logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

Intuïtie,'Je innerlijke bereidheid' - deel II,Juni 2017

Hoofdthema: ‘Je bewust worden van je innerlijke gids’

Een serie artikelen over het contact met je geestelijke leiding; contact met je innerlijke of hogere zelf (je ziel) of met je gids. ‘Hoe weet ik zeker of ik in contact sta met mijn spirituele gidsen, met mijn innerlijke zelf, of met God?’

1.0 Inleiding

‘Het brein doorzichtig maken?

Door de drukke westerse mens is ‘luisteren’ - naar je innerlijke zelf of luisteren naar je gids of hogere wezens – vaak afgewezen als een zeer onpraktische zaak. Het werd beschouwd als een nevenproduct van oosterse mystiek. Men dacht, dat het beschouwende leven dat voor ‘luisteren’ noodzakelijk was alleen in tempels en in leefgemeenschappen in India beoefend kon worden. Alleen zij die betrokken waren bij filosofische bewegingen en zich met dergelijke oefeningen hebben ingelaten, stonden daar welwillend tegenover.

En, hoe denkt men tegenwoordig over ‘luisteren naar je innerlijke stem’?

afb. Psychiatrie 4Ons westerlingen is meestal geleerd, dat het centrum van wijsheid in ons hoofd ligt. Als je mensen vraagt waar hun capaciteit tot verwerking van gedachten en ervaringen ligt, zullen ze over het algemeen antwoorden dat dit in de hersenen ligt. Bewustzijnsvraagstukken zijn toch het domein van filosofen en geestelijke leiders? Maar nieuwe technieken, zoals PET-scans, MRI-scans en geavanceerde EEG’s hebben dat enigszins veranderd. De wetenschap heeft aangetoond, dat het bewustzijn niet in één neuron zit. Het is de interactie tussen tientallen miljarden neuronen.
Maar de wetenschapper, Vlaamse neuroloog Steven Laureys (Universiteit Luik, onderzoeker bijna-doodervaringen) gaat zelfs zo ver dat hij in een artikel van National Geographic (febr. 2014) durft te beweren, dat ….. ‘brein en ziel zijn voor mij gelijk. We zijn ons brein, niets meer en niets minder, en als  wetenschapper zie ik geen enkele aanwijzing voor de alternatieve hypothese dat er een ‘ziel’ is die ergens boven vliegt. In tegendeel: we zien hier dat je ‘zijn’ verandert zodra we aan connecties in het brein beginnen te sleutelen’.

Is de mens dan niets anders dan een ‘zielloos mechanisme’? [1]

Maar stel een bewust spiritueel persoon dezelfde vraag eens. Dan zal hij aangeven dat dit in het hart ligt! Want heden ten dage weten velen dat het spirituele leven niet door intellectuele informatieverzameling groeit. Nee, spiritualiteit heeft de vruchtbare grond der gevoelens nodig. Dit betekent op z’n minst, dat er een harmonie tussen verstand en hart moet worden gecultiveerd. Voor de meesten van ons houdt dat in, dat we de dominantie van het intellect moeten beëindigen! Het verstand moet zijn rol als fulltime ‘rechter’ opgeven en het hart toestaan zijn wijsheid bij te dragen aan het proces dat leven heet. Want door middel van dit proces van overgave begint vertrouwen op te bloeien, wat de plaats van twijfel inneemt!

Paulus, Nieuwe Testament: “De zichtbare dingen zijn niet gemaakt van dingen die verschijnen”.


[1] Zielloos mechanisme? Nieuwsbrieven: ‘Psychiatrie – Pseudowetenschappen?’ – okt. 2014 & ‘Psychiatrie’ – mei 2013

2.0      Energie als een kracht die kan worden aangeboord

Wat zou het fijn zijn, als de geheimzinnigheid van het ‘luisteren’ nu eens wordt weggenomen en het goddelijke in ieder van ons herkenbaar en voelbaar wordt. Want besef, dat in ons een kracht – een ongrijpbare energie - van God aanwezig is. Een kracht die ons sterkte, visie, succes, liefde en vrede geeft. Maar helaas, wij gebruiken deze kracht allemaal tot op zekere hoogte. Niemand kan deze innerlijke kracht verliezen en toch beseffen maar enkelen het volledige (genezend) vermogen ervan.

Deze kracht heeft veel eigenschappen die onmogelijk met onze fysieke zintuigen kunnen worden waargenomen. Deze kracht noemen we energie, afb. 10geboden 19maar besef dat energie in alle dingen in ons universum zit en heeft door middel van iets wat we aantrekkingskracht noemen, invloed op voorwerpen eromheen. Deze invloed kunnen we in magnetische velden gemakkelijk aan het werk zien, maar toch zijn we niet in staat de vormloze energie met ons zintuigelijk systeem waar te nemen. De kracht is aanwezig, trekt aan en stoot af, en bevindt zich overal op aarde. Als hij overal aanwezig is, dan zit hij ook in ons! ‘De bezieling van God is vertegenwoordigd in alles wat leeft!
Het lijkt onwaarschijnlijk dat onze zintuigen ons beter zullen informeren dan dat ze ons helpen bevatten hoe een magnetisch pool werkt. We kunnen de gevolgen zien, maar de kracht zelf is altijd ongrijpbaar en in beweging. Jij bent én bezit die onzichtbare, innerlijke kracht! Jij bent een deel van dat oneindige Energieveld!

Deze latent aanwezige kracht kan op een zeer ongebruikelijke manier bereikt en gevoeld worden – en dat is: door bij onszelf ‘naar binnen te gaan’. Velen hebben er op talloze manieren naar gezocht, maar weinigen hebben haar gevonden omdat zij verborgen ligt waar de meeste (westerse) mensen nooit kijken, nl. ‘binnen in ons’. Toch kunnen we haar heel eenvoudig bereiken door alleen maar al het geroezemoes en alle drukte in ons bewustzijn (= de geest, [1]), te laten schieten en te reiken naar vrede en innerlijke rust die voortdurende in ons aanwezig zijn.
Om onze innerlijke stem te bereiken moeten wij de pogingen om problemen met ons eigen drukke verstandelijk denken op te lossen, laten varen. Wij moeten openstaan voor alle mogelijkheden en ons verlaten op een sterkte en wijsheid die diep in ons binnenste liggen. Dit kan in een ogenblik worden  gedaan door een getraind bewustzijn, maar voor een ongetraind bewustzijn kan deze eenvoudige opdracht – stil zijn en luisteren -  heel moeilijk zijn en zelf bedreigend lijken.

Het proces van innerlijk luisteren is niet mystiek, geheimzinnig of magisch. Het is een kwestie van oefenen, en nog eens oefenen.


[1] De geest is het sub-moleculaire deel van het etherlichaam; het energielichaam. De geest is een sub-moleculair deel, dat uit allerlei energieën bestaat, te weten gedachten en herinneringen aan gevoelens uit het verleden die opgeslagen zitten in de cellen. De geest is de ‘heerser van alle gedachten’. Alle gedachten zijn zeer subtiele, maar een uiterste krachtige energievorm die er voor kan zorgen dat wij ‘bewust’ of ‘onbewust’ leven.

3.0 Drie stappen

Uitstijgen boven je conditionering

We zijn allemaal geconditioneerd om op automatische wijze te denken en te handelen. We moeten er dus achter zien te komen hoe we langs deze conditionering heen kunnen komen als we toegang willen krijgen tot ons hoogste, innerlijke Zelf. Je kunt ervan verzekerd zijn dat het ego – ‘Ik’ – dit niet graag ziet gebeuren. Je ego vragen te helpen zijn eigen belang een trede lager te plaatsen, zodat je toegang kunt krijgen tot je hogere zelf staat gelijk aan een poging op je eigen schouders te gaan staan.

Er zijn drie stappen nodig om ons bewustzijn (de geest [1], het verstand, het denkvermogen, het ego) goed te trainen, en dus te ‘kalmeren’.

 1. De eerste stap is beseffen, dat wij onze problemen niet kunnen oplossen of zelfs de aard ervan kunnen doorgronden met ons ‘werelds’afb. 10geboden 25 bewustzijn. Wij identificeren ons maar al te vaak met dat bewuste denkvermogen;
 2. We moeten weten, dat wij de kracht in ons innerlijk (bewust)Zijn hebben en dat wij dit geloof zó kunnen versterken, dat wij bereid zijn al onze inspanning om een oplossing te vinden te laten varen en ons alléén te laten leiden door onze ‘innerlijke stem’;
 3. De laatste stap is: doen, doe het! Wij moeten ons denken tot rust brengen en alle drukte en bezorgdheid, alle pogingen om een oplossing te vinden, laten varen en diep in ons zelf ingaan naar de stilte en vrede die in ons is.

Doen! Dit kan in de vorm van een meditatie zijn, maar niet noodzakelijk. Wij streven ernaar de kalmte en vrede permanent in ons te bereiken. We willen het liefst onze eigen bewuste pogingen opgeven, al is het maar voor een ogenblik. Maar dat lukt niet altijd. Een geoefend bewustzijn kan dit in elke situatie in een oogwenk doen. Want ons bewustzijn wordt geoefend door onze bereidheid ons naar binnen te keren, zodra het maar eventjes kan.
Wij herkennen daarin te zijn geslaagd, wanneer er een gevoel van vrede, rust en innerlijke kracht over ons komt. Dan – dat unieke moment – zijn we in contact met onze innerlijke Zelf, onze innerlijke stem, onze eeuwige trouwe vriend, de essentie, je intuïtie …… je ziel [2]! En dat is waar het in dit leven omgaat. Je laten leiden door je innerlijke, hogere Zelf; je ziel!

afb. 10geboden 7Ons doel dit gevoel van vrede te bereiken, is niet om te horen dat wij iets moeten doen maar om te beseffen dat wij veilig, verzorgd en in vrede zijn. Wij zijn altijd in contact met Gods Universele Liefde , de kracht van alle schepping, de orde van alle dingen – het beginsel dat in vrede en harmonie heerst. Wanneer we dat weten én aanvaarden, dan bestaat een probleem niet langer meer. Want indien wij iets nodig hebben, zal ons dat gezonden worden. En, dát onwrikbare geloof is het ultieme geloof, het zeker-weten …. dat het zo is! En dat ultieme geloof ontbreekt bij velen van ons.
Daarom is de basis voor het luisteren onze bereidheid ‘naar binnen’ te gaan en te besluiten te luisteren, door onze vooroordelen te laten schieten, stil te zijn en in ons hart te weten dat het proces zal werken. Er wordt ten allen tijde voor ons gezorgd, wat wij ook denken dat er gebeurt!


[1] De geest is het sub-moleculaire deel van het etherlichaam; het energielichaam. De geest is een sub-moleculair deel, dat uit allerlei energieën bestaat, te weten gedachten en herinneringen aan gevoelens uit het verleden die opgeslagen zitten in de cellen. De geest is de ‘heerser van alle gedachten’. Alle gedachten zijn zeer subtiele, maar een uiterste krachtige energievorm, die er voor kan zorgen dat wij ‘bewust’ of ‘onbewust’ leven.
[2] De ziel is de ‘individualisatie’ van de Goddelijke Geest en die is |Alles-wat-er-Is. De ziel is wat je bij-elkaar-houdt’. De ziel is groter dan je lichaam. Zij wordt niet door het lichaam gedragen, maar draagt zelf het lichaam in zich. Dit kun je het beste voorstellen als een energieveld (krachtveld) dat het lichaam omgeeft; het zgn. auraveld of etherisch lichaam.

4.0 Waar vinden wij die antwoorden?

afb. drie eenheid 1Een feit is dat onze antwoorden in allerlei vormen kunnen komen, want hulp is overal aanwezig. Antwoorden kunnen in muziek, in schilderijen, in poëzie, in radiogesprekken, in TV programma’s , in liefderijke vrienden en ontmoetingen voorkomen, maar ook in vijanden en in vreemden – overal waar wij bereid zijn te kijken en te luisteren. Het antwoord kan op aanplakborden gevonden worden, in grappen, in de stilte, in bomen en in de bossen, in zeeën en in rivieren. De waarheid is dat onze ‘vriend’, onze innerlijke stem overal bij ons is waar wij ook heengaan. Wij kunnen echter deze alleen horen en zien wanneer wij daartoe bereid zijn. Het geheim van het horen is dus een bereidheid om naar onze innerlijke stem of gids te luisteren, in welke vorm het antwoord ook gegeven wordt.

De bepaalde vorm of het middel waardoor wij onze stem horen, kan bepaald worden door onze achtergrond, onze opvoeding, belangstelling van het moment, of door de talenten die wij hebben. Zij die van schrijven houden horen bijvoorbeeld hun stem het best met een pen in de hand of aan het toetsenbord van hun PC. Anderen horen het best als ze aan ’t hardlopen zijn, bij het wandelen (Einstein bijv.), het lezen, schilderen, bouwen, mediteren of bij het luisteren naar muziek of terwijl ze aan het musiceren zijn. In één of andere vorm is de innerlijke stem altijd aanwezig.

Helaas, wij zien onszelf maar al te vaak als individuen die door duizenden boodschappen gebombardeerd worden; die alle hetzelfde zeggen maar dan in verschillende vormen. Maar om boodschappen te ontvangen, moeten wij eerst onze ontvanger ‘aanzetten’. Om te kunnen ontvangen wat is uitgezonden, moeten de denkfrequenties overeenkomen. Denkenergie wordt opgepikt door een ontvanger die zich heeft afgestemd op dezelfde frequentie. Dus als bijvoorbeeld de Bronenergie – het Goddelijk Licht – uitzendt op 95.1 FM dan zal afstemming op 82.4 FM niet brengen wat je wilt horen. Het is ook niet mogelijk om te horen wat de universele Bronenergie uitzendt als jij je niet hebt afgestemd en de frequentie niet verandert. Onthoudt; er is een onzichtbaar energieveld waar alles uit voortkomt. Dus alstublieft geen ‘excuses-meer-principe’ van bewustzijn, van je geest.

Wij kunnen dus ieder zend- en ontvangstkanaal zelf uitkiezen. Dan zullen wij de boodschap in de vorm van die uitzending dus ook kunnen afb. drie eenheid 20ontvangen. We moeten echter wel in staat zijn te aanvaarden, dat het antwoord in die (ene) vorm vervat is. Ieder heeft zo zijn eigen frequentie-kanaal uitgekozen! ‘Je bent zender en ontvanger’. Het belang daarvan voor ons probleem hangt slechts af van onze bereidwilligheid het antwoord te aanvaarden zoals het tot ons komt. ‘Het komt zoals het behoort te komen’.

Onze innerlijke stem spreekt voortdurend tot ons, maar wij horen haar alleen wanneer wij dat werkelijk willen. Het ons gewaar zijn van de aanwezigheid van onze stem is onze verantwoordelijkheid. Wij kunnen de boodschap niet op onze ontvanger vinden, totdat wij die ‘aangezet’ hebben, erop afgestemd zijn en bereid zijn om luisteren. Ondanks het feit dat de uitzending voortdurend op ons gericht is, moeten wij ‘willen’ luisteren.
Het enige wat nodig is om jouw innerlijke stem dus te horen is jouw bereidheid daartoe. Openstaan voor (innerlijke) leiding is noodzakelijk om geleid te kunnen worden. Indien je géén leiding bespeurt, verlang je die ook niet! 

5.0 Bereid(willig)heid

‘Als je wilt dat jou alles wordt gegeven, geef dan alles op’. [Lao Tse]

Het woord ‘bereidheid’ beschrijft een belangrijk concept.  Nu zou je kunnen denken: Natuurlijk ben ik bereid te doen om een gelukkig leven te leiden in goede gezondheid.  Maar zo blijkt, dat de meesten van ons niet verder komen dan woorden als het om het bereiken van hoger bewustzijn gaat. Wij willen niet altijd de benodigde (vereiste) stappen zetten om het leven te scheppen dat wij wensen!

Stel je eens de volgende vragen die jouw bereidheid zullen vergroten:afb. drie eenheid 13

 1. Ben ik bereid de hele verantwoordelijkheid voor mijn leven te nemen?
  Wees bereid om de gehele verantwoordelijkheid voor elk aspect van jouw leven te nemen. Je hebt jouw persoonlijke eigenschappen niet in het verleden van iemand geërfd; je hebt er steeds weer voor gekozen die te bezitten, ook al weet je niet hoe en waarom.
 2. Ben ik bereid om mij over te geven aan mijn innerlijke Zelf?
  Door je over te geven aan een hogere macht, raak je heel erg vertrouwd met jouw wijze deel; jouw ware oneindige, mede-scheppende zelf.
 3. Ben ik bereid om alle onwil op te geven?
  Waar zit bij jou de weerstand tegen het in vervulling laten gaan van jouw wensen? Het concept van onwil zou wel eens belangrijker kunnen blijken te zijn, dan dat van bereidheid als het gaat om het aanvaarden van ‘geen-excuses-meer’.

6.0 Afstemming

Beginnen met luisteren
Afstemming is bewustzijn in actie

afb. engelen 14In de beginstadia van luisteren zal je tot de ontdekking komen dat er twee of meer ‘stemmen’ te horen zijn. Innerlijke stemmen zijn niet verschillend van die welke wij horen wanneer we met onszelf praten – een soort van innerlijke dialoog. Daar lijkt het veel meer op.
Wij praten inderdaad met onszelf! Of we daar bewust van zijn of niet. Wanneer wij ons ooit verwonderd hebben over een ingeving, een plotseling opkomend idee of een vraag waarom iets bestaat – wat dan ook: die verwondering in ons denken is onze ‘stem’. Deze is niet overdonderend, scherp, oordelend of zelfs stil. Dat is nu onze ‘stem’.

De enige manier waarop de waarheid tot ons komt, is in de vorm van onze eigen gedachten! Alleen in die vorm die wij het makkelijkst kunnen aanvaarden; die het dichtst bij ons gevoel ligt. Wij kunnen deze niet missen, als wij het besluit daartoe nemen. Afstemmen op jouw innerlijke zelf – jouw bron – is iets in beweging zetten. Je kunt leren om jouw denken op jouw essentie – je innerlijke bron, innerlijke zelf, intuïtie of innerlijk geleidingssysteem – af te stemmen én in harmonie te leven met de energie van de Hoofdbron; de Kosmische Universele Levensenergie.

Afstemmen is een werkwoord en duidt dus op actie. Of het nu gaat om de actie van het letterlijk veranderen van oude denkpatronen zodat jouw denken beter bij  jouw bewustzijn past, of van het daadwerkelijk veranderen van gedrag zodat jouw denken en handelen als een door God geschapen wezen. Als je afgestemd bent, zijn je gedachten niet langer gericht op wat je wilt, maar veel eerder op jouw intenties als een medeschepper naast de Goddelijke Bronenergie, God-Zelf.

7.0 Twee stemmen?

Omdat wij gewend zijn in onszelf te praten en bij een inwendig dialoog alles van beide kanten te bekijken, lijkt het alsof wij twee stemmen horen. afb. Psychiatrie 3Wanneer wij onszelf oprecht afvragen wat wij aan alles en nog wat moeten doen, wordt het antwoord dat wij te horen krijgen door onze ‘stem’ gegeven. Wij hoeven niet te verwachten dat de ‘stem’ die wij horen sterk zal verschillen van onze eigen verbaasde overwegingen.
Toch zijn er wel enkele verschillen en het is nuttig die te herkennen. Onze daagse drukke denkvermogen ziet veel dat gedaan móet worden en schept noden waarin voorzien móet worden. Onze beschouwelijke kant – onze innerlijk gevoel, onze intuïtie, je ziel – ziet daarentegen orde, vreugde, liefde en harmonie. Dit scheppende, intuïtieve ‘denken’ verblijdt zich in schoonheid en vrede; het geeft je een warm, vertrouwd gevoel van binnen. Niets moet; geen dwingend advies. Slechts een liefdevolle opmerking, aansturing of een advies die je kunt verwachten van je allerbeste, enige ware vriend, gids of innerlijke begeleider; je ziel!

Zolang we ons nog in tweestrijd voelen, zullen we deze twee ‘stemmen’ blijven ervaren. de ene heeft haar oordeel voorbarig klaar, de andere getuigt van inzicht. Naarmate wij ons beter gewaar worden van ons ‘inzicht’, onze ‘innerlijke gids’, wordt onze eerste stem – ons voorbarig denkend oordeel – minder overheersend én stiller. Hoe minder betekenis wij geven aan de neiging om voorbarig te oordelen en hoe meer wij proberen onbevangen en onbevooroordeeld te zijn, des te sneller zal deze eerste stem op de achtergrond treden. Het schoonhouden van onze mentale lei, het opstaan voor het antwoord in welke vorm dan ook en het laten varen van onze vooroordelen en voorbarige meningen helpt ons de ervaring van die veelvuldige stemmen te verminderen. Wanneer wij merken dat ons denkvermogen geheel in beslag wordt genomen door dingen die gedaan moeten worden, is het nuttig een lijst ervan te maken naar gelang deze bij ons opkomen. Lees, bestudeer deze lijst tot …. alle drukke gedachten tot bedaren zijn gekomen, dan kunnen wij met een rustig denkvermogen ‘naar binnen gaan’ om te serieus te luisteren naar datgene wat ons innerlijke Zelf, onze intuïtie, onze ziel ons kenbaar wil maken!

Het gevoel is de taal van de ziel

bloem1aHet is heel goed de waarnemer van onze gedachten te worden en te zien welke gedachten gebaseerd zijn op vooropgestelde meningen, op angst, vooroordeel en gebrek aan vertrouwen en welke gedachten vertrouwend, open, liefderijk en vredig zijn. Indien je wilt weten wat waar is voor jou, kijk dan hoe je erover voelt. Gevoelens zijn soms moeilijk te herkennen, en vaak zelfs nog moeilijker te erkennen. Toch ligt in het diepst van je gevoel je hoogste waarheid verscholen. De truc is tot die gevoelens door te dringen. Want de hoogste gedachte is altijd die gedachte die vreugde bevat. De helderste woorden zijn die woorden die waarheid bevatten. Het grootste gevoel is dat gevoel dat je liefde noemt!

Luister naar je gevoel bij elk antwoord dat je ontvangt! Stel je steeds de vraag; ‘Wat zegt mijn gevoel nu? Of, wat voel ik hierbij?’

8.0 Hoe kom ik in contact met mijn innerlijke gids, ‘stem’?

Hoe weet ik dat ik nu met mijn innerlijke Zelf communiceer?

‘Laat het idee los dat je gescheiden bent van de alwetende Geest van het universum’ [Lao Tse]

afb. engelen 7Het is opmerkelijk dat Lao Tse ons oproept om dit te zien als een herstelproject – om onze oorspronkelijke aard te hervinden – en dat het ons doel is om in harmonie met de Universele Goddelijke Liefde te leven in ons denken. Als jij dát werkelijk zou kunnen vaststellen, dan zou je zien dat de Goddelijke Levensbron van Kosmische Energie een scheppend, gevend, overvloedig, liefhebbend, oordeel-loos, ruimdenkend en onzichtbaar mechanisme is. Het geeft altijd, dient altijd, en is daarin grenzeloos. Het demonstreert op een bepaalde frequentie hoe Zijn uit het niet-Zijn kan voortkomen. Het is jouw taak om je op die frequentie af te stemmen en tegelijkertijd de oude, langzame egoïstische denkfrequenties los te laten. Als je blijft hangen in gebrek, gemiste kansen, ongeluk, enzovoort, dan ben je niet afgestemd op de frequenties van jouw oorspronkelijke aard; je innerlijke Zelf, je ziel.Jij bent een god-in-wording!’
Ik ben er zeker van dat jij er de voorkeur aan zou geven om te communiceren met de alles-scheppende  goddelijke Geest, in plaats van met de rommel van je excuses.

Ervaringen hebben ons tot nu toe geleerd – de eerste schreden op dit ‘luisterend pad’ –dat angst een overheersende gedachte tijdens het ‘interne communicatieproces’ is. Angst is de basis voor de eerste ‘stem’; de stem van het bewustzijn, de stem van je geest, van je overheersende denkvermogen, je linkerhersenhelft, jouw gewoonte-geest, je onderbewuste geest. Niet je creatief-bewustzijn. Het creatieve oneindige goddelijke bewustzijn – een beter omschrijving is de ziel – is een scheppende kracht, net als die van God de Schepper van het universum is, dan kan die alles doen wat je je maar kunt voorstellen. Deze scheppende goddelijke kracht vraagt niet om een tegenprestatie en heeft géén ego – hij/ zij geeft, voorziet in behoeften, en ‘offert’ zichzelf de hele tijd op zonder op zichzelf te letten. Jouw creatieve oneindige bewustzijn heeft in de regel een matige verbinding met het bewustzijn (de geest, je breinmassa) en dus worden de signalen van een deel van het oneindige intellect van God gestoord door een op het ego gebaseerde begeleiding die in de microfoon roept: ‘Kan ik er beter van worden? Hoe zie ik eruit? Hoeveel geld kan ik hiermee verdienen? Hoe kan ik hogerop komen? Wie moet ik het naar de zin maken? Waarom wordt er zoveel van mij gevraagd?’ Deze gedachten komen en gaan, zonder ophouden vóóral in de beginfase van het ‘al-luisterende pad’.

Vrede is de basis voor de tweede ‘stem’; de kalm klinkende vriendelijke, warme, liefdevolle stem. Een stem die niets van je verlangd. Een innerlijkeafb. engelen 16 gevoelswarme stem – je innerlijke gids die tot je spreekt ……….. die ervoor zorgt dat je gedachten niet langer op wat je wilt hebben of bereiken richt, maar op jouw intenties als een medeschepper naast de Goddelijke Levensbron. Onthoud en besef, dat jij een medeschepper bent van dit universum, van deze aarde! De beste manier om je geest te heropvoeden, is om bewust afgestemd te denken. Dit doe je door te blijven richten op wat je wilt scheppen, door te geloven dat het universum in alle behoeften je wil voorzien, en door te weten dat ik het waard ben om alle heil te ontvangen van de Goddelijke Levensbron van ZIJN, blijf ik ‘spirituele rijkdommen’ aantrekken. Ik ben ervan overtuigd dat het universum jou niet alleen de dingen die jij nodig hebt zal ‘bezorgen’, maar ook moet bezorgen. Dus als jij klaagt over de gebreken van jouw leven – waaronder eventueel een gebrek aan geld, liefde, etc. – dan zal je ervaringen opdoen die bij die energie passen. Wees dan ook bereid om de gehele verantwoordelijkheid voor elk aspect van jouw leven te nemen. Je hebt jouw persoonlijke eigenschappen niet in het verleden van iemand geërfd! Nee, je hebt er voor gekozen die te bezitten, ook al weet je niet hoe en waarom!

Het is geen proces van angst, indien je wilt weten wat waar is voor jou. Kijk dan hoe je erover voelt! Want ….. het gevoel is de taal van de ziel die tot je spreekt of – liever gezegd - graag met je wilt communiceren. Ben jij bereid om te luisteren naar datgene wat je ziel je graag wil vertellen?

Affirmeer:Als ik voel zonder te denken, ben ik afgestemd op mijn innerlijke Bron, en op God´

9.0 Tien raadgevingen ter verbetering van het luisteren

 1. Wees stil. Je zou er goed aandoen je denkend bewustzijn (de geest, je breinmassa)  tot bedaren brengen. Al je gedachten onbelemmerd daar doorheen laten gaan, behalve het verlangen om te horen. Je moet al jouw eigen ideeën over wat je nodig hebt laten varen, de behoeftes van je lichaam tot zwijgen brengen en een schone lei in jouw denkpatroon scheppen waardoor je kunt horen. Het is nuttig alle opinies over wie je bent en wat je gelooft te zijn opzij te zetten. Zelfs die overtuigingen die je ‘goed’ of ‘kwaad’ noemt.
 2. Luister met zekerheid.  Jij wordt geleid, zelfs wanneer jij je daar niet van bewust bent. Jij bent daar waar je verondersteld wordt te zijn en doet wat je verondersteld wordt te doen. Gods wil is niet afhankelijk van jouw vermogen om te horen.afb. 10geboden 31
 3. Gods stem is overal. Sta open voor alle bronnen, omdat alle dingen echo’s zijn van Gods stem. De waarheid zal blijven en de rest gaat voorbij. Liedjes, boeken, ideeën, vrienden en zelfs vijanden spreken alleen van Gods Liefde als je goed luistert naar datgene wat zij je proberen te vertellen. Neem daarom elke dag de tijd om te luisteren en te schrijven. Bereidheid is de enige voorwaarde die nodig is om te luisteren.
 4. Aanvaar jouw antwoord. Je krijgt misschien niet het antwoord dat je verlangt, maar het zal wel het juiste zijn. Wees geduldig. Het antwoord komt op de juiste tijd. Beoordeel het bericht of de boodschapper niet. Toon, dat je het antwoord aanvaardt door ernaar te handelen. Het antwoord is altijd een vorm van vergiffenis voor jezelf en voor anderen.
 5. Blijf luisteren indien je twijfelt. Je zal altijd de waarheid kennen wanneer die diep in je innerlijk tot je komt, je zult je vredig voelen en zeggen! ‘Ja, natuurlijk!’ Wanneer je in verwarring bent, gehaast, vol vrees, in twijfel en bang, blijf dan luisteren. Alle verwarring heb je zelf gemaakt en die hoef je alleen maar te laten varen.
 6. Luister ter geruststelling. Het doel van luisteren is om vrede te hebben. Luister om te horen wat er gedaan wordt, niet enkel wat jij zou moeten doen. Indien jij je ergert, komt dat doordat je waarneming, je informatie abuis is.
 7. Heb geen speciaal eigenbelang. Het luisteren is moeilijk indien je op een vraag, waar je mee zit, een speciaal antwoord verlangt. Besef, dat je niet weet wat voor jou ‘het beste’ is en aanvaard wat je gegeven zal worden. Geen mens die al meent zeker te weten, kan waarlijk om hulp vragen.
 8. Dagelijkse toewijding. Om juist te horen, moet je verlangen jouw waarneming van de wereld te veranderen. Je moet de verantwoordelijkheid voor je huidige waarnemingen aanvaarden en bereid zijn de dingen op een andere manier te bezien. Wordt bewust van de innerlijke stem van je ziel die je altijd bij je hebt.afb. 10geboden 29
 9. Er is slechts één stem. Gods Stem wordt altijd gehoord door hen die naar waarheid verlangen. Dit is de stille, fluisterende Stem die over liefde en vrede spreekt. Het is niet nodig in verwarring te raken door de illusie van talrijke stemmen.
 10. Ga door indien je in vrede bent. Je hoeft God niet overal toestemming voor te vragen. Dat heeft meer weg van angst dan van vertrouwen. Je moet een verlangen hebben Gods Liefde te willen ervaren en te zijn als een kind van God. Je dient altijd te vragen: ‘Wat betekent dit? Wat zegt mijn gevoel hierover?’ Als jouw vrede verstoord wordt, stop dan en vraag om innerlijke begeleiding. Forceer dingen nooit.

Als jij bereid bent om goed los te kunnen laten - het idee dat je gescheiden bent van de alwetende Goddelijke Geest van het Universum - door je over te geven aan een hogere, innerlijke macht, dan raak je op den duur heel erg vertrouwd  met jouw wijze deel; jouw ware, oneindige, mede-scheppende ZELF!

‘De geest is inderdaad rusteloos, Arjuna, het is moeilijk hem te trainen. Door voortdurend te oefenen kan de geest worden getraind in de waarheid. Als de geest niet rustig is, dan is het moeilijk om verbinding te maken met het goddelijke. Maar de man wiens geest rustig is, kan dat wel, als hij weet hoe en als hij zijn best doet’. [Krishna, uit de Bhagavad Gita].

10. Slot

‘Innerlijk observeren’

Veel mensen denken dat alle vormen van meditatie op hetzelfde neerkomen. Maar het maakt niet uit of je de ene vorm of de andere vorm beoefent. Kies iets dat je aanspreekt, waar jij je goed bij voelt.

ihart 8De methode van het innerlijk observeren vertoont veel overeenkomsten met de vipassanameditatie. De beoefenaar kijkt aandachtig naar het komen en gaan van gedachten, emoties en gewaarwordingen. Naarmate hij zich van deze verschijnselen sterker bewust wordt, gaat hij beseffen dat hun bestaan en de problemen die eruit voortkomen veroorzaakt worden door de activiteit van de geest.  Er zouden geen problemen zijn als de geest zou zwijgen.

De stap is de gedachten, emoties en gewaarwordingen tot staan te brengen voor dat ze zich aandienen. Wanneer de beoefenaar eenmaal wat vaardigheid heeft in het aanschouwen van het komen en gaan van zijn mentale activiteit, leert hij de patronen ervan kennen. Op die manier kan hij erop vooruit lopen en  het tot staan kan brengen nog voordat het zich manifesteert. Wanneer de gedachten, emoties en gewaarworddingen tot staan zijn gebracht, wordt de geest stil. In deze stilte wordt hij helderder. In de helderheid gaat hij schitteren - en die schittering is de straling van de ziel in hem.

Meditatie voorbeeld

‘Er is een geheime plek in mij die een weten bevat. Ik ga daar vaak heen, en ik laat geen twijfel binnen in die innerlijke goddelijke ruimte. Hij is helemaal van mij, en ik deel hem met mijn Bron van Zijn. Ik wend mij tot dat weten als ik voel, dat ik terugval in excuusgewoontes. In deze wetende ruimte twijfel ik niet aan de beschikbaarheid van leiding op het moment dat ik mij verenig met mijn Born. Ik weet dat de deuren gesloten zullen blijven en de engel-leraren mij niet zullen opzoeken als ik alleen maar gehecht blijf aan deze stoffelijke wereld van conflict, materie en oordeel. Ik houd deze wetende ruimte vrij voor als oude gewoontes en excuses mijn leven dreigen te beïnvloeden’.

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:

 1. Boek ‘De kracht van intuïtie’, Philip Goldberg
  2. Boek ‘Durf te vertrouwen op je gevoel’, Laura Day
  3. Boek, ‘Intuïtieve ontwikkeling’, Linda Keen
  4. Boek, ‘Gidsen gids’, Liza M. Wiemer
  5. Boek, ‘Contact met je gids’, Sanaya Roman, Duane Packer
  6. Boek, ‘De weg naar innerlijke wijsheid’, Penney Peirce
  7.
  Boek,  ‘Questions form Earth, ‘Answers from Heaven’, Char
  8.
  Nieuwsbrief ‘Paranormaal begaafdheid, Dec. 2012 en ‘Ben jij paranormaal begaafd?’ - Juli 2009
 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack