logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Intuïtie
Het innerlijke gevoel

Intuïtie

Intuïtie is afgeleid van het Latijnse 'in tueri', wat 'met de geest waarnemen' betekent. Intuïtie wordt ook wel omschreven als 'de direct perceptie van waarheid, feiten e.d. onafhankelijk van enig redeneerproces' of 'een scherp en onmiddellijk inzicht' of intuïtie kan gezien worden als aanduiding van pure, directe kennis die niet uit eerdere kennis kan worden afgeleid. Vaak noemen we een influistering van onze intuïtie een 'ingeving' of een 'voorgevoel'; een vorm van direct zeker-weten.

afb.10Als een influistering van onze intuïtie ons iets wil vertellen, dan voelen we het allemaal op een verschillende manier en op een andere plek in ons lichaam. Hoe je intuïtie zich manifesteert hangt af van je 'gerichtheid'; welk zintuig het meest is ontwikkeld. De fysiologische reacties bewegen zich langs kanalen, die bij jou het sterkst doorkomen en die in de loop van je leven het meest zijn ontwikkeld. Sommige mensen krijgen kippenvel, anderen voelen het in hun onderbuik, een enkeling ziet een beeld voor zijn of haar geestesoog. Maar de meeste mensen ervaren het als een plotselinge gedachte die in hen opkomt; een innerlijk weten om iets te doen of te laten. Maar vergeet een ding niet, namelijk dat deze informatie - het signaal - altijd van één en dezelfde plek komt; ons innerlijke Zelf - jouw ziel - die verbonden is met Hogere Sferen.

Klik hier om meer te lezen>>>>

Buikgevoel of toch intuïtie?

Het buikgevoel wordt vaak en gemakkelijk verward met intuïtie. Wat is nu dat buikgevoel? Of bedoelen we eigenlijk ons intuïtieve gevoelens; onze intuïtie? Het buikgevoel is, zoals het woord al zegt, niets anders dan een gevoel. En een gevoel is een innerlijke beleving - positief of negatief - van een bepaalde gebeurtenis. Dit kan een specifieke prikkel uit de omgeving zijn, maar het kan ook een intern proces zijn, zoals een gedachte of een beeld dat wij in onszelf oproepen.

Klik hier om meer te lezen>>>>

Is de geest nu het zesde zintuig?

bloem 6Het antwoord is neen! Het is de ziel die het zesde zintuig vertegenwoordigt. Het is de ziel die toegang heeft tot een oneindige informatiebron. De ziel weet alles wat er te weten valt. Niets is haar onbekend of verstopt voor haar. De ziel is namelijke een 'individualisatie' van de Goddelijke Geest en die is Alles-Wat-Er-Is. De ziel is wel geworden tot een enkelling - een samengeklonterd energiedeel van AL-Wat-Is, dat het menselijke lichaam doordring en omhult - maar zij is een zuivere energiebron, die voortdurend aan het vibreren is.

De ziel manifesteert zich in verschillende hoogfrequente snelheden en verschillende mate van dichtheid. Beweegt zich voort in golven. Golven die vibreren met verschillende snelheden, verschillende dichtheden en verschillende hoeveelheden lichtsterkte. De ziel is de universele Levensenergie, vibrerend met een specifieke trillingsfrequentie. En het zijn juist deze hoogfrequente trillingen en golfbewegingen van de ziel die in staat zijn om iedere informatievorm - bijvoorbeeld een gedachte - te kunnen herleiden, te kunnen ontleden en herkennen ongeacht de bron van herkomst. Met andere woorden de ziel is 'supergevoelig' voor alle vormen van energieën in haar omgeving; dichtbij maar ook veraf! En aangezien we nu weten dat alles bestaat uit energie, is het mogelijk voor de ziel om te communiceren met de geest en het lichaam, met haar omgeving en met een hogere sfeer: met Al-Wat-Is! 

bloem10aDe ziel (zuivere geest) communiceert met de geest via het gevoel. Het gevoel en emotie is de taal van de ziel. We zeggen wel dat de ziel spreekt tot jou via het hart en dat het hart de verbinding tussen de ziel en de geest is, maar het is de ziel die als eerste een willekeurig, naderende energie 'opmerkt' en niet de geest. Of de binnenkomende energievorm nu bestaat uit een lage trillingsfrequentie of een extreem hoge trilling in alle gevallen 'voelt' de ziel deze verschijningsvorm. De ziel reageert dus als eerste op de binnenkomende informatie en geeft daarna een signaal af in de vorm van een gevoel of een reflectie van een emotie af aan de geest (het verstand) die op haar beurt weer een lichamelijke reactie bewerkstelligt. Het lichaam ervaart wat de geest op dat moment heeft gecreëerd; een angst, een emotie of een gevoel dat ergens wordt geprojecteerd. Dit noemen we ook wel het scheppingsproces!

De intuïtie is het gehoor van de ziel. De ziel is het enige instrument dat gevoelig genoeg is om de laagste trillingen van het leven 'op te pikken' om die energie te 'voelen', om de energiegolven in het veld waar te nemen en ze te kunnen interpreteren. Uiteraard het hele proces waarmee informatie wordt verwerkt, gebeurt slechts in milliseconden; in een duizendste van een seconde. Vandaar dat wij soms de gedachte hebben en opperen, dat het buikgevoel een bewuste reflectie is van de geest. Maar neen, het is de ziel die het hele informatieproces coördineert en redigeert!

Wat is Intuïtie – deel I

1.0 Inleiding

Intuïtie: het ‘mysterieuze’ zintuig dat we allemaal bezitten!

Het woord intuïtie duidt op iets onverwachts, iets buitengewoons. Vaak noemen we een influistering van onze intuïtie een ‘ingeving’ of een ‘voorgevoel; een vorm van direct zeker-weten! Maar dat wil niet zeggen, dat de intuitie de antwoord uit het niets verkrijgt; het is geen toverkunst!

2.0 Wáár zit je intuïtie?

Het brein functioneert, zo is de gedachte van de medische wereld, alleen op directe ervaringen die worden opgedaan via onze vijf zintuigen. Maar wat weinig weten en zich realiseren, is dat onze brein – ons verstand, ons geheugen, niet de breinmassa zelf  – onze geest is! Ja wel, ons verstand is onze geest; ons bewustzijn, maar niet de vertegenwoordiger van onze intuïtie!

3.0 Is de geest het zesde zintuig?

bloem3aHet antwoord is neen! Het is de ziel die het zesde zintuig vertegenwoordigt. Het is de ziel die toegang heeft tot een oneindige informatiebron, tot het universum; contact heeft met de hogere sferen, engelen en gidsen.
De ziel weet alles wat er te weten valt. Niets is haar onbekend of verstopt voor haar. De ziel is namelijk een ‘individualisatie’ van de Goddelijke Geest en die is Alles-wat-er-Is.

4.0 Waar zit dan de ziel eigenlijk?

De ziel zit in tegenstelling tot de geest ….. overal! De ziel is overal in je en om je heen. De ziel is wat je omvat. De ziel is groter dan je lichaam. De ziel wordt niet door het lichaam gedragen, maar draagt het lichaam in zich. Het begrip aura waar we allemaal wel eens van hebben gehoord, is het dichtste wat er bij komt als je spreekt over de ziel. Maar het gebied waar de ziel zich het sterkst manifesteert – voelbaar is, ja wel letterlijk voelbaar is - is het zogenaamde etherlichaam of etherisch lichaam dat slechts enkele centimeters buiten het hele lichaam ‘uitsteekt.’

Klik hier voor meer informatie >>>>

Intuïtie, ‘Je innerlijke bereidheid’ - deel II

1.0  Hoe kom ik in contact met mijn innerlijke gids, ‘stem’?

Ervaringen hebben ons tot nu toe geleerd – de eerste schreden op dit ‘luisterend pad’ –dat angst een overheersende gedachte tijdens het ‘interne communicatieproces’ is. Angst is de basis voor de eerste ‘stem’; de stem van het bewustzijn, de stem van je geest, van je overheersende denkvermogen, je linkerhersenhelft, jouw gewoonte-geest, je onderbewuste geest. Niet je creatief-bewustzijn.

bloem9aJouw creatieve oneindige bewustzijn heeft in de regel een matige verbinding met het bewustzijn (de geest, je breinmassa) en dus worden de signalen van een deel van het oneindige intellect van God gestoord door een op het ego gebaseerde begeleiding die in de microfoon roept: ‘Kan ik er beter van worden? Hoe zie ik eruit? Hoeveel geld kan ik hiermee verdienen? Hoe kan ik hogerop komen? Wie moet ik het naar de zin maken? Waarom wordt er zoveel van mij gevraagd?’ Deze gedachten komen en gaan, zonder ophouden vóóral in de beginfase van het ‘al-luisterende pad’.

Vrede is de basis voor de tweede ‘stem’; de kalm klinkende vriendelijke, warme, liefdevolle stem. Een stem die niets van je verlangd. Een innerlijke gevoelswarme stem – je innerlijke gids die tot je spreekt ……….. die ervoor zorgt dat je gedachten niet langer op wat je wilt hebben of bereiken richt, maar op jouw intenties als een medeschepper naast de Goddelijke Levensbron. Onthoud en besef, dat jij een medeschepper bent van dit universum, van deze aarde!
De beste manier om je geest te her-opvoeden, is om bewust afgestemd te denken. Dit doe je door te blijven richten op wat je wilt scheppen, door te geloven dat het universum in alle behoeften je wil voorzien, en door te weten dat ik het waard ben om alle heil te ontvangen van de Goddelijke Levensbron van ZIJN, blijf ik ‘spirituele rijkdommen’ aantrekken.

2.0 Afstemming

Afstemming is bewustzijn in actie

De enige manier waarop de waarheid tot ons komt, is in de vorm van onze eigen gedachten! Alleen in die vorm die wij het makkelijkst kunnen aanvaarden; die het dichtst bij ons gevoel ligt. Je kunt leren om jouw denken op jouw essentie – je innerlijke bron, innerlijke zelf, intuïtie of innerlijk geleidingssysteem – af te stemmen én in harmonie te leven met de energie van de Hoofdbron; de Kosmische Universele Levensenergie.

Klik hier voor meer informatie >>>

 

 

 

 

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack