logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Epifyse, 'de as Epifsye-Hypofyse-Hypothalamus' - deel II, Maart 2017

1.0 Inleiding

Europees onderzoek: 165 miljoen  mensen  lijdt aan hersenziekte!

‘Het geheim van veel ziekten ligt mogelijk besloten in het genetisch materiaal van de hersenen!’ [National Geographic, febr. 2014]

Welk hersendeel? Is een goed functionerende epifyse (een deel van de hersenen) dan de kern van een goede gezondheid? Het ‘contact’ met het Kosmische Licht via de epifyse is dat het wezenlijke van ons bestaan?

Het belang van de pijnappelklier voor de gezondheid

afb. bloedcel 3Ruim een derde van de Europeanen, bijna 165 miljoen mensen, lijdt aan één of meer psychische stoornissen. Depressie is hiervan de grootste ziekmaker. Driekwart van de mensen met een stoornis wordt daarvoor niet behandeld.
Bij een onderzoek in de 27 EU-landen plus Zwitserland, IJsland, en Noorwegen is gekeken naar een breed scala aan hersenziekten, variëren van angst, depressie en verslaving tot zwakbegaafdheid en dementie. Angststoornissen zijn met 14 procent de meest voorkomende stoornis, gevolg door stemmingsstoornissen (7,8 %). Dit betekent dat respectievelijk ruim 69 miljoen en ruim 30 miljoen Europeanen hieraan lijden. [European College of Neuropsychopharmacology (ECNP)].

Neurowetenschappers kunnen met de nieuwste technologieën steeds dieper doordringen in de verborgen structuur van het brein. Ze zien niet alleen het brein in actie, maar ook wat er kan misgaan. Ze ontdekken verschillen in de structuur van normale hersenen en die van mensen met aandoeningen als schizofrenie, autisme en alzheimer. Er worden steeds meer details zichtbaar, waardoor ze mogelijk aandoeningen kunnen vaststellen op basis van het effect dat ze op de anatomie hebben, en misschien zelfs begrijpen hoe deze ontstaan.

Maar, wat heeft deze hersenziekte met ons hoofdthema ‘Epifyse’ (de pijnappelklier) te maken?

Kan het zo zijn, dat …. in de loop van de evolutie homo sapiens vele uitdagingen heeft overwonnen: honger, dorst, kou, infecties, etc. Deze evolutionaire triggers noodzaakten ons tot aanpassing en maakten ons slim en flexibel én vereisten beweging. Thans hebben we al deze prikkels uitgeschakeld én zijn sedentair geworden. De laatste uitdaging - de cognitieve prikkels - maakten we onnodig met externe geheugen; computers en internet. We hoeven onze hersenen niet meer te belasten, we kunnen nu alles eenvoudig opzoeken en ‘opslaan’. Maar als je je geheugen niet meer belast, verlies je ook hersenmassa: de neo-cortex krimpt! Het gevolg is dat de gemiddelde IQ daalt, aldus L. Pruimboom. [Vakblad voedingsgeneeskunde, 17e jaargang 3-2016]

Maar, wat heeft deze hersenaandoening te maken met ons hoofdthema ‘Epifyse’?

Kan het zo zijn, dat  ….. het centrale zenuwstelsel [1] - de centrale of het centrum voor de controle -, de coördinatie en de aansturing van alle afb. pijnappelklier 9levens- en lichaamsfuncties op een onvolledige manier het neuro-endocrien (hormoon)systeem ‘voedt’. De hypofyse-hypothalamus combinatie is hierin erg belangrijk, maar ook de epifyse en de hersenstam (modulla oblongata)! Alles wat wij bewust voelen of doen, gaat uit van het centrale zenuwstelsel en wordt daar verwerkt. Ook de onbewuste gedachten, gevoelens, en conflicten zijn hier te vinden. Legio klachten vinden hun oorsprong daarom in het centrale zenuwstelsel. Elke activiteit in het lichaam die tot klachten leidt, kunnen het gevolg zijn van epigenetische bezwaren van het centraal zenuwstelsel.

Wat dan te doen met mijn stelling: ‘Alle ziekten worden door de geest – niet de ziel - gecreëerd!’

Welke hersenstructuren worden actief vóórdat de pijnappelklier de specifieke hormonen gaat produceren die betrokken zijn bij bijvoorbeeld mystieke en/ of meditatieve ervaringen? Welke activiteit vertoont de pijnappelklier zelf? Wat denkt de wetenschap en de ‘rest’ van de wereld nu zelf over dit alomvattend onderwerp ‘epifyse’?
Channelen met engelen, gidsen of hogere lichtwezen gebeurt dat nu rechtstreeks via mijn epifyse of is de ziel (niet de geest) het aangewezen medium – doorgeefluik - daarvoor?


[1] Het centraal zenuwstelsel wordt gevormd door de hersenen en het ruggenmerg.

2.0      Psychosomatische controle

De pijnappelklier wordt ook wel beschouwd als het hart van de psychosomatische [1] controle.

afb. pijnappelklier 1De pijnappelklier is zowel een hormonen producerende klier als een neuronale structuur. Hoe meer de wetenschap over de pijnappelklier te weten komt, des te duidelijker het wordt de importantie van deze klier.
Er zijn vele complexe interactie tussen de pijnappelklierhormonen en andere hormoonklieren en tussen hun hormonen – het terugkoppelingssysteem – en de pijnappelklier, waardoor de hormonenklieren (incl. de pijnappelklier) elkaars hormoonproducties reguleren. De hormonen die afgegeven worden door de pijnappelklier reguleren dus ook andere lichaamssystemen. Het pijnappelklierhormoon melatonine bijvoorbeeld, stimuleert het immuunsysteem én het stress-systeem. Maar de pijnappelklier regelt niet alleen andere klieren, maar is ook een ‘bemiddelaar’ tussen onze omgeving en het innerlijke; het binnenste van ons lichaam.

De wetenschap heeft nu ontdekt, dat de epifyse op een ritmische wisseling van kosmisch licht reageert. En, dat het een neurovegetatief controle orgaan is en de meeste hormonale invloeden, bijvoorbeeld die van het geslacht en of stofwisselingshormoon, kan afremmen. Ze beschikt over een zogenaamde circadiaans ritme [2] en over een grotere met jaargetijden samenhangende ritme.
Ze is het hart van de psychosomatische controle, zoals wordt gesuggereerd door haar ligging midden in de hersenen.
De epifyse lijkt dus een zeer belangrijke rol te spelen bij de synchronisatie van bepaalde lichaamsfuncties aan dagelijkse en seizoenvariaties. Uit onderzoek is aangetoond, dat de epifyse fungeert als de biologische klok die de dag-nachtritmen ook circadiaans ritme bestuurt.

Wetenschappelijk is aangetoond, dat de pijnappelklier een energie-omzetter is. Te vergelijken met een zonnecel die licht van de zon omzet in elektriciteit. Onze zintuigen zetten omgevingssignalen (zoals licht, geur, temperatuur en geluid) om in elektrische signalen. De pijnappelklier zet deze elektrische signalen om in hormonale signalen, vaak in de vorm van melatonine dat het verloop van functioneren van het lichaam kan veranderen!
Melatonine bijvoorbeeld heeft een remmend effect op alle lichaamssystemen die er gevoelig voor zijn, maar stimuleert wel het immuunsysteem. Een tekort aan melatonine kan bijdragen aan het ontstaan van Chronische Vermoeidheidssyndroom (CFS) en andere immunodeficiëntie-gerelateerde ziekten.

Hoe krijgt deze klier dit allemaal voor elkaar?


[1] Psychosomatisch is datgene dat te maken heeft met de relatie tussen het psychische en het lichamelijke.
[2] Circadiaans ritme, het verschijnsel dat vele fysiologische processen bij planten en dieren een ritme van ca. één dag, d.w.z. 24 uur, vertonen. Dit ritme wordt door uitwendige factoren (bijv. belichting, voedseltoediening) steeds ‘bijgesteld’. Bij een snelle verplaatsing naar oost of west raakt de biologische klok van slag.

3.0      Het endocrien systeem

afb. pijnappelklier 2De pijnappelklier (epifyse), een klein orgaan in het centrum van het brein, staat in de neurowetenschappen bekend als een hormoonklier die een scala aan hormonen (serotonine, melatonine, DMT, 5meo-DMT en pinoline) produceert. Hormonen die gereguleerd worden door onder andere de licht-donker (dag-nacht) cyclus. Deze hormonen verbinden zich met de serotonine-receptoren in vele gedeelten van de hersenen. Dit leidt tot complexe patronen van elektrische activiteit!

Serotonine, het hormoon wat je kalm en in balans laat voelen, is ook terug te vinden in de pijnappelklier. Melatonine helpt je om ‘wakker’ te blijven in je droomstaat en DMT (dimethyltryptamine), wat ook wordt gevonden in de Ayahuasca plant (gebruikt voor sjamanistische reizen), laat je andere dimensies en realiteiten ‘zien’ gedurende je slaap en/of meditatie. 

4.0      Het neuro-endocrien doorgeefluik

‘De Hemel-Aarde verbinding’

De pijnappelklier is gevoelig voor licht, geluid en geur, maar ook voor constant fluctuerende elektromagnetische energievelden vanuit het universum; van het alomvattende hyper-energieveld, ook wel het zgn. Raster-Netwerk-Structuur van het Kosmische Licht van hogere energietrillingsfrequenties genoemd! Maar de pijnappelklier is ook gevoelig voor fluctuerende magnetische velden, zoals het 50 of 60 Hertz magnetische veld dat geproduceerd wordt door het elektriciteitsnet. Hoe de magnetische gevoeligheid van de pijnappelklier tot stand komt is nog onbekend, maar de microscopische magnetietkristallen [1] in de pinealocyten [2] zouden ermee te maken kunnen hebben.

afb. pijnappelklier 8De pijnappelklier is hoe dan ook een ingang – een toegangspoort - van dit multiversum (het concept dat ons universum slechts één van talloze afzonderlijke en verschillende universa is); van dit fluctuerende energieveld die een grote invloed op het ego-gerichte denken kan uitoefenen. De pijnappelklier dient dan ook als brug tussen het fysieke en het non-fysieke gezien te worden; een brug tussen het bewuste en het onbewuste zo is de algemene (esoterische) gedachte. Maar zoals we nu weten gaat deze toegangspoort niet ‘open’ voordat de biochemische frequenties – gevoed door een scala aan hormonen zoals serotonine, melatonine, DMT, 5meo-DMT en pinoline – resoneert met de frequenties van onvoorwaardelijke liefde, die vanuit het alomvattende Hyper-veld (multiversum) permanent wordt uitgezonden. Deze (positieve) hormonen verbinden zich met de serotonine-receptoren in vele gedeelten van de hersenen. Dit leidt tot complexe patronen van elektrische activiteit in de hersenen!
Een mediterende persoon krijgt bijvoorbeeld innerlijke ervaringen door als het ware de ‘pret-hormonen’ te activeren, wat kan uitmonden in hallucinaties via dromen tot en met mystieke ervaringen [3]. Er is aangetoond dat met name de slaapkwabben complexe elektrische activiteitspatronen vertonen tijdens mystieke ervaringen. Om een hogere staat van bewustzijn te verzekeren, creëren de hormonen van de pijnappelklier een gevoel van vrede, kalmte en zelfs gelukzaligheid. Het hormoon melatonine verzamelt licht in het ‘oog’ – het hart - van de pijnappelpoort. Het is dit ‘Licht van onvoorwaardelijke Liefde’ wat je ziet én voelt  wanneer je mediteert of in een staat van gelukzaligheid verkeert.

Hypothalamus-hypofyse-bijnier as (HPA-as)

De hypofyse [4] wordt bestuurd door de hypothalamus. Het krijgt daartoe constant input van deze hypothalamus en de pancreas om hormonenafb. pijnappelklier 10 aan te maken. De hypothalamus reguleert en stimuleert de automatische (vegetatieve) functies van het lichaam en stemt de interne processen in hetzelfde lichaam op elkaar af. Middels het feedback systeem is de hypothalamus continue bezig met meten en bijstellen van emoties. De thalamus filtert prikkels en zet deze om in gevoelsprikkels.
De pijnappelklier fungeert in dit proces als een soort energie-filter. Wanneer je gedachten bijvoorbeeld op angst en overleving – dus stress – zijn gebaseerd, worden (stress)hormonen (‘energie-boodschappers’) van een lagere energiefrequentie geproduceerd. Bij stress produceert de hypothalamus in de hersenen een stof die de hypofyse stimuleert om het ACTH-hormoon aan te maken. Dat komt vervolgens in de bloedbaan terecht en zet de bijnier aan om grote hoeveelheden van het stresshormoon cortisol te produceren. Cortisol [5] is bijvoorbeeld belangrijk voor de productie van bloedsuikers, wat ons de energie geeft adequaat te reageren op stress, ook als een uitdaging of bedreiging niet meteen is opgelost. De zogeheten hypothalamus-hypofyse-bijnier as (HPA-as) verzorgt in het lichaam de (interne) communicatie tussen het immuunsysteem en het hormonale systeem in de bijnier. Activatie van het immuunsysteem leidt tot activatie van de HPA-as, wat vervolgens via de productie van cortisol in de bijnier weer leidt tot remming van dat immuunsysteem.

Het hormonale systeem (de hypofyse behoort tot het endocriene of hormonale systeem) is dus vooral een communicatiesysteem, dat werkt via chemische stoffen in het bloed (hormonen). Ook het zenuwstelsel is een communicatiesysteem, maar in dit geval vindt de communicatie niet plaats via stoffen in het bloed, maar via elektrische impulsen die vanuit de directe omgeving(je medemens) via het aura-chakra-systeem binnenkomen!

De hypothalamus-hypofyse-bijnier-as speelt dus een zeer belangrijke rol in de stressrespons, en in het meditatie-proces; in het contactproces met het Kosmische Licht! De HPA-as is een langzame respons op stress: het duurt ongeveer 30 minuten vóórdat cortisol in het bloed gemeten kan worden. De aanmaak van adrenaline als respons op stress gaat veel sneller, dat is namelijk na 60 seconden al te meten in het bloed. 

De pijnappelklier herkent in eerste instantie dus alle gedachten die angst bevatten en zorgt voor de productie van adrenaline om de oorzaak van de angst te versterken, te herkennen en eventueel te ontkrachten. Met andere woorden: de pijnappelklier helpt je om je eigen realiteit te creëren met als uiteindelijke doel je eigen gedachten – je energiegeschiedenis uit bijv. vorige levens - onder controle te krijgen!

Het interne, hormonale communicatieproces

afb. pijnappelklier 14Helaas, in de wetenschap wordt de hypothalamus nog steeds geassocieerd met het ego - het centrum voor strijden en vluchten - én het onderbewustzijn! [Red. ego = de geest; de geest is vertegenwoordigd in alle cel(geheugen)]. De mens reageert uiteraard op informatie uit zijn direct omgeving door oude opgeslagen gedachten en de daaraan gekoppelde emoties uit het cel-geheugen (de geest) op te roepen en wel door indirect de aanmaak van (nor)adrenaline te activeren.
De thalamus [
6] geeft via prikkels zintuiglijke signalen door en leidt deze verder naar gevoelswaarnemingen, die door de amygdala [7] worden gestuurd en geactiveerd. Tevens verwerkt het gelijktijdig (oude) herinneringen en bepaalt de emotionele toestand op dat ene moment; opgewekt of depressief. Dit geschiedt door moleculen - de neuropeptiden -, die de verbinding vormen tussen geest en lichaam (Niet de ziel!). De thalamus coördineert bovendien de informatie van de temporaalkwabben en is uiterst belangrijk voor het geheugen. De hypothalamus daarentegen communiceert op twee manieren met de hypofyse, namelijk door middel van zenuwprikkels en/of het afgeven van hormonale substanties. Deze zetten de hypofyse aan tot de afscheiding van één of meerdere stuurhormonen. Deze hormonen reguleren het merendeel van de lichaamsfuncties door de werkzaamheid van andere klieren en organen te prikkelen of af te remmen.
Zelfs wanneer je je niet bewust bent van je eigen angst of twijfel worden ze beide toch opgevangen door je hypofyse. De hypofyse neemt je onderbewustzijn namelijk nog scherper waar dan je bewustzijn, omdat gedachten uit je onderbewustzijn voornamelijk communiceren op biochemisch niveau. Wanneer deze angstige biochemische boodschappen worden gedetecteerd, helpt je hypofyse je uit de brand met adrenaline. Door adrenaline te produceren, geeft je hypofyse eigenlijk een stopteken: “Bang, nog niet klaar om te manifesteren”.

Het  contactproces met het Licht

De grote hersenen (cerebrum) zijn onze persoonlijke ‘slapende reus’, omdat het één van de (drie) hoofdcentra – hoofd, hart en buikstreek - van de afb. pijnappelklier 15elektromagnetische krachtvelden van ons fysieke lichaam is. De pijnappelklier (epifyse) is het positieve, eerste contactpunt en fungeert als een neuro-endocrien doorgeefluik, die haar multidimensionale kosmische informatie (Licht van onvoorwaardelijke Liefde) doorstuurt naar de hypofyse.
Vervolgens werkt de hypofyse [4] als het tweede, interne  contactpunt om de informatie te ontvangen en door de grote hersenen te verspreiden.
Voorts verzamelt de cortex [7] van de grote hersenen de verschillende frequenties van de informatie in de hersencellen die zijn ontwikkeld om elektromagnetische frequenties om te zetten in elektrische stromen. Deze elektrische stromen dicteren je gedachten, acties en gedrag én worden in je realiteit geprojecteerd middels je intenties. Tijdens het laten circuleren van elektrische stroompjes in de grote hersenen wordt gelijktijdig de hypothalamus geactiveerd.
De amygdala [8] legt verbanden tussen informatie die van verschillende zintuigen afkomstig is en koppelt deze aan emoties.

Terwijl deze cyclus van multi-dimensionaal kosmisch Licht van onvoorwaardelijke Liefde een hoger bewustzijn in je fysieke aanwezigheid produceert, stijgt de resonantie van de materie (het licht resoneert nl. met al het cel-geheugens) en het chakra- en aurasysteem in je fysieke lichaam continu. Op deze manier verander je je fysieke lichaam langzamerhand in een (ver)lichtend-lichaam; je omhullende energieveld of aura ‘groeit’. Je chakra of bewustzijnsniveaus worden nu als het ware opgezet door het goddelijke  Licht dat via de chakra’s naar buiten stroomt in de vier windrichtingen![9]

afb. pijnappelklier 4Wanneer deze getransmuteerde (verhogende, persoonsgebonden) kosmische energie in aanraking komt met het huidige ‘grid’ van de aarde [10], wordt het opnieuw geabsorbeerd door de pijnappelklier. Dit kan de illusie van een lineaire tijdruimte-matrix van onze driedimensionale realiteit in stand houden, maar er dient wel voor gezorgd te moeten worden dat wij geaard of gegrond door het leven gaan. En dit is alleen mogelijk indien wij permanent in verbinding staan met het Kosmische Licht. Deze ‘Hemel-Aarde’ verbinding is een geheel vrijblijvend en vrijwillig acceptatie ‘aangelegenheid’ van ieder persoon! Niemand wordt door het Kosmische Licht ‘gedwongen’.
Maar wanneer je blijft oefenen met het mediteren, dan zal je ‘ontvangstkanaal’  - je pijnappelklier – zich sterker gaan ontwikkelen wat uiteindelijk tot gevolg zal hebben dat je permanent in verbinding staat met het kosmisch Licht; de multi-dimensionale goddelijk (energie)trillingsfrequenties! Dit leidt tot inter-dimensionale ervaringen en het zal onze wereldbeeld – onze realiteit – drastisch doen veranderen, wanneer iedereen deze ‘Hemel-Aarde’ verbinding zou ervaren!


[1] Is dit hoe het paranormaal verschijnsel zich manifesteert? Het activeren van de slaapkwabben = paranormaal begaafdheid? Nieuwsbrieven ‘Ben jij paranormaal begaafd?’- juli 2009 & ‘Paranormaal begaafdheid’- dec. 2012
[2] Magnetietkristallen
. De magnetietkristallen (Fe3O4) hebben een diameter van slechts 50 nanometer. Zij bevinden zich in betrekkelijk hoge concentraties in het bot aan de binnenzijde van onze oogkas (het zeefbeen of os ethmoidale), in het bot in de basis van onze schedel (het wiggenbeen) én in onze epifyse. De Schumann-resonantie wordt in ons fysieke lichaam onder andere ontvangen door lichamelijke weefsels die kleine magnetietkristallen bevatten.
Naast magnetietkristalletjes bevatten de pinealocyten ook microscopische kristallen calciet en hydroxyapatiet, de kristallen die veel in botweefsel voorkomen. Bij de pinealocyten bevindt het calciet en hydroxyapatiet zich binnenin de cel in de vorm van gelaagde bolletjes, die bestaan uit 20 x 200 nm (nanometer ofwel miljardsten meter) tot 20 μm (micron ofwel miljoensten meter) lange kristalletjes. De bolletjes van kristallen kunnen aangroeien in de pijnappelklier, hetzelfde blijven of afnemen in grootte maar de omstandigheden die dit veroorzaken zijn onbekend.
[
3] Pinealocyten.
Wat is een pinealiscyste? Een pinealis cyste is een met vocht gevulde holte in de pijnappelklier diep in de hersenen.afb. pijnappelklier 3
[4] De hypofyse vervult een belangrijke rol bij de regulering van een groot aantal hormonen. De hypofyse scheidt 9 hormonen af die helpen bij de controle van lichaamsprocessen.
[5] Cortisol is bijvoorbeeld belangrijk voor de productie van bloedsuikers, wat ons de energie geeft adequaat te reageren op stress, ook als een uitdaging of bedreiging niet meteen is opgelost.
[
6] De thalamus is het verbindingsstation in de hersenen. Hier wordt de informatiestroom tussen het perifere zenuwstelsel en de hogere lagen van de hersenen gecoördineerd.
[7] Met de term 'hersenschors', of alleen maar 'cortex', wordt veelal de cortex cerebri bedoeld. De cortex is de buitenste laag van de grote en de kleine hersenen. De hersenschors of cortex cerebri is het gebied in de hersenen, waar informatie uit de rest van het lichaam ontvangen, geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt. Vervolgens wordt deze geïnterpreteerde informatie in de hersenschors weer omgezet in gedachten (innerlijke spraak en mentale beelden) en concrete aansturingen van het lichaam (spreken en handelen).
[8] De amygdala speelt een belangrijke rol bij het vormen en opslaan van herinneringen aan emotionele gebeurtenissen. Daarbij wordt informatie die afkomstig is van verschillende zintuigen geïntegreerd. De amygdala werkt bij het opslaan van informatie nauw samen met de hippopcampus. Samen vormen zij een soort werkgeheugen met tijdelijke opslag, het kortetermijngeheugen. Na enige tijd wordt de informatie overgebracht naar het langetermijngeheugen in de hersenschors. [https://nl.wikipedia.org/wiki/Amygdala]
[9] Nieuwsbrief Chakra’s, Oktober 2011
[10] Een grid is een beschermend energieveld – een aura - om een ruimte heen met een bepaalde hoeveelheid energie;  het beschermend veld heeft een filterende werking. Het is dus een ontvangend, filterend en een transformerend systeem van energieën; een bolvormig koepel idee.

5.0      De piëzo-elektrische eigenschap [1] van de microkristallen in de pijnappelklier

De pijnappelklier is gevuld met vloeibaar licht en microkristallen gemaakt van calciet. Dr. Marcel Joseph Vogel [2] toonde aan dat kristallijne groei veranderd kan worden door de denkpatronen van mensen te veranderen, omdat mensen in patronen denken. Deze patronen zijn energetisch en hebben bepaalde frequenties. Patronen gebaseerd op angst bijvoorbeeld dragen een lage frequentie, terwijl patronen van liefde van een hogere frequentie zijn.

afb. pijnappelklier 11In een studie werden epifyse klieren bestudeerd van 20 mensen tussen de 15 en 68 jaar oud. Er werden microkristallen gevonden in elke epifyse in verschillende hoeveelheden variërend van 100 tot 300 kristallen per mm3 epifyse weefsel. Er was geen verband tussen de hoeveelheid, de leeftijd of andere pathologische verschillen. De grootte van de kristallen varieerden van 2 tot 20 micrometer. Door elektron diffractie kon men vaststellen, dat de micro kristallen calciet zijn. En deze micro calciet kristallen lijken enorm veel op de otoconia in het binnenoor. De calciet in otoconia heeft piëzo-elektrische eigenschappen. Als piëzo-elektriciteit zou bestaan in de epifyse, dan zou het mechanisme waarmee we verbinding hebben met elektromagnetische velden gevonden zijn.

Verderop in dezelfde studie staat dat er een mogelijk effect van statische en laag frequente elektromagnetische velden is in de productie van melatonine door de epifyse. En, dat het effect van microgolven gekoppeld moet worden aan de minuscule magnetiet kristallen in ons brein. Dus: de menselijke epifyse, in het centrum van onze hersenen, bevat grote aantallen calciet micro kristallen met hoogstwaarschijnlijk piëzo-elektrische eigenschappen. Dit wijst op de mogelijkheid dat een extern magnetisch veld – bijv. het multiversum, de hogere dimensies - invloed kan hebben op onze hersenen.

Gedachten kunnen worden opgepikt, opgeslagen en uitgezonden door kristallen, zoals de microkristallen in de pijnappelklier. Kristallen hebben tevens een geheugen, waardoor ze gebruikt kunnen worden om softwareprogramma’s af te draaien of denkpatronen in op te slaan. Op deze manier kan een angstig of liefdevol patroon worden opgeslagen op de ‘harde schijf’ van de hersenen, die je aanmoedigen om het patroon te herhalen. Echter de meeste frequenties die de pijnappelklier opvangt, vallen buiten het spectrum waarbinnen de mens waarneemt. Daarom worden de meeste boodschappen vanuit de hogere dimensies opgevangen in kleur en geluid. Ultraviolet is de hoogste frequentie binnen het driedimensionale spectrum van licht. Daarom dient het als een poort naar de hogere dimensies.

Wanneer de mens weer meester wordt over haar eigen wezenlijke gedachten wordt de pijnappelklier aangepast aan de hogere frequenties van liefdevolle gedachten. Vervolgens kun je dan meer boodschappen uit de hogere dimensies vertalen.


[1] Piëzo-elektriciteit is de lading die accumuleert in bepaalde vaste materialen, zoals kristallen, keramiek, botten, DNA en verschillende proteïnen.
[
2] Dr. Marcel Joseph Vogel (1917 – 1991) zegt: ‘De pijnappelklier en het kruinchakra is het centrum van onze hersenen achter de hypofyse van ons derde oog. Wanneer deze met elkaar in verbinding komen word je derde oog geopende’.

6.0      De Pijnappelklier en bewustzijnsniveaus

We zagen al dat de epifyse (de pijnappelklier) een centrale plaats heeft in onze hersenen; de vraag is of ze ook zo’n centrale plaats heeft in ons bewustzijn. Om daarin inzicht te krijgen kunnen we kijken naar de relatie tussen veranderingen in ons bewustzijn en de uitscheiding van hormonen door de pijnappelklier. Veranderingen van bewustzijn houden verband met verandering in elektrische hersenactiviteit, zoals die via elektrische metingen aan de hersenen is te bepalen.

afb. pijnappelklier 14De verschillende bewustzijnsniveaus zijn herkenbaar aan wat we ervaren (of juist niet ervaren), aan onze hersengolven én aan hetgeen hartslag en ademhaling doen. Hersengolven zijn elektrische potentiaalwisselingen van slechts 2 tot 200 microvolt (miljoensten volt), die via op de hoofdhuid bevestigde elektroden opgepikt kunnen worden. Ze kunnen versterkt en weergegeven worden als het elektro-encephalogram (EEG), dat golvende lijnen toont. De frequentie van deze hersengolven wordt uitgedrukt in Hertz (Hz), het aantal cycli per seconde.

De verschillende bewustzijnsniveaus gaan gepaard met verschillende hersengolf-patronen. Wat we registreren als hersengolven, wordt door de gezamenlijke elektrische activiteit van vele neuronen veroorzaakt. Dezelfde golven zijn als magnetische veldsterkte-wisselingen te registreren via gevoelige sensoren op korte afstand van het hoofd. De magneetvelden van de hersenen zijn in de orde van pico- tot nanotesla's, wat een miljoenste tot een duizendste van de sterkte van het aardmagnetisch veld is (45 microtesla).

Gewoonlijk onderscheidt men vier niveaus van bewustzijn, die als 4 verschillende frequentiebanden zijn te meten in het EEG of MEG van volwassen personen. Deze staan bekend als de delta, thèta, alfa en bèta, hersengolf banden, die samenhangen met diverse innerlijke processen.

7.0      Relatie degeneratieve ziekten en pijnappelklier

De productie van melatonine blijkt leeftijdsafhankelijk. Baby’s jonger dan drie maanden maken geen melatonine. In de periode van het eerste tot afb. pijnappelklier 16derde levensjaar wordt de meeste melatonine geproduceerd waarna de productie geleidelijk minder wordt. Als de epifyse gaat verkalken, een teken van veroudering, blijkt de melatonineproductie af te nemen. Ziekten als Alzheimer en Parkinson maar ook andere (neuro) degeneratieve ziekten blijken gecorreleerd te zijn aan een verminderde melatonineproductie door de epifyse. Deze ziekten gaan dan ook vaak gepaard met een verstoord dag-nachtritme en slaapproblemen.
Recent onderzoek lijkt er ook op te wijzen, dat als de hoeveelheid melatonine in het bloed vermindert, de door de E. Coli-bacterie geïnduceerde darm-permeabiliteit toeneemt met diverse auto-immuunreacties tot gevolg.

Vroeger werd gedacht dat melatonine uitsluitend wordt geproduceerd door de epifyse. Tegenwoordig weten we dat voedsel zoals rijst, ananas en walnoten melatonine bevat en dat alle cellen van ons lichaam in hun mitochondriën melatonine maken. En dat is niet vreemd, daar evolutionair gezien mitochondriën zijn ontstaan uit melatonine-producerende bacteriën die in het cellichaam zijn geïncludeerd. Bijvoorbeeld ons darmepitheel blijkt onafhankelijk van licht 400 maal zoveel melatonine te maken als de epifyse!

7.1 Negatieve invloeden

Van negatieve invloed op de klier hebben onder meer stress, bepaalde stralingen en magnetische velden. Ook kunnen een groot verschil in temperatuur, grote hoogten en voedingstekort invloed hebben.
Ook elektromagnetische velden (EMF) onderdrukken de werkzaamheid van de pijnappelklier en verminderen de melatonine productie.  EMF kunnen er dus voor zorgen dat het biologische ritme wordt verstoord. Een aantal jaren geleden publiceerde NewScientist een artikel waaruit bleek, dat er een direct verband bestaat tussen zonnevlammen en de mensen op aarde. Een zonnevlam is een explosieve gebeurtenis in de zonneatmosfeer, waarbij energie vrijkomt die wordt vastgehouden in magnetische velden.

8.0 Conclusie 

afb. pijnappelklier 6Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een ‘kosmische antenne’ via welke wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit. Maar de wetenschap heeft aanwijzingen dat de pijnappelklier ook een rol speelt in mystieke (oftewel transcendentale), paranormale en hallucinatoire ervaringen, omdat sommige van haar hormonen psychoactief zijn. Een opmerkelijke eigenschap is dat de pijnappelklier gevoelig is voor licht én magneetvelden! Bij gezonde mensen is de pijnappelklier poreus en bij ongezonde mensen niet; ‘verkalkt’ omdat de pijnappelklier geen natuurlijke hersenbarrière kent!

De klier scheidt verschillende hormonen – alle afgeleid van tryptofaan – af in het bloed en in het hersenruggenmergvocht. Deze hormonen beïnvloeden, via de neuronen in de hersenen, de menselijke bewustzijnstoestand!

Ons lichaam is niet alleen een muzikaal instrument, maar ook een bio-spirituele antenne (zowel zender als ontvanger) van de ‘werkelijke, werkelijkheid’ van geluid, licht en energie! Ons fysiek lichaam in combinatie met de ‘geest’ is te beschouwen als een complex softwareprogramma, maar welke programma’s draaien wij zelf ….  bewust of onbewust. En welke programma’s laten wij toe (psycho-neuro-immunologie; liefde, compassie, vergeving en andere helende informatie, maar ook angst, conditionering, suggestie, illusies, leugens, pijn en bedrog)? En, welke programma’s krijgen wij gratis aangeboden (overtuigingen, beïnvloeding, manipulatie, elektromagnetische ‘mind control’, schadelijke straling, ‘chemtrails’, schadelijke E-nummers in ons voedsel, schadelijke vaccinaties en onwaarheden)?
En,………. welke programma’s worden er aangeboden vanuit het universum? Staan wij permanent in verbinding met kosmische frequentietrillingen, of is dat een fabeltje, een mythe? Hoe werkt het ‘channelen’ – het contactproces met Boven - dan?

Met betrekking tot het universum kan ik opmerken dat er geen ‘ik-versus-gij’-dualiteit bestaat, omdat er één alomvattend Energieveld is waarin afb. pijnappelklier 12alles bestaat. Dit Kosmisch Energieveld – multiversum - is verantwoordelijk voor de hoogste functies van ons bewustzijn en de bron van de informatie die de groei van ons lichaam reguleert. Het is ons brein, ons hart en ons geheugen – ja, het is zelfs een eeuwig blauwdruk of matrijs van de hele wereld. Dit Energieveld – en niet genen of ziektekiemen – is de kracht die uiteindelijk bepaalt of wij gezond of ziek zijn! En, het is deze kracht waarmee we verbinding moeten krijgen om te kunnen genezen. Om ……….. contact te kunnen krijgen met onze innerlijke zelf, want alleen dan is genezing mogelijk!

Met een geopende toegangspoort (de pijnappelklier of epifyse) worden de frequenties van de hersengolven vastgesteld. Niet de 3D-bèta hersengolven, maar de multidimensionale thèta -hersengolven en veel hogere trillingsfrequenties. Als jij de keuze had om door de Kosmos te reizen en met je ziel te spreken, zou jij dan je kamer willen opruimen, je huiswerk willen doen of je klaar willen maken om naar school of naar het werk te gaan? Het universum is een school voor de ontwaakte mensen en maar weinig mensen binnen dit onderwijsconcept zijn genoeg ontwaakt om zich met deze ‘lichtkinderen’ te kunnen verbinden. Ook ouders worstelen nog (te) vaak met deze uitdaging.

8.1 Chanten?

Woorden kunnen gebruikt worden om te helen en te manifesteren. Het snelst en het meest effectief doe je dit met geluid en ademhaling gecombineerd, oftewel door te chanten. Tijdens het chanten-proces worden de neurale patronen in je hersenen aangepast. De moleculaire trilling van de hersenen verandert wat een effect heeft op de gehele moleculaire structuur van het lichaam. Dit kan je losmaken van het verleden, het heden, de toekomst.

afb. genezing 12Hoe kan dat? In ons gehemelte zitten 84 energie punten die worden geraakt door je tong op het moment dat je spreekt of chant. Je kunt deze punten zien als de toetsen van je keyboard. Je slaat ze aan en dit geeft een opdracht aan je  ingebouwde computer om bepaalde taken uit te voeren. Hetzelfde gebeurt met onze hersenen, met name het voorste hersengebied reageert op deze stimulatie. Dit gebied ‘bestuurt’ onze persoonlijkheid.
Om een positieve levensinstelling te hebben, is het van belang dit gebied onder controle te krijgen door bijvoorbeeld het gebruik van mantra’s. Dit stopt impulsief gedrag en creëert snel een meditatieve geest. In dit hersengebied zit de hypothalamus (klier). Deze klier wordt door de trilling en de stimulatie via het gehemelte geactiveerd op zet op zijn beurt de pijnappelklier en de hypofyse aan het werk. Tezamen reguleren zij het autonome zenuwstelsel. Als dit zenuwstelstel sterk is, zijn we in veel grotere mate beschermd tegen negativiteit. Tegelijkertijd geven de klieren hormonen af die bepalen hoe we ons voelen. Hoe meer dit in balans is, hoe meer in balans wij ons voelen.

8.2 Prangende, resterende vraag

De vraag die nog steeds niet naar behoren beantwoord is, is: ‘Contact hebben of maken met engelen, gidsen of hogere Lichtwezens of het Kosmische Licht is alleen mogelijk via of met behulp van de pijnappelklier die op haar beurt de hypothalamus-hypofyse-bijnier as (HPA-as) activeert, of is het de ziel (niet de geest) het aangewezen medium – het enige doorgeefluik –voor ‘contact met Boven’? Wat is het juiste antwoord?’

Het verlossende antwoord is te lezen in de Nieuwsbrieven ‘Intuïtie’ van mei tot en met augustus 

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:                              

1. Boek ‘De kracht van intuïtie’, Philip Goldberg
2. Boek ‘Durf te vertrouwen op je gevoel’, Laura Day
3. Boek, ‘Intuïtieve ontwikkeling’, Linda Keen
4. Boek, ‘Gidsen gids’, Liza M. Wiemer
5. Boek, ‘Contact met je gids’, Sanaya Roman, Duane Packer
6. Boek, ‘De weg naar innerlijke wijsheid’, Penney Peirce
7. Boek ‘Questions form Earth, Answers from Heaven’, Char

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack