logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Afzonderelijke Verlosser?
Afzonderlijke Verlosser?

Het tijdperk van de Afzonderelijke Verlosser is voorbij!

jezus afbeeldingDe mensheid verlangt er op dit moment naar om zichzelf te vernieuwen. Je kunt dat overal voelen. Het hangt in de lucht. Het enige waarop alle mensen op wachten, is dat er iemand opstaat die hun de weg laat zien. Iemand die het balletje aan het rollen brengt. Eén persoon die de eerste dominosteen laat omvallen.
Maar misschien is het verstandiger eerst iets duidelijker te maken. Of nog beter, laat me iets duidelijk stellen.

Het tijdperk van een Afzonderlijke Verlosser is definitief voorbij!

Wat nu nodig is, is een gezamenlijk optreden, een gecombineerde inspanning, een collectieve c-creatie. We hebben nu geen behoefte aan één alleenstaande persoon, maar aan een groot aantal mensen dat bereid is deze 'ene persoon'  te zijn, in hun gezin, in hun gemeenschap, binnen hun invloedsfeer. Zij zullen de taak op zich moeten nemen om deze verandering hier en nu tot stand te brengen.
In deze context kan één persoon een enorm verschil uitmaken, want het is altijd één persoon binnen een groep of cluster die de hoogste visie aan het licht brengt, die de meest verheven waarheid modelleert, die anderen inspireert en ompraat en agiteert en doet ontwaken en uiteindelijk een contextueel veld produceert, waarbinnen de collectieve actie mogelijk wordt gemaakt en onvermijdelijk blijkt.

Ben jij die ene persoon? Kies jij ervoor een bron van inspiratie te zijn voor allen wier leven jij beïnvloedt? Dat is de vraag die jouw ziel nú aan je stelt.

Slot
Voor vele gelovigen onder ons - en dat zijn er honderden miljoenen over de hele wereld - is de gedachte, dat er nooit meer een Afzonderlijke Verlosser of een Messias meer zal verschijnen op deze Aarde jezus geboorte_7ontoelaatbaar, walgelijk idee, onbegrijpelijk, niet te accepteren, verwerpelijk.
Het oude, traditionele geloof verbiedt als het ware om hierover bewust na te denken en vragen te stellen. Dus houden wij ons krampachtig vast aan het 'oude'; het geloof dat generaties na generaties is overgeheveld. De mens is - zo blijkt nu - als het ware de weg kwijt en houdt zich vast aan z'n laatste strohalm: de gedachte dat als Jezus terugkomt alles anders zal zijn en worden op deze planeet. Maar juist nú zullen we alle kansen moeten aangrijpen om een wereld van vrede en harmonie te willen scheppen of een nieuw gemeenschappelijk doel na te streven.

We kunnen tezamen een nieuwe wereld van vrede en harmonie opbouwen, maar dan wel eentje die gebaseerd is op bijvoorbeeld de nieuwe opvattingen over God en de ware betekenis van het leven. Een nieuw inzicht [www.hetnieuweinzicht.nl] die kan leiden tot bijvoorbeeld een nieuwe Spiritualiteit. Een Spiritualiteit die bereid is de bestaande spirituele overtuigingen over God en het leven eens onder de loep te nemen. Een nieuwe Spiritualiteit die niet de 'oude' compleet doet vervangen, maar één die de oude spiritualiteitk kan opfrissen, kan laten opbloeien. Niet een spiritualiteit die de 'oude' ondermijnt, maar één die het beste in de oude spiritualiteit ondersteunt.

Het is nu het moment gekomen om de wereld nieuwe theologische gedachten en ideeën ofwel een nieuw spiritueel model te presenteren; een Nieuwe Spiritualiteit!
'De menselijke spiritualiteit is toe aan een opfrisbeurt!'

Klik hier om meer te lezen>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack