logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Kerkelijk geloof
Geloof in verlossing?

Het geloof in onze verlossing door Jezus Christus sluit het idee van reïncarnatie uit!

afb. inspiratie_3Wij kunnen ons niet verlossen, hoeveel levens we ook zouden moeten doormaken. We zijn onvolkomen en niet volmaakt, alleen God is volmaakt. De lessen die wij tijdens ons leven op aarde moeten leren, hebben te maken met steeds weer kiezen tussen 'Goed en Kwaad', waarbij wij geholpen worden door God als we op Hem afstemmen en ons door Hem laten leiden.

Het is dan ook om deze reden dat God zijn Zoon zond om voor ons te sterven en onze ongerechtigheid te dragen, de straf te betalen voor onze zonden en ons te bekleden met Zijn rechtvaardigheid. Als we genoodzaakt zouden zijn telkens gereïncarneerd te worden, dan heeft het sterven van Jezus Christus geen zin en geen betekenis voor ons, want we zouden dan zelf onze eigen weg tot redding en volkomenheid moeten gaan bewandelen en onszelf steeds 'beter' moeten maken, alvorens God ons kan accepteren, doordat wij in de naam van Jezus Christus gerechtvaardigd zijn.

Klik hier om meer te lezen>>>>

De vroege Kerkleer

In Origenes' scheppingsleer (185 - 254 na. Chr. was één van de Vaders van de Kerk) zitten duidelijk voor het chirstendom precaire elementen: de pre-existentie van de menselijke ziel, ook van de Jezus-ziel, het etherische opstandingslichaam, de mogelijke verlossing van de duivel, het 'bezield-zijn' van de hemellichamen.
Zijn leringen hebben veel belangrijke denkers en meesters van de Kerk voor eeuwen lang beïnvloedt. Maar zijn leringen vielen de hiërarchie van de Kerk lastig, want hij verkondigde óók dat onze bevrijding afhankelijk was van onze handelingen en dat de reïncarnatie een gelegenheid was voor verbetering en spirituele verheffing. Dat was tegen het idee, dat de mensen gered konden worden alleen door de Kerk en de doop. 
De Kerkelijke leer: 'Daarom zond God zijn zoon Jezus om Gods vergiffenis voor de zonden van de mens te brengen. Door zich met Zijn dood op te offeren voor de mensheid, bracht Jezus de verzoening met God tot stand. Om dit offer van verzoening, of verlossing, te kunnen aanvaarden, moesten de mensen Jezus als Heer en Verlosser accepteren. Zij doen dat door de doop, een rituele reining, waardoor bekeerlingen hun zonden uit het verleden symbolisch wegpoetsen om daarna verder te kunnen leven volgens de ethiek die Jezus onderricht heeft'.

De Vaders van de Kerk zochten toentertijd dus naar een filosofie die de plaats van de reïncarnatiefolosofie kon innemen én geaccepteerd werd door het grote (Romeinse) volk!

Klik hier om meer te lezen>>>>

 

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack