logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Angst
Angst om niet verlicht te zijn

Angst

'Alles wat geen uiting is van liefde, is een uiting van angst'.
'De kracht van liefde is grenzeloos en onmetelijk'.
'Waar haat voorkomt, is ook ergens het tegendeel te vinden - de liefde'.
'Om liefde te vinden, moeten we ons verleden accepteren en geloof hebben in de toekomst'.

Wij zijn vervuld met angst en onze grootste angst is dat de beloofte van God, Allah, Al wel eens de grootste leugen van het leven zou kunnen zijn en daarom creëren wij de grootste fantasie die we maar kunnen bedenken om onszelf hiertegen te verdedigen; wij beweren dat iedere belofte die ons de liefde en de (levens)kracht van God verzekert, de valse belofte van de duivel moet zijn. Dat is de kracht van angst! Dat is wat de georganiseerde religies ons vertellen! Dat is wat de georganiseerde religies ons aandoen! Angst! Niet kwaadwillend bedoelt, maar onwetendheid! Dat is wat het is.

afb.6Wij leven is angst, omdat wij niet 'verlicht' zijn. Angst om te falen, angst voor eenzaamheid, angst voor geweld, angst voor lichamelijke gebreken, angst voor de dood, angst om niet geliefd te worden, en wat voor angst dan ook. Maar waar verlichting voor jou op neerkomt, is iets te weten wat je nog niet hebt ervaren en het aldus te ervaren. Zouden wij mensen op Aarde allen verlicht zijn, dan hadden wij geen duistere en pijnlijke plekken meer in onszelf. Dan zou de liefde steeds het volmaakte geluk brengen over ons allen; de hele mensheid. Dan zou de voorwaardelijke liefde transformeren in de onvoorwaardelijke liefde; de liefde die wij 'kennen' uit de verhalen van Jezus.

Angst is de energie die doet samentrekken, afsluiten, naar binnen trekken, wegrennen, verstoppen, hamsteren, schade berokkenen. Liefde is de energie die doet uitbreiden, openstellen, naar buiten zenden, onthullen, delen, of zelfs genezen. Angst houdt vast aan en grijpt naar alles wat we bezitten, liefde geeft  alles wat we hebben weg. Angst knaagt, liefde sust. Angst valt aan, liefde verbetert en verbindt elkaar.
Alles wat geen uiting is van liefde is dan ook een uiting van angst! Liefde is vrij stromende energie, angst daarentegen blokkeert de energiestroom; de goddelijke (Levens)Energiestroom of de Kosmische Energiestroom waarmee wij permanent in verbinding mogen staan.

Klik hier om meer te lezen>>>>

Wat is angst?

Angst is een fysiologische toestand die gekenmerkt wordt door lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragscomponenten. Angst is een gevoel dat optreedt bij dreigend gevaar.

Wat gebeurt er in de hersenen bij angst?

Situaties als een aanvallende stier of een dreigende wurggreep roepen een reeks door de hersenen veroorzaakte lichaamsreacties op. Deze reeks reacties begint meestal wanneer de ogen iets zien dat door de hersenen als een dreiging wordt opgevat. Deze dreiging vormt een angstopwekkende prikkel - geconditioneerde stimulus - die de (basolaterale)amygdala (amandelkern) sterk beïnvloeden en nadien op haar beurt de centrale nucleus (celkern) van de amandelkern activeren. Vanuit de centrale nucleus lopen zenuwen naar de hypothalamus, hypofyse en hersenstam. De hypothalamus - het regelcentrum van vitale bloem1alevensfuncties, meet de chemische boodschappers zoals noradrenaline, adrenaline, carbachol en NaCl - ontvangt een prikkel van angst of agressie, die op haar beurt de hypofysevoorkwab stimuleert. Deze geeft dan het adrenocorticotrope hormoon (ACTH) aan het bloed af. Dit hormoon activeert de bijnieren, waarvan er bij elke niertop één ligt. Deze bijnieren gaan hierdoor ardenaline en noradrenaline (twee stresshormonen) produceren. Het resultaat is snel en volledig. Kort gezegd, het sympathische zenuwstelsel gaat het parasympathsiche overheersen.

Drie gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij angst: de amygdala (amandelkernen gelegen in limbisch systeem), de mediale prefrontale cortex en de hippocampus (deel van het limbisch systeem). Elk deel van de hypothalamus is verantwoordelijk voor één bepaalde lichaamsfunctie. Bijvoorbeeld, de nucleus dorsalis medialis regelt de agressie; de nucleus posterior de seksuele driften. De hypofyse - produceert de hormonen oxytocine en vaopressine - die haar op beurt wordt geactiveerd door de hypothalamus.

Vooral bij het ontstaan en het verminderen (het 'afleren') van angsten speelt de amygdala een centrale rol. Bij het 'afleren' van angst speelt de mediale prefrontale cortex een zeer belangrijke rol en bij het opnieuw ontstaan van angst de hippocampus.

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp>>>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack