel! Jij bent van niemand afgescheiden, omdat jij een drieledig wezen bent net zoals je buurvrouw, je buurman, je overbuurman en die dondere inwoner uit Afrika! Jij bent een drieledig wezen, dat ook bestaat uit een ziel, een geest en een lichaam. Jij bent een microkosmos in een macrokosmos gebeuren!

bloem14aHet is een letterlijke waarheid: Wij zijn allen Eén! Elke ziel behoort tot Eén Ziel. Dan moet deze ene ziel de Ziel van God zijn, die zichzelf manifesteert als Alles-Wat-Is. Dat is exact de waarheid! De tradiotionele, exlcusieve religies onderrichten deze waarheid niet. Als de georganiseerde religies deze waarheid leerden, zouden ze nooit kunnen onderrichten dat een mens beter dan een andere is, dat de ene ziel God beter bevalt dan de andere of dat een bepaald pad het enige pad naar de Goddelijkheid is. Ze zouden nooit kunnen leren dat sommige zielen 'naar de hemel gaan', terwijl andere verdoemd zijn tot de 'hel'. Met het onderricht van hun separatistische filosofieën en hun uitsluitende theologieën slaan sommige georganiseerde religies niet alleen de plank mis, maar ze zijn gevaarlijk bovendien. De kernboodschap van de meeste georganiseerde religies is niet blijdschap, argeloosheid en zelfwaardering, maar angst, schuld en zelfontkenning!

Oprecht zoeken naar de waarheid is de basis van alle spiritualiteit! Het is de waarheid die ons vrij maakt, niet onze pogingen om vrij te worden. Maar de waarheid vinden is één van de moeilijkste dingen, die er zijn. Je hebt er een heldere scherpe geest voor nodig!

Klik hier om meer te lezen >>>>

De waarheid - deel II

'Ken daarom deze waarheid, en de waarheid zal je bevrijden'.

De waarheid van je bestaan - het leven - is dat je één geheel bent; jij vormt altijd een deel omdat je nooit afgescheiden bent. Je vormt altijd een deel van God, omdat je nooit van God bent gescheiden. Dit is de enige universele waarheid! De enige waarheid is: er geen scheiding! Niet tussen ons onderling, niet tussen ons en God, nergens tussen, tussen niemand!

afb. drie eenheid 3Onthoud het volgende: Je vormt altijd een deel omdat je nooit gescheiden bent. Wij vormen één geheel! Nu ken je dus de hele wereld, en de hele waarheid! Deze waarheid heeft het voedsel gevormd voor de hongerende ziel. Neem en eet ervan. De wereld heeft gesmacht naar deze vreugde. Neem en drink ervan. Doe dat om God te her-inneren. Want waarheid is het lichaam, en vreugde is het bloed van God, die Liefde is. Waarheid, Vreugde en Liefde. Deze drie zijn onderling uitwisselbaar. De ene leidt naar de andere en het doet er niet toe in welke volgorde ze verschijnen. Allemaal leiden ze tot God.

Herinner jezelf voortdurend aan de fysische en metafysische waarheid, dat geen plek in het Universum verstoken is van 'geest'; van de Goddelijke Geest! Herinner jezelf er voortdurend aan, dat de fundamentele waarheid die je dient te herhalen (affirmaties) en kennen is:

  • 'Ik ben een Goddelijke schepping'.
  • 'Alle schepping heeft een bedoeling'.
  • 'Ik ben hier om als een god - een goddelijk wezen - te zijn'.

Klik hier om meer te lezen >>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack