logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Optimist gezonder?
Optimist of pessimist?

afb.2Uit onderzoek blijkt, dat mensen met een optimistische levenshouding gemiddeld acht jaar langer leven en een beter immuunsysteem hebben dan pessimisten. Dat een positieve levenshouding leidt tot een sneller herstel na een ziekte én dat na een medische ingreep minder snel kans is op overlijden. Dat optimisten minder vaak last hebben van chronische pijnklachten én dat zij eerder herstellen van acute pijn. Iemand kan pijn lijden op fysiek niveau, maar ook op emotioneel en op zielsniveau.

Wat is eigenlijk een optimist?

Een optimist is iemand die perspectief ziet in het moment van nu, en ervan uitgaat dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed komt. Dit in tegenstelling tot een pessimist; een zwartkijker die het ziekteproces - de pijnklachten bijvoorbeeld - zelfs versterken zonder dat ze daar bewust van zijn. Mensen die acute pijn heel negatief interpreteren ('het komt nooit meer goed') kunnen daardoor vaak heel bang en passief worden.

Klik hier om meer te lezen>>>>>

 


Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack