logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Veranderen
Ander perspectief?

'Voer voor psychologen!'
'Hoe sterker een probleem genetisch is bepaald, hoe moeilijker het is om te veranderen'.
'De neiging tot bepaald gedrag zal niet veranderen, maar je kunt wel leren je in te houden'.

Er zijn een aantal factoren die het proces van verandering of vernieuwen van het menselijk denken tegen werken of ons volledig blokkeren in onze verdere (innerlijke) ontwikkeling.
De kernvraag bijaardbeien iedere veranderings- of behandelingsproces is: 'Hoe kan ik de manier waarop ik denk, veranderen?' Want juist daar ligt de kern van ons probleem; het denken. Misschien ligt dan het niveau van verandering wel op een heel ander niveau; het niveau van gedachten.

De algemene (leer)gedachte van de psychologie (psycho-analyse of cognitieve therapie) is, leer de obstakels - de gesignaleerde probleemsituaties - vanuit een ander perspectief te bekijken! Bekijk het probleem vanuit een ander gezichtspunt; met een andere gekleurde bril op. Dit is vooral geschikt voor mensen die te hoge eisen aan zichzelf stellen, onzeker zijn of faalangsten hebben.
Maar toch blijkt uit allerlei psychologische onderzoeken, dat het meest ingrijpende en het moeilijkste niveau van verandering is het sleutelen aan de persoonlijkheid!

Klik hier om meer te lezen>>>>

Het VeranderPlan

Het stappenplan om daadwerkelijk te veranderen!

A. Helder worden in de wijze waarop je nú denkt;bloem4a
B. Breng je gedachten onder controle;
C. Gedachten zijn stabiel en volkomen duidelijk voor je;
D. Het Scheppingsproces;
E. Met zekerheid weten;
F. Dankbaarheid vóóraf;
G. Passie!

Klik hier om meer te lezen>>>>>

Het negatieve veranderen in het positieve

De meeste gesprekken en communicaties – op TV, restaurants, trein, bussen en in de media – concentreren zich op wat verkeerd en slecht is. Er is een manier gegroeid van denken en met anderen omgaan waarin een sterke ondertoon van rechtvaardiging, van goed en fout zit, waarbij de nadruk ligt op wat fout is. Dit zit diep geworteld in ons stelsel  van polariteit waarbij iets goed of slecht, positief of negatief, hoog of laag is. Het raamwerk waarin wij leven.

bloem10aPositief zijn betekent niet dat je blind bent. Het betekent, dat het goede in anderen te willen zien en je niet te richten op wat (volgens jou) verkeerd of anders is. Als je deze week mensen treft die klagen, zeg dan gewoon ‘stop’.
Leer je stem gebruiken om de energie tegen te houden van mensen die bij je komen met hun klachten. Als je luistert naar mensen die klagen als je luistert naar hun negativiteit breng je jezelf in een positie, waarin je beïnvloed wordt door hun lagere energie. Je hoeft niet te luisteren. Je bent vrij in je keuzes!

Verandering van negatief in positief is dan ook een deel van de verspreiding van het geloof in een hoger goed.

Hans Zevenboom

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp>>>>>>>

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack