logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Het negatieve veranderen in het positieve - April 2019

 

‘Als je bewust wilt worden van het hogere goed dat in je eigen leven verschijnt, wees dan bereid een begrensd gezichtspunt te laten varen en je kijk op je leven te verbreden’.

De meeste gesprekken en communicaties – op TV, restaurants, trein, bussen en in de media – concentreren zich op wat verkeerd en slecht is. Er is een manier gegroeid van denken en met anderen omgaan waarin een sterke ondertoon van rechtvaardiging, van goed en fout zit, waarbij de nadruk ligt op wat fout is. Dit zit diep geworteld in ons stelsel van polariteit waarbij iets goed of slecht, positief of negatief, hoog of laag is. Het raamwerk waarin wij leven.

openbaring 1Verandering van negatief in positief is dan ook een deel van de verspreiding van het geloof in een hoger goed. Wij kunnen de verantwoordelijkheid op ons nemen om diegene met wie wij contact komen op de hoogte te brengen van de positieve redenen voor de dingen die hun overkomen.
Je verleden werkt op veel manieren als een anker, totdat je iedere negatieve overtuiging of herinnering eraan vrijmaakt en loslaat. Maar je kunt in de tijd teruggaan en de negatieve herinneringen veranderen door te kijken naar de gaven die de mensen voor je hadden en het goede te zien dat je voor hen deed. Dan kun je telepathisch vergiffenis en liefde overbrengen aan die mensen, welke leeftijd ze ook hadden toen je ze kende. Daardoor genees je jezelf en anderen. Het genezingsproces zal ook in de tegenwoordige tijd plaatsvinden en iedere projectie van negatieve patronen in je toekomst uitwissen.

‘Groter beeld zien?’

Laten we spreken over het verleden, want velen houden er een negatief beeld op na over hun vroegere ‘zelven’. Iedere dag groei en evolueer je en leer je nieuwe ervaringen om met je scheppingsenergie om te gaan. Toch zou je, als die vervelende incidenten niet in het verleden hadden plaatsgevonden, niet degene zijn die je nu bent! Maar nu je een nieuw zijnsniveau hebt bereikt, kom je misschien in de verleiding met berouw terug te kijken naar het verleden. Misschien denk je aan veel betere, liefdevollere manieren waarop je sommige dingen had kunnen aanpakken. Sommige ‘lessen’ – levenservaringen – kunnen pijnlijker zijn dan andere, afhankelijk van je wil om ze onder ogen te zien.

Als ik het heb over het verbreden van je horizon, spreek ik over het vermogen uit de huidige tijd te stappen en je leven eerder als één geheel dan als een reeks losse gebeurtenissen te zien.

openbaring 2Stel dat je in staat bent om je hele leven in één grote bol te plaatsen in een lange tijdslijn en daar als het ware boven te gaan staan. In één seconde kun je je hele leven overzien; ook de toekomstige gebeurtenissen. Kijk dan niet naar ieder voorval als een losse gebeurtenis, maar als een deel van een heel levenspad. Wij hebben dat vermogen dit ook te doen. Je kunt het ontkennen of er de tijd niet voor willen nemen, maar toch zijn de gaven die je wachten groot als je je leven vanuit een groter perspectief wilt bezien. Om alles weer in een positiever kader te zetten moet de bewuste geest – niet de ziel of het innerlijke zelf – het grotere beeld zien. Het spirituele lichtlichaam – de ziel – ziet het grotere beeld wel. Je kunt leren je naar dat grotere gezichtspunt en uit het emotionele en mentale lichaam te begeven. Dat zal je helpen je leven positief te bekijken.

‘Je kunt het verleden loslaten’

Iedere keer als je denkt aan een nare herinnering die bijvoorbeeld zelfmedelijden oproept of maakt dat je je slecht voelt over wat je deed of jezelf laat zien als slachtoffer, of je een negatief beeld van jezelf geeft, stop dan! Zie eens wat voor goeds je vanuit die ervaring schiep. Het kan zijn dat je er zoveel van leerde dat je je nooit meer in je leven op soortgelijke wijze gedroeg. Het kan zijn dat je vanwege die situatie je (levens)pad veranderde. Het heeft je misschien een belangrijke connectie gebracht of je geholpen nieuwe eigenschappen en karaktertrekken te ontwikkelen.
Je ouders hebben je kracht of je innerlijke wil misschien ontwikkeld door hindernissen voor je te scheppen. De mensen die hun spieren willen ontwikkelen gebruiken bijvoorbeeld veel gewichten om er tegenaan te duwen. Je ouders kunnen voor jou als ‘gewicht’ gediend hebben, zodat je er tegenaan kon duwen om je innerlijke kracht te ontwikkelen. Alles wat je in het verleden gebeurde, kwam je ten goede. Als je zou kunnen geloven dat het universum goedgezind is, dat het je altijd helpt je hoogste goed te scheppen, zou je een leven met meer vrede en veiligheid kunnen leiden.

Wanneer je je de toekomst voorstelt, denk dan niet dat je dan dezelfde zult zijn als je nu bent’.

openbaring 19Kijk eens naar je huidige bestaan. Als je het grotere beeld wilt zien, ga dan eens zitten en stel je voor dat je de toekomst ingaat. Als je voor een nieuwe uitdaging staat, één waarvoor je de benodigde vaardigheden nog niet hebt verworven, stel je dan voor dat je naar de toekomst gaat. Je verenigt je met je toekomstige-zelf en met de kennis die dat toekomstige-zelf heeft naar je toetrekt. Het komt misschien pas in je bewust gewaar-zijn op het moment dat je het nodig hebt, maar de energie en de kennis die je toekomstige-zelf je kan sturen, kunnen ervoor zorgen dat wat je vandaag doormaakt, gemakkelijker lijk. Als je voor beslissingen of moeilijkheden staat, stel je dan voor dat je vijf jaar verder bent en terugkijkt op vandaag, het algehele beeld overziende! Koppel je dan aan dat zelf van de toekomst, want vanuit dat perspectief zou het veel eenvoudiger zijn te weten wat je vandaag moet doen. Je kunt je zelfs voorstellen dat je dat toekomstige-zelf bent, en vanuit dat toekomstige perspectief tegen jezelf van vandaag praat. Je zou dingen kunnen verzinnen, tegen jezelf zeggen waarom je dat wat je beleeft doormaakt en je huidige-zelf bevestigen in de juistheid van alles wat er gebeurt. Je toekomstige-zelf is echt en is alleen door tijd van je gescheiden. Het kan tegen je praten en je helpen te weten wat je op dit moment moet doen, zelfs hoe je vlugger kunt komen waar je wilt zijn.

‘Je hoger-zelf zal je in de juiste richting leiden, zodat je die veranderingen kunt aanbrengen waar je om vraagt, of kunt hebben wat je wilt’

openbaring 17Problemen scheppen een concentratie van aandacht. Ze worden problemen genoemd omdat je nog geen oplossing hebt en omdat het nieuwe doel van je dat weet hoe je succesvol met de situatie kunt omgaan nog niet geactiveerd of volgroeid is. Je schept vaak problemen om nieuwe gedragswijzen te doen ontstaan en delen van jezelf te ontwikkelen. Dat kun je doen zonder crisissituaties te scheppen, door aandacht te besteden aan de fluisteringen van je innerlijke of hogere zelf en tijd te spenderen aan een voorstelling van jezelf in de toekomst. Je kunt nieuwe beelden van |wie-je-wilt-zijn| naar je toetrekken, maar je zult ook de situatie en dingen in je leven die niet bij die beelden passen, willen loslaten.

Positief zijn betekent niet dat je blind bent. Het betekent dat het goede in anderen te willen zien en je niet te richten op wat (volgens jou) verkeerd of anders is. Als je deze week mensen treft die klagen, zeg dan gewoon ‘stop’. Leer je stem gebruiken om de energie tegen te houden van mensen die bij je komen met hun klachten. Als je luistert naar mensen die klagen, als je luistert naar hun negativiteit breng je jezelf in een positie waarin je beïnvloed wordt door hun lagere energie. Je hoeft niet te luisteren.

Vraag wat ze willen en waar ze heengaan. Welk hoger doel kunnen ze creëren? Richt hen weer op het positieve en je zult hetzelfde doen voor je eigen energie.

Hans Zevenboom

 

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack