logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

Aarden en Geopathie - deel I, Mei 2021

1.0 Inleiding

‘Wij zijn lichtwezens met een bio-elektrisch lichaam’

wereld 13Ons leven op deze planeet is van elektrische aard. Onze planeet is een soort accu van zes triljard maal duizend kilo, die voortdurend wordt opgeladen door straling van de zon, de bliksem en de warmte van haar binnenste vloeibare kern. En net zo als de accu van een auto de motor laat lopen, zo laten de ritmische pulsaties van de energie van de natuur die door de aardkorst stroomt en wordt afgegeven, het biologische mechanisme van het leven op aarde dat ritmisch en evenwichtig verloopt.

‘De intensiteit van de vrije elektronenstroom’

Recent onderzoek vertelt ons dat de elektrische energie van de aarde de orde in onze eigen lichaamsfrequenties in stand houdt, net zoals een dirigent de samenhang en het ritme van een orkest bepaalt. De natuurlijke frequenties van de aarde waar wij het hier over hebben zijn energiegolven – subtiele energiestromingen in de aarde - die worden veroorzaakt door de bewegingen van subatomaire deeltjes die vrije elektronen [1] worden genoemd. wereld 1
De hedendaagse wetenschap vermoedt dat deze subtiele stroming - zgn. ‘tellurische’ stroom; het elektrische circuit van de aarde – deel uitmaakt van een veel groter stelsel, waartoe ook de wolken en de gehele atmosfeer behoren. Geofysici denken dat deze bijna onuitputtelijke energievoorraad voortdurend met vrije elektronen wordt aangevuld door de gemiddeld vijfduizend bliksemschichten per minuut die zich voortdurend over de hele planeet voordoen. Het elektrische vermogen dat aanwezig is op het aardoppervlak neemt toe en af, afhankelijk van de stand van de zon. De intensiteit is overdag positiever en sterker ter ondersteuning van je dagelijkse bezigheden en ’s nachts minder positief en minder sterk. Dit dagelijkse patroon van sterk en zwak bewerkstelligt en regelt inwendige lichaamsprocessen die het slaap-waakritme en de hormoonproductie regelen en de gezondheid op peil houden.

‘Ieder wezen is een samenklontering van bio-elektrische energie’

wereld 10Je kunt eenvoudig stellen dat ieder van ons een verzameling dynamische elektrische circuits is. In deze levende matrix die ons ingewikkelde lichaam is, zenden en ontvangen miljarden cellen voortdurend energie in de loop van hun geprogrammeerde biochemische reacties. De toevoer van voedingsstoffen en water naar de cellen wordt geregeld door elektrische velden, en elk type cel is werkzaam in een eigen frequentiegebied. Je hart, hersenen, zenuwstelsel, spieren en immuunsysteem zijn goede voorbeelden van kleine elektrische systemen die werkzaam zijn in je ‘bio-elektrische’ lichaam. Alle bewegingen die je maakt en al je gedragingen en handelingen worden aangedreven door elektriciteit.
Maar net zoals de aarde bestaat je lichaam voornamelijk uit water en mineralen, en dat zijn allebei uitstekende geleides voor elektronen. De vrije elektronen, die onophoudelijk op het geleidende oppervlak van de aarde pulseren, worden gevoed door natuurverschijnselen en worden gemakkelijk aan, in en door je lichaam doorgegeven zolang je huid maar in direct contact staat met de grond, de aarde!

‘Ons lichaam werkt in principe als een verzameling dynamische elektrische circuits’wereld 16

Helaas, bijna niemand heeft ook maar het besef van de elektrische of energetische verbinding van zijn lichaam met de aarde. Niemand leert daar iets over op school! Zodoende weet niemand dat wij op grote schaal afgesloten en afgescheiden van de aarde zijn. ‘Wij zijn onze elektrische wortels kwijtgeraakt’.


[1] Elektronen zijn de kleins mogelijke negatieve elektrische lading. Het is heel bekend dat negatieve ladingen (lektronen) worden aangetrokken door positieve ladingen (vrije radicalen)

2.0  Wij zijn lichtwezens

 ‘Wij zijn elektromagnetisch energiewezens'

Het is wel heel duidelijk dat wij lichtwezens zijn – koolstof-chemisch-elektrische lichtwezens - die in staat zijn om afb. genezing 25een ‘lichtshow’ te geven. Ieder wezen is een samenklontering van bio-elektrische energie. Ons lichaam werkt in principe als een verzameling dynamische elektrische circuits! Eén van de belangrijkste elektrische eenheden in ons lichaam is ons hart!

Aura

‘De wetenschap spreekt over ‘een paraplu-constructie; Millennium-visie over aura’ [1]

afb. chakra aura 003Het menselijk energieveld kan als een lichtend lichaam worden beschouwd dat het fysieke lichaam omgeeft, het fysieke lichaam doordringt én zijn eigen karakteristieke uitstraling heeft. Meestal wordt het kortweg ‘aura’ genoemd.

Als we nu eens het menselijk energieveld definiëren als het geheel van velden of uitstralingen van het menselijk lichaam, dan zien we dat vele bekende aspecten ervan - zoals elektrostatische, magnetische, elektromagnetische, sonische, thermische en visuele aspecten - te meten zijn in een laboratorium. Al deze gemeten verschijnselen hangen samen met de normale fysiologische processen van het lichaam en bovendien voorzien ze ons van een ‘voertuig’ van ons psychosomatisch functioneren. M.a.w. dit energieveld (onze aura) staat in nauw verband met onze fysieke en geestelijke gezondheidstoestand.

De aura van ieder mens is een weerspiegeling van zijn (psychische) gedachten en (fysieke) gevoelens’.

Het menselijke energieveld – het nieuwste inzicht - bestaat uit een oneindig grote hoeveelheid kristallijnen structuren die gezamenlijk een rasternetwerk of 1e hyperveld vormen. Geometrische vormen die tot een rasternetwerk geordend zijn, kunnen in principe allerlei vormen aannemen; bekendste vormen zijn tetraëder, octaëder; dodecaëder (twaalfvlak) en icosaëder (twintigvlak). Deze grote hoeveelheden kristallijnen beschrijft gezamenlijk een structuur van geometrische vorm, interne ordening, kleur, lichtstraling, fluorescentie, elektrische- en magnetische eigenschappen, etc. etc. Dit is waaruit het nieuwe menselijke energieveld is opgebouwd!

afb. chakra aura 002Als elektromagnetische energiewezens maken we dus deel uit van het grote elektromagnetische Spectrum; de Kosmos dat te vergelijken is met een raster- of netwerkstructuur dat doordrongen is van het Hoger Bewustzijn, Spirit of het Goddelijke Zelf; de Ziel van God! Dit Goddelijke Alomtegenwoordige Bewustzijn beweegt zich door én doordringt de geometrische lagen van |alles-wat-bestaat|! Alles en dat alles wil zeggen dat geen ding of persoon, niemand – wie dan ook - wordt uitgezonderd of onthouden van deze Goddelijke Kosmische Straling van Liefde!
Hierbij kun je bedenken, dat ieder menselijk energieveld gebonden is aan een persoonlijke ‘opgebouwde’ trillingsfrequentie tijdens zijn of haar leven, geformeerd uit de SPIRIT-Referentie-Energiestraal én de persoonlijke (levens)intenties.

‘Wij zijn energiewezens met een bio-elektrisch lichaam omgeven door een rasternetwerk ofwel een elektromagnetisch energieveld!’


[1] Lees ook het hoofdstuk 7.0

3.0 Wat is aarden?

De aarde is het meest negatief geladen ‘lichaam’ in de directe omgeving van de mens. Als je het aardoppervlak verlaat en steeds hoger gaat, neemt de elektrische potentiaal per meter met ongeveer 200 volt toe. Dit is een niet zo bekend verschijnsel, maar een wetenschappelijk vastgesteld feit.

afb. chakra aura 004Stel je voor dat je goed geaard of gegrond bent. Als je lichaam met de aarde is verbonden, ben je op de elektrische potentiaal van de aarde aangesloten. Op dat moment is je elektrische potentiaal ‘nul’ en je kunt niet positief worden geladen. Je bent dan beschermd tegen wat er ook maar in de atmosfeer gebeurt. Als er positieve ladingen bij je in de buurt zijn en aan je blijven ‘kleven’, levert de aarde elektronen om de positieve ladingen op te heffen en je elektrisch potentiaal op hetzelfde niveau te houden; dus 0-volt! Wanneer je belaagd wordt door elektromagnetische velden, wordt hun invloed tenietgedaan door de elektronen in je lichaam die afkomstig zijn van de aarde.

De aarde bezit een eindeloze voorraad negatief geladen vrije elektronen. Elektronen zijn de kleinst mogelijke negatieve elektrische lading. Het is bekend dat negatieve ladingen (elektronen) worden aangetrokken door positieve ladingen. Wanneer geleidende voorwerpen contact met elkaar maken zullen elektronen altijd van de plaats waar er genoeg zijn naar de plaats stromen waar er minder zijn. Op die manier wordt de elektrische potentiaal van beide voorwerpen gelijk! Dat is in wezen aarden [1].

‘Grote, negatief geladen aarde overmeestert kleine, positief geladen vrije radicalen’

Om te aarden of gegrond te zijn, verbind jij je lichaam met de onophoudelijke, onuitputtelijke energiestroom van de afb. genezing 11aarde. Zodra je contact maakt met je huid of blote voeten raakt het lichaam doordrenkt met negatief geladen vrije elektronende aard-chi of energie van de aarde -, die overvloedig aanwezig zijn op het aardoppervlak. Je lichaam stemt zich onmiddellijk af op hetzelfde elektrische energieniveau (potentiaal) als de aarde. Je wordt absoluut niet geëlektrocuteerd. Aarden is één van de natuurlijkste en veiligste dingen die je kunt doen.


[1] Het effect van aarden op ontstekingen en pijn is in 2004 en 2005 overduidelijk aangetoond door een reeds onderzoeken met thermografie.

3.1      Studie en onderzoek wijzen de volgende voordelen van aarden uit:

 1. Een directe vermindering van de huidgeleiding wat duidt op een activering van de kalmerende werking van het para-sympathisch zenuwstelsel. Huidgeleiding is een alom geaccepteerde maatstaf voor het functioneren van het zenuwstelsel.
 2. Pakt de oorzaken van ontstekingen aan en vermindert chronische pijn;afb. genezing 7
 3. Verhoogt de energie door een efficiëntere zuurstofopname; stabilisatie van het zuurstofgehalte van het bloed. Opmerkelijk is dat direct na het stoppen met aarden de zuurstoftoevoer naar het bloed onregelmatig wordt en de ademhaling nog iets sneller wordt.
 4. Vermindert stress en geeft het lichaam rust door het zenuwstelsel en de stress hormonen te kalmeren;
 5. Normaliseert de biologische ritmes van het lichaam;
 6. Beschermt het lichaam tegen mogelijke gevaarlijke elektromagnetische velden (EMV);
 7. Verdunt het bloed en verbetert de bloeddruk en de bloedsomloop;
 8. Versnelt het genezingsproces aanzienlijk.

afb. genezing 12Aarden of gronden is dus eenvoudig, simpel, krachtig en gratis! Het is volgens de beoefenaars een ontbrekende schakel in het totaal van voorwaarden voor een goede gezondheid, iets wat veel voor de mensheid kan betekenen. De verbinding met de aarde – buiten op blote voeten lopen of binnen door contact te maken met een aardingsproduct dat verbonden is met de aarde – geneest je niet van ziekte of aandoening, maar sluit je weer op de natuurlijke elektrische signalen van de aarde. Het herstelt de natuurlijke, inwendige elektrische stabiliteit en ritmes van je lichaam die op hun beurt weer het normaal functioneren van je lichaamssystemen bevorderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering en immuunsysteem. Het heft de elektronentekort op, zodat er minder ontstekingen [1] zijn – de meest voorkomende oorzaak van ziekte.


[1] Onder wetenschappers is er momenteel een hevige discussie gaande waar de alarmerende toename van ziekten die verband houden met het immuunsysteem en ontstekingen aan te wijten is. Artikel van Rob Stein in de Washington Post, maart 2008. De toegenomen aandacht voor ontstekingen in de medische wereld heeft tot een nieuwe term geleid: ‘Inflammaging’; een samenvoeging van inflammation (ontsteking) en aging (veroudering).

4.0      Het hoe van aarden

Natuurkundige verklaring’

afb. genezing 14In een onderzoek uit 2005 van de elektrotechnicus Roger Applewhite werden een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan. Het is bewezen dat de energie aan het aardoppervlak hoofdzakelijk elektrisch is. Maar één van deze ontdekking – feit/ bevestiging – was dat elektronen bewegen van de aarde naar het lichaam én omgekeerd …… als het lichaam goed geaard was. Hierdoor houdt het lichaam dezelfde negatief geladen elektrische potentiaal als de aarde.
Het centrale thema van ons aardingsprobleem is, dat ontkent wordt dat we via onze voeten elektriciteit opnemen in de vorm van vrije elektronen die op vele frequenties fluctueren. Deze frequenties stellen onze biologische klok [1] bij en leveren elektrische energie – aarde-chi - aan het lichaam. De elektronen zelf stromen ons lichaam in, stemmen het af en houden het op gelijk niveau met het elektrische vermogen van de aarde. Maar net zoals elektrische apparaten die goed geaard moeten zijn om te kunnen functioneren, heeft ook het lichaam een stabiele, permanente aarding nodig om goed te functioneren.

4.1      Ons lichaam is een krachtige energiegeleider

‘De ongelofelijke communicatiesnelheid in de levende matrix’

De wetenschap zegt dat ons lichaam een krachtige geleider van elektrische impulsen is, of zoals biofysicus J. Oschmann het zegt: ‘de levende matrix’. 

afb. bloedcel 1Cellen bevatten een inwendig geraamte, het cytoskelet, dat alle onderdelen van de cel (van kern tot celwand) met elkaar verbindt. Deze ‘stellage’ bevat moleculen die energie en informatie naar binnen in elke cel en naar buiten naar de omgeving buiten de cellen geleiden. Maar ook in omgekeerde richting, vanuit de omgeving naar het binnenste van de cel en de celkern. In het gebied buiten de cellen bevindt zich eveneens een cellulair netwerk van geleidende collageen en andere eiwitten die aan de celwand zijn gebonden. Zo zorgt de ‘levende matrix’ voor een netwerk in en buiten de cellen voor antioxidante elektronen; een wegennet waardoor alle delen van het lichaam zijn verbonden met alle onderdelen van alle cellen. Dit wijdvertakte systeem sterkt zich uit tot elke plek van ons lichaam.
De medische wetenschap maakt heel praktisch gebruik van de ‘levende matrix’. Artsen gebruiken elektrofysiologische en biomedische apparatuur zoals ECG’s , EEG’s en EMG’s (elektromyogrammen) als diagnostische instrument door de elektrische activiteit van het hart, de hersenen en de spieren te controleren.

‘De voet is een soort basis voor radar- en geluidsgolven’

De voet is de (aller)belangrijkste schakel tussen mens en aarde.  De voetzool (of plantair oppervlak) is dichtbezet met zo’n 200 zenuwuiteinden per vierkante centimeter. Dat is meer dan waar ook op het lichaam op een vergelijkbaar oppervlak.

4.2      Waarom zijn er in de voeten zoveel zenuwuiteinden?

afb. synapsen 1Wel om in contact te blijven met de aarde – de Ziel van de aarde - , met de echte stoffelijke wereld om ons heen. De aarde is bedekt met een elektromagnetisch ‘laagje’ opgebouwd uit Hartman- en Curry lijnen die zorgen voor de zintuigelijke wisselwerking van energieën in onze voeten. Zulke ‘grond-voettrillingen’ – de aard-chi of de energie van de aarde - zijn een belangrijke krachtbron die een bijdrage leveren aan de levenskracht van het lichaam.

Het opladen of ontladen geschiedt via de meridianen en acupunctuurpunten [de nier-punten N1 in de balg van de voeten] van het menselijk lichaam. Functiestoringen kunnen daarentegen een ontsteking in de organen veroorzaken door teveel toegevoerde energie, óf een energieblokkade in één van de chakra’s t.g.v. te weinig energiestromingen [3].

Afbeelding: Nierpunt N-1-Blaasmeridiaan [2]

Nierpunt 1 voeten


[1] De biologische klok houdt verband met overleven. Hoewel het lichaam meerdere klokken bezit (perifere klokken) hebben onderzoekers ontdekt dat die allemaal onder leiding staan van één hoofdklok die zich in het hoofd bevindt (nucleus suprachiasmaticus, een kleine groep zenuwcellen in de hypothjalamus). Studies toonden duidelijk het belang aan van de elektrische ritmes van de aarde voor het normaal functioneren van het lichaam. Normale lichaamsritmes zorgen voor een stabiel referentiepunt voor genezing. Maar de biologisch klok van het lichaam moet voortdurend worden bijgesteld door de pulsatie van de aarde die de circadiane ritmes bestuurt van al wat leeft op de planeet.
[2] Dit punt is een belangrijke toegangspoort voor de opname van aarde-chi – de energie van de aarde en staat hoger in het lichaam in verbinding met de blaasmeridiaan. De blaasmeridiaan is een energiebaan die veel van de belangrijkste organen en lichaamsdelen bereikt, waaronder de lever, het middenrif, het hart, de longen en de hersenen, evenals een centraal in de rug gelegen kruispunt van meridianen. Onderzoek gepubliceerd in het blad Subtle Energy and Energy Medicine in 2007.
[3] Nieuwsbrief ‘Aura of het menselijke energieveld’, September 2011 & Nieuwsbrief ‘Chakra’s’- Oktober 2011

5.0      Polariteit van lichaamscellen

zuurstof 3 1Materie is een illusie. De werkelijkheid is niets anders dan dat ‘alles’ een zee van trillingen; van energie is! Trilling is de basis van alle leven, dit is wat de moderne wetenschappelijk onderzoek bevestigt. Sommige van deze frequenties/ trillingen zijn zintuigelijk waarneembaar door de mens. Daarentegen zijn zeer zwakke trillingen bijvoorbeeld van moleculen en atomen alleen meetbaar met zeer geavanceerde, dure meetinstrumenten (bv. SQUIDs).

Elke cel, elk orgaan en het hele organisme trilt zoals een TV- of radiozender met een bepaalde basistrilling, waarbij specifieke organen energie (trillingen) kunnen uitzenden die te onderscheiden zijn van de totale energie van de mens. Deze informatie (de kwaliteit, de ordening, samenstelling of structuur) is uiteindelijk een afspiegeling van alle processen in en tussen individuele cellen op basis van bio-fotonen [1].

‘Ons lichaam is een geordend biologisch systeem’

wolken2aZo bestaat elke frequentie of trilling uit het zichtbaar lichtspectrum uit ‘lichtdeeltjes’ of ‘fotonen’ die bepaalde kenmerken hebben waaronder ook een draaiing of ‘spin’. Afhankelijk van de dominantie aan fotonen met links- of rechtsspin, zijn lichtfrequenties als golf daarom ofwel links (-) ofwel rechts (+) gepolariseerd [2].
De lichte dominantie aan overwegend rechts-polaire frequenties heeft er in de evolutie voor gezorgd dat men in gezonde organismen een dominantie aan rechtspolariteit kan nameten. D.w.z. dat de bio-fotonen, de lichtdeeltjes die de communicatie tussen onze cellen verzorgen, hoofdzakelijk een rechtsspin bezitten!
Zo heeft ook elke gezonde biologische cel een positief geladen (‘rechtsdraaiende’) kern, en een negatief geladen (‘linksdraaiende’) celwand. De linksdraaiing van de celwand zal enerzijds de negatieve, storende linksdraaiende energieën van de buitenwereld (zoals vrije radicalen) afstoten en anderzijds de positieve rechtsdraaiende energieën aantrekken. Alléén in een gezonde toestand, in een gezond lichaam worden de positief rechtsdraaiende energieën verder doorgevoerd naar de celkern om zo de cel te voeden.

Omkering van de cel-polariteit’

petrodollar15Natuurlijk gewonnen voedsel, natuurlijk zuiver bronwater en voedingsstoffen bezitten op grond van de natuurlijke opslag van zonlicht rechts-polaire eigenschappen. Als er dus in onze omgeving het natuurlijk evenwicht wordt verstoord en meer fotonen met linkspolariteit aanwezig zijn, zullen de cellen zich niet meer kunnen ‘voeden’ en doen zich fenomenen voor zoals verzwakking van het immuunsysteem, het lymfestelsel, etc., etc.
Bij straling met zeer sterke linksdraaiing (bijv. bij GSM, UMTS, DECT, Wifi, Wimax,….) krijgen we zelfs een omkering van de cel-polariteit! Voeding, antioxidanten, mineralen en vitaminen worden zelfs afgestoten en de vrije radicalen en toxines worden aangetrokken. De cellen en het lichaamssysteem raken compleet ontregeld en kunnen aanleiding geven tot de ontwikkeling van kanker (overwegend links-polair).
Ook de industriële verwerkingsprocessen en onzorgvuldig transport van bijv. voeding en zelfs een korte blootstelling aan een onnatuurlijk (energie)veld (bv. demagnetisering in een winkel, botteling van water in de fabriek, transportband, vrachtwagenvervoer, etc.) is al voldoende om een complete omkering van de cel-polariteit te realiseren.

Dus wanneer lichaamscellen blootgesteld worden aan bijv. stralingsvelden, wordt de bio-energetische rechtsspin van de cellen omgezet in een linksspin! Wanneer dit gebeurt, veranderd de pH-waarde (zuurgraad waarde) en is het lichaam niet meer in staat de juist hoeveelheid rode- en witte bloedlichaampjes aan te maken. Hierdoor wordt het immuunsysteem aangetast en de negatieve kettingreactie gestart.


[1] Biofotonen – biologische werkzame lichtfrequenties met zeer zwakke intensiteit.
[2] Binnen het zichtbaar lichtspectrum zijn de meeste frequenties met een golflengte tussen 390nm en 550nm voornamelijk opgebouwd uit fotonen met een linksspin, de meeste frequenties met een golflengte tussen 550nm en 780 nm voornamelijk uit fotonen met rechtsspin.

6.0      Aarden overtroeft elektromagnetische velden

petrodollar 12Nog een ander opmerkelijk feit dat door Applewhite was ontdekt, was dat aarden – het geaard of gegrond-zijn - tot een drastische vermindering van elektromagnetische velden (EMV) op het lichaam zelf leidde.
De elektrische potentiaal (in Volt) die door elektromagnetische velden op 50 Hertz [1] op het lichaam wordt opgewekt, werd zowel op het geaarde als op het niet-geaarde lichaam vastgelegd met een speciaal ontworpen systeem voor het meten van hoge impedantie. Het aarden, middels het plakken van pleister die verbonden waren met een kabel en een aardingspen, verminderde de door de directe omgeving ontstane elektrische potentiaal met ten minste een factor 70.

‘Bescherming tegen elektrosmog’

In het onderzoek werd aangetoond dat de verbinding met de aarde als ‘bron’ van heilzame elektronen diende en tegelijkertijd als ‘schild’ – ‘paraplu’ - dat verhinderde dat de elektrische velden in de omgeving schadelijke potentialen op het lichaam veroorzaakten. Een niet-geaard lichaam ‘drijft’ als het ware in een wirwar van onsamenhangende omringende energieën waardoor het niet stabiel functioneert.
Wanneer dus het menselijke organisme gezond is, dan communiceren alle cellen via fijne lichaamseigen elektrische pulsen in een natuurlijke harmonie met elkaar. Wanneer echter van buitenaf storende trillingen op cellen inweken, dan is de natuurlijke cel-communicatie verstoord en is het ontstaan van allergieën en ziektes het gevolg.


[1] In Noord-Amerika veroorzaakt het net elektromagnetisch velden met een trilling van 60 Hertz; in Europa 50 Hertz. Een elektromagnetisch veld heeft zowel een elektrisch als een magnetisch energieveld. Sommige mensen zijn zeer gevoelig voor elektromagnetische velden; ‘EMV-gevoeligheid’.

7.0      Aarden werkt als een ‘paraplu’

De wetenschap spreekt over ‘een paraplu-constructie; Millennium-visie over aura’ [1]

Onderzoek van Applewhite toonde aan, dat aarden een beschermende werking heeft tegen elektrische velden. Je zou bijna kunnen zeggen dat het werkt als een paraplu.

Hoe dan?

zuurstof 1 1Als je kijkt naar de elektrische eigenschappen van het aardoppervlak en de manier waarop de energie van de aarde ons lichaam beïnvloedt, dan kom je al snel tot de conclusie dat de aarde permanent een subtiele, pulserende energie afgeeft. Deze pulserende aardenergie (aard-chi) staat permanent onder invloed van zonnewinden en bliksem, waardoor de aarde zich tijdens de dag-nacht-rotatie kan worden opgeladen en ontladen.
Het directe gevolg is dat op het aardoppervlak er een overvloed aan elektronen aanwezig is, waardoor de aarde een negatieve elektrische lading heeft. Het bijzondere van dit verschijnsel is, dat als je met je (isolerende) schoenen of op een isolerende oppervlak (zoals een vinyl-vloer) op de aardbodem staat er tussen de aarde en de bovenkant van je hoofd een elektrische lading van rond de 350 volt ontstaat, …. als je 1,75 meter lang bent.

Paraplu effect

 

 

 

 

Afbeelding 1.

‘Een opmerkelijk natuurverschijnsel’

Nu ga je je misschien afvragen waarom je géén elektrische schok krijg als er zo’n groot spanningsverschil bestaat tussen mijn hoofd en mijn voeten. Het antwoord is, dat lucht een slechte elektrische geleider is. Elektrische stroom kan zich namelijk bijna niet door lucht verplaatsen. Maar als je buiten staat op je blote voeten, dan ben je wel geaard. Je hele zuurstof 22 1lichaam staat nu in verbinding met het aardoppervlak; je voeten én je huid en het aardoppervlak vormen samen een oppervlak dat voortdurend met dezelfde potentiaal wordt geladen. Het directe gevolg hiervan is dat het geladen gebied – je aura of elektromagnetisch energieveld - rondom je fysiek lichaam wordt geduwd, en wel van je hoofd af. Naarmate je beter geaard of gegrond bent, zal dit natuurlijk verschijnsel – het paraplu-effect – zich steeds beter en krachtiger gaan manifesteren. ‘Je aura, het menselijk energieveld kan dan als een lichtend lichaam worden beschouwd en zijn eigen karakteristieke uitstraling heeft’.

‘De wetenschap spreekt over ‘een paraplu-constructie; Millennium-visie over aura’ [1]

afb. genezing 5Bij elk voorwerp dat in direct contact met de aarde staat – mens, dier, plant of boom – treedt dit beschermende paraplu-effect op. Het voorwerp bevindt zich in wezen onder de beschermende paraplu van het natuurlijke elektrische veld van de aarde. Deze zelfde bescherming doet zich ook voor in je huis – waar dan ter wereld ook - als je met de aarde bent verbonden; bijvoorbeeld via een hulpmiddel zoals een aardingslaken. Als je dus goed geaard bent, zijn je inwendige organen beschermd tegen statische of elektromagnetische storingen in de atmosfeer. Maar aarden is ook een referentiepunt voor alle elektrische processen in het lichaam!


[1] Lees meer over aura of elektromagnetische energieveld in Hfdst. 2.0

8.0     Aarden en Geopathische straling

‘Een waterader veroorzaakt de bekendste stoor-straling! [1]

afb. genezing 25Wateraders zijn wel de meest bekende verschijnselen wanneer over ‘aardstralen’ wordt gesproken. Helaas weten nog weinig Nederlanders dat aardmagnetisme schadelijk is voor je gezondheid. Omdat nu eenmaal (ondergrondse) wateraders overal stromen en zij daardoor de frequentie van het aardmagnetisme beïnvloeden, kan de hogere negatieve frequenties diverse onverklaarbare ziekteklachten veroorzaken. Vóóral daar waar twee of meer wateraders, en met zgn. Curry- en/ of Hartmann-lijnen [2] elkaar kruisen, is het frequentieniveau dusdanig hoog dat men dergelijke plekken of (woon)gebieden moet vermijden c.q. moet aanmerken als zeer schadelijk voor onze gezondheid.

‘Verhoging van de aardmagnetische frequentie’

Het stromend (ondergrondse) water zorgt ervoor dat de ‘normale, stabiele’ aardmagnetische frequentie boven de afb. water 16waterader enigszins wordt verhoogd! Deze verhoging is o.a. afhankelijk van de stroomsnelheid en de diepte waarop de wateraders in de aarde liggen, maar ook van de breedte van een waterader (kan variëren van een halve meter tot acht meter), de vloeihoogte, het verval en de stroomdiepte van de waterader, die kan van 1 tot 40 meter diep variëren.
Vaak bevinden zich meerdere wateraders op verschillende stroomdieptes, kruisend boven elkaar en vooral deze kruisings- of raakvlakken geven de grootste gezondheidsproblemen vanwege hun extra hoog spanningsniveau.

Iedereen kent wel weer iemand – wichelroedeloper [1] - die met een 'stukje ijzerdraad' een waterbron of ader weet te vinden. De grote vraag over wateraders is dan ook: ‘Hoe kan het dat ondergronds water straling veroorzaakt?’ ’En wat voor invloed het een waterader op onze gezondheid?’


[1] Kees van Spijk, wichelroedeloper
[2] Hartmann- lijnen zijn de roosterstructuur van het aardmagnetisch veld (de lijnafstand op onze breedtegraad bedraagt ongeveer 2 meter in Noord-Zuid richting en ongeveer 2.40 m in Oost-West richting) dat zich over de hele aarde uitstrekt. Dit veld heeft naast de positieve eigenschappen de zonnewinden van de aarde af te schermen, ook bepaalde negatieve eigenschappen voor de mens. In tegenstelling tot de Hartmann-lijnen is de invloed van het diagonaalnet van de Curry-lijnen veel ‘verradelijker’. Dit systeem loopt over de hele aarde, echter in een hoek van 45 graden. De afstanden in de netstructuur zijn onregelmatig en deels vervormd. De lijnen vindt men in een afstand van 4 x 4 meter en zijn ca. 40 cm breed.
De kruispunten van de Hartmann-lijnen moeten vermeden worden, maar de invloed van de Curry-lijnen op het menselijk lichaam vertoont een breed spectrum. Opvallend is dat de Curry-stralen niet alleen op de kruispunten negatieve gevolgen vertoond, maar de lijnen zelf al een hevige storing in het vegatatieve zenuwstelsel en organen veroorzaken. Eén van de belangrijkste gevolgen is dat de psyche van de mens wordt aangetast.

9.0     Ontstaan van straling door wateraders

De kwaliteit van het water kan per ader sterk verschillen; de ene kan helder bronwater bevatten en de ander troebel of bruin (ijzerhoudend) water. Omdat de ondergrondse waterbedding van leem, klei of gesteenten is en het water hierop ijzer kan afzetten, dat is meegevoerd uit ijzerhoudende grondlagen, kan deze vanwege de stroming – en dus wrijving – extra magnetisch geladen worden.

‘Wrijvingsenergie’

afb. water 13Een ondergrondse waterloop wekt dus een wrijvingsenergie op doordat de aarde weerstand biedt aan het water. Door wrijving van water ondergronds worden watermoleculen positief geladen ten opzichte van de omringende stenen of zandlaag en worden deze positief geladen watermoleculen (ionen) naar boven afgestoten. Deze weerstand wekt volgens de wet van de fysica, zoals bij elke wrijving, een zwak elektrisch veld op. In de meeste gevallen levert dat een gemiddeld spanningsveld op van +10mV (millivolt) met piekspanningen die kunnen oplopen tot +15 mV!
De stroomsnelheid, het ijzergehalte van het ondergrondse water én de ijzerafzetting in de beddingen zijn dus mede de oorzaak van het spanningsniveau van een invloedzone van een waterader.

Ons centraal zenuwstelsel werkt op 50 tot 70 mV’

Behalve de elektrische- en magnetische stoorcomponenten bezit de waterader ook een ioniserende lading [1]. Deze afb. water 22opgewekte ionen hebben een positieve lading en bezitten de eigenschap zich bij de mens aan de spieren en gewrichten te hechten en zijn daardoor medeveroorzakers van o.a. reuma.

Nog een ander kenmerkende eigenschap is dat die +10 mV een extra spanningsverhoging bewerkstelligt van circa 20% op je eigen elektriciteitsnet. Een gloeilamp met een wolframdraadje zal ‘harder’ branden en eerder ‘op’ zijn. Maar ook heeft deze ‘toegevoegde’ 10mV een extra belasting op het zenuwstelsel (70mV) als je wilt ontspannen, want elektrische impulsen zijn activeringsimpulsen!

De sterkte van de aanwezige waterstraling is niet doorslaggevend, maar de tijd die je er in doorbrengt!’


[1] Ioniserende lading. Alle soorten straling met een frequentie hoger dan de kleur violet wordt ioniserende straling genoemd. Deze soorten stralingen hebben een direct invloed op een menselijk lichaam, omdat de straling een ioniserend effect heeft op materie. Er worden nl. elektronen uit atomen en moleculen gestoten en aangezien atomen en moleculen de bouwstenen zijn van ons lichaam is dit potentieel gevaarlijk.

10.0    Polariteit van de energie van wateraders

afb. water 9Wateraders kunnen energetisch (we hebben het dus niet meer over elektrische ladingen) zowel positief als negatief geladen zijn. Ongeveer 80% van de wateraders is links draaiend en 20% rechtsdraaiend!

Linksdraaiende energie is afnemend (ziekmakend), verzwakkend (sneller vermoeid), verhindert groei, en dehydraterend. Deze energie kan er voor zorgen dat je niet graag gaat slapen (de zgn. ‘nachtvogels’). Rechtsdraaiende energie is toenemend, versterkend, bevordert de groei, behoudt de vorm en is hydraterend.

‘Waterader verhindert de instraling van de gezonde aardstralen’

11.0    De invloedzones van wateraders

De invloedzones zijn de bovengrondse zones waarbinnen bijvoorbeeld wateraders hun aardmagnetische invloeden afb. water 11uitoefenen. Elke wateraders heeft in feite drie storende invloedzones. Een zgn. primaire zone – de zone die recht boven de wateraders ligt en is net zo breed en lang als de waterader en reikt tot kilometers boven het aardoppervlak en twee secundaire zones. Deze twee zones liggen direct links en rechts van de waterader of -straling (90 graden) en vertonen een ioniserende (hoek)straling [1] onder een hoek van circa 45 graden. Deze ioniserende hoekstraling kunnen op hun eigen wijze invloed uitoefenen op je gezondheid.

Dus een woning kan naast een waterader (waterstraling 90 graden) ook nog door ioniserende straling worden belast!


[1] Ioniserende straling is straling die voldoende energetisch is om een elektron uit de buitenste schil van een atoom weg te slaan. Hierdoor krijgt het atoom in totaal een positieve lading i.p.v. een neutrale lading. Ioniserende straling wordt in de volksmond ‘radioactieve straling’ genoemd, maar dit is een verkeerde term want radioactief betekent letterlijk ‘actief straling uitzendend’. 

12.0    Wateraders: het verleden en heden

afb. water 1Vroeger waren de mensen waarschijnlijk gevoeliger en vermeden intuïtief negatieve bodemstraling. Men maakte veel gebruik van de kennis en ervaringen van wichelroedelopers, vertrouwde op reacties van (huis)dieren, planten en ‘vervorming’ bomen of hadden een gestampte lemen vloer van 30cm. De kristalstructuur van het leem (silicium-houdend) heeft de eigenschap, bij een dikte van 30 cm, de inoniserende straling van wateraders te neutraliseren. Zelfs waterbronnen of –aders die zich binnen het woonperceel bevonden.
Bovendien leefden de mensen vroeger dichter bij de natuur: zij dronken juist dit bronwater, d.w.z. zij namen daarmee (homeopathisch gezien) de tegentrilling van alle aanwezige stralingen in het lichaam op. Ze gebruikten de bloesem van de vlierbes, die altijd in de waterstraling groeit, om daar een soort pannenkoek van te maken. Ook dronken zij het geperste sap van de vlierbessen. Zij leefden dus regelrecht met hun eigen wateraders en met de producten van diens trillingen!

Tip. Woon je op of in de omgeving van een waterader (s) neemt dan regelmatig silicium-houdende supplement in combinatie met kalium sulfuricum in (let op de onderlinge verhouding), drink vlierbessensap én isoleer de kruipruimte onder de vloer met schelpen (silicium houdend)!

Enkele voorbeelden van woningen die belast zijn met wateraders en Curry-lijnen

13.0    Slot, een nieuwe vorm van geneeskunde!

Ieder wezen is een samenklontering van bio-elektrische energie; een ‘samenklontering’ van je ziel, je geest en je fysiek lichaam.

Hypothese over aarden:

 • ‘De aarde bezit een eindeloze voorraad negatief geladen vrije elektronen [1]’
 • ‘Mensen die geaard zijn functioneren beter dan zij die niet geaard zijn’.
 • ‘Chronische ontstekingen = elektronentekort!’

afb. water 26Volgens de wetenschappelijk theorie zorgt de vloeistof waaruit de kern van de aarde bestaat – via inductieprocessen – dat er magneetvelden ontstaan. Het buitenste deel van de aardkern gedraagt zich dan ook als een zichzelf genererende dynamo. Die magneetvelden geven de aarde een ‘magnetosfeer’, welke gezien moeten worden als een schild dat alle levensvormen op aarde beschermt tegen schadelijke straling die vanuit de ruimte op de aarde toestroomt. Zouden er géén invloeden zoals zonnewinden en bliksemschichten zijn, dan liepen de magnetische lijnen (ook wel de Curry en Hartmannlijnen genoemd) altijd keurig symmetrisch, plaatsgebonden en constant rond de aarde tussen de noord- en zuidpolen. Maar …………. combinaties met andere ondergrondse factoren, zoals o.a. aardbreuken en ondergrondse holtes, koolstof-, erts- en kristallagen, maar ook wateraders en wellen, bepalen uiteindelijk de feitelijke aardmagnetische condities van een perceel of gebied; van je woonomgeving en dus van je inwendige elektrische stabiliteit! [Hfdst. 13.2]

‘Ons lichaam werkt in principe als een verzameling dynamische elektrische circuits’. ‘Het is dan ook de kunst van een gezond leven om de inwendige elektrische stabiliteit te herstellen!'


[1] Elektronen zijn de kleinst mogelijke negatieve elektrische lading. Het is bekend dat negatieve ladingen (elektronen) worden aangetrokken door positieve ladingen (vrije radicalen).

13.1    Aarden als een biologisch energiebron

Grote, negatief geladen aarde overmeestert kleine, positief geladen vrije radicalen’

afb. water 44Er zijn twee wetenschappers biofysicus J. Oschman en elektrofysioloog G. Chevalier die het aarden uitgebreid hebben onderzocht. Ze zijn met een aantal interessante hypotheses gekomen over de heersende theorie van verouderingsproces – de opvatting dat het lichaam wordt aangetast door de oxiderende werking van vrije radicalen. Het uiteindelijke resultaat van veroudering volgens arts Denham Harmann (1956, eerste verkondiging) is de beschadiging van het DNA, wat mutaties en ziekten tot gevolg heeft. Ze worden gevormd door stofwisselingsprocessen in de mitochondriën, de ‘krachtcentrales’ in de cellen, en kunnen geleidelijk het functioneren van de mitochondriën en de energieproductie in het hele lichaam schade toebrengen. Ze veroorzaken een cross-linking van diverse eiwitketens, chemische reacties die de normale werking van enzymen verstoren. Vanwege de voortdurende bedreiging van de vrije radicalen wordt ons dan ook geadviseerd om voedsel met veel antioxidanten te eten. Maar is dit (voedings-)advies wel voldoende voor het creëren van een optimale gezondheid?

Als je weet dat je lichaam een ‘geleidend’ energiestelsel – ‘de levende matrix’ – is, dat zich door het hele lichaam uitstrekt en dat aarden dit stelsel verbindt met de aarde en een onuitputtelijke bron van vrije elektronen, dan begrijp je wel dat aarden uitzonderlijke resultaten kan boeken op het gebied van antioxidanten bij het tegengaan van veroudering én ‘inflamm-aging’!

‘De planeet zelf is de grootste leverancier van elektronen op de planeet’.

13.2    Je inwendige stabiliteit herstellen

wereld 20Het lichaam heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld door gebruik te maken van de elektrische energie van de aarde om zo zijn inwendige elektrische stabiliteit te handhaven, zodat alle zelfregulerende en zelf-genezende systemen normaal konden functioneren. Maar onze moderne manier van leven belet ons om in contact met de aarde te zijn, waardoor elektrische instabiliteit ontstaat. Dit gebrek aan stabiliteit heeft storingen in lichaamsfuncties tot gevolg, wat leidt tot ontstekingen, ‘inflamm-aging’, ziekte en verergering van reeds aanwezige stoornissen.

Op elk plekje op het aardoppervlak fluctueert de energiepotentiaal van de aarde, afhankelijk van de stand van de zon en de maan, en zo ontstaan er cycli zoals de slaap-waakcyclus. De biologische klokken regelen praktisch alle lichaamsfuncties, waaronder natuurlijk het slaap-waakritme, ook wel slaap-waakcircadiaanse cyclus genoemd. wereld 14
De biologische klok houdt verband met ‘natuurlijk’ overleven. Hoewel het menselijk lichaam meerdere klokken bezit, hebben onderzoekers ontdekt dat die allemaal onder leiding staan van één hoofdklok die zich in het hoofd bevindt en wel in de nucleus suprachiasmaticus; een kleine groep zenuwcellen in de hypothalamus.
De biologische hoofdklok ontvangt signalen omtrent de heersende lichtsterkte via speciale cellen in het netvlies. Signalen omtrent de lichtsterkte worden vanuit de hypothalamus doorgegeven naar de pijnappelklier die de afgifte van melatonine regelt.

wereld 2Eén van de onderzoeken heeft ertoe geleid dat aardingsdeskundigen ervan overtuigd zijn dat niet alleen de lichtsterkte, maar ook de energie van de aarde de samenwerking coördineert tussen de diverse biologische klokken die de hormoonhuishouding in het lichaam regelen. De langzame, zachte ritmes van het energieveld van de aarde zijn van wezenlijk belang voor het in stand houden van deze biologische klokken.
Onderzoeken wijzen in de richting, dat een aantal neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en ALS in verband kunnen staan met vrije radicalen. Men neemt aan dat melatonine de gevolgen van deze slopende ziekten zou kunnen voorkomen en de psychische gezondheid van de patiënten zou kunnen verbeteren.

13.2    Nog een fascinerend bewijs

‘Zeta-potentiaal’

 • Bestaat er een natuurlijk middel om bloed te verdunnen?
 • Bestaat er een relatie tussen de viscositeit van het bloed en ontstekingen

afb. bloedcel 2De zeta-potentiaal heeft te maken met de sterkte van de negatieve lading op het oppervlak van een rood bloedlichaampje. Volgens de wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp ligt het gezonde bereik voor de zetapotentiaal tussen -9,3 millivolt (mV) en -15 mV, met een gemiddelde van -12,5 mV.
De onderzoekers hebben sterk de indruk dat aarden het voltage van het bloed blijkbaar snel verandert en normaliseert, waardoor de zetapotentiaal en de viscositeit beter worden. Kleine hoeveelheden bloed werd aan een elektrisch energieveld blootgesteld en nadien m.b.v. een donkerveldmicroscoop bekeken. Dat werd gedaan vóór en ná twee uur aarden. In het bloed dat vóór het aarden was afgenomen, bewogen de bloedlichaampjes nauwelijks. Het bloed – na het aarden – bewoog veel sneller. Verder waren er veel meer klonteringen van bloedlichaampjes op de beelden van vóór het aarden dan op de beelden erna te zien.

Bij experimenten met het goed geaard-zijn en het meten van de zetapotentiaal, bleek al snel dat ná twee uur aarden of afb. synapsen 3gronden het gemiddelde zetapotentiaal van tientallen deelnemers verbeterde; van een nogal laag niveau van -5,28 mV vóór het aarden naar een gezond niveau van -14,26 mV! De onderzoekers vermoeden dat bloed met een lage zetapotentiaal ‘drabbiger’ en ‘dikker’ is, waardoor het minder krachtig stroomt en er meer risico op klonteren en propvorming bestaat. Daarentegen betekent een hoger zetapotentiaal een hogere negatieve lading van de deeltjes van het bloed, zoals de rode bloedlichaampjes. Dat betekent dat ze elkaar eerder afstoten, waardoor ze meer bewegingsruimte krijgen en het bloed beter stroomt.

‘Zuurstof, waterstof en koolstof vormen ons lichaam’

afb. synapsen 10Uit voorgaande zou men de conclusie kunnen trekken, dat aarden voor een betere bloedsomloop, bloeddoorstroming en viscositeit – dunner en beweeglijker bloed – zorgt! En, dát is wat cardiologen graag willen zien.
Realiseer je ook terdege dat bloed de transporteur van water én zuurstof is [1]. Dat ….. bij een tekort aan CO2 (kooldioxide) altijd vaatvernauwing ontstaat, waarbij een vermindering van de bloedvoorziening in de hersenen tot 30% a 40% kan worden aangetoond! Stress in veel gevallen de veroorzaker, de boosdoener is! Dat …. weinig medische wetenschappers én ademcoaches weten dat een verlaagd koolstofdioxideniveau in het bloed leidt tot een verminderde zuurstoftoevoer naar alle cellen in het lichaam, met inbegrip van hersenen, hart en nieren!

‘Water verhoogt de efficiëntie van de rode bloedcellen bij het opnemen van zuurstof in de longen.’

Helaas er is nog veel te weinig onderzoek gedaan naar de zetapotentiaal, maar het kan zomaar een nieuwe maatstaf kunnen zijn voor het vaststellen van ontstekingen in het bloed en tevens een uitstekende graadmeter voor de totale gezondheid van een persoon. Cardiologen weten nauwelijks iets af van de bio-elektrische eigenschappen van het bloed. Het wordt tijd dat ze deze kennis zich eigen maken door een zorgvuldig onderzoek!


[1] Nieuwsbrief ‘Adembeheersing en water’ – deel II, maart 2020

13.3    Een langer en gezonder leven

‘We zijn onze elektrische wortels kwijtgeraakt’

afb. genezing 15Als je goed geaard bent, is je lichaam met de aarde verbonden, dan ben je aangesloten op de elektrische potentiaal van de aarde. Je elektrische potentiaal is dan nul en je kunt niet positief worden opgeladen. Je maakt deel uit van de aarde. Je bent beschermd tegen wat er ook maar in de atmosfeer gebeurt. Als er positieve ladingen bij je in de buurt zijn en aan je blijven ‘kleven’, levert de aarde elektronen om de positieve ladingen op te heffen en je elektrisch potentiaal op hetzelfde niveau te houden. En dat is 0 volt!

Wanneer je belaagd wordt door elektromagnetische velden, wordt hun invloed tenietgedaan door de elektronen in je lichaam die afkomstig zijn van de aarde. Niets kan je elektrische potentiaal veranderen, dat kan alleen door je contact met de aarde op te heffen of te verliezen.
Als je geaard bent, zijn je inwendige organen beschermd tegen statische of elektromagnetische storing in de atmosfeer. Dit zorgt voor een heel rustig elektrisch ‘milieu’ in je lichaam. En, dat is toch wat een ieder wenst!

13.4    Een nieuwe zienswijze

‘Er is een nieuw paradigma nodig omtrent het aardingsproces’

wereld 12De kern van het nieuwe aardingsproces is het permanent in verbinding staan met de aard-energie (aarde-chi) én de kosmische Levensenergie ofwel de Ziel van God. Dientengevolge zal ieder chakra- of bewustzijnsniveau de gelegenheid krijgen zich in alle vierwindrichtingen te manifesteren! Alleen dan – als je dus goed geaard bent – is dit goddelijk creatieproces mogelijk.

‘Chi of Prana is de communicatie tussen de voetzolen en de aard-energie’.

Hans Zevenboom

 

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack