logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

Epifyse, 'Wat zeggen mediums over....' - deel III, April 2017

1.0 Inleiding

‘Nieuwsgierigheid naar ons miskend zesde zintuig?’
‘Energetische antenne?’

afb. pijnappelklier 1Volgens diverse spirituele tradities is de pijnappelklier een schakelstation tussen de innerlijke wereld van ervaringen en de uiterlijk, materiële wereld. In de Oosterse en esoterische filosofieën (bijv. Reiki, Hindoeïsme, Tibetaanse Tantra, Indiase Yoga, Kundalini-filosofie, etc.) wordt de pijnappelklier (de epifyse) geassocieerd met het kruinchakra en soms met het voorhoofdchakra, dat ook wel ‘het derde oog’ (ook wel ‘kruin-oog’ genoemd) - de ‘zetel van de ziel’ - wordt genoemd!
Het ‘derde oog’ - het alziende oog - is een term die gebruikt wordt voor het zesde chakra; in het Sanskriet Anja.  Het 6de (voorhoofd)chakra is dus het ‘Derde Oog’, volgens de chakra-leer! Het derde oog zou rechtstreeks in verbinding staan met de epifyse! De combinatie ‘derde oog’ en de epifyse zouden dan gezamenlijk je intuïtie [1] vormen! Maar is dat werkelijk zo?

Multi-dimensionale communicatie (= communicatie met bijv. hogere Energiewezens) vindt alleen plaats via de ziel door de epifyse (pijnappelklier) – het toegangskanaal voor de hogere energiefrequenties – wagenwijd open te zetten!

De nieuwere esoterische theorieën duiden de intuïtie aan als een ‘innerlijke poort’ naar de kosmos. Ze gaan ervan uit dat we ons via het ‘derde oog’, maar ook met de vroegere fontanel op de schedel in verbinding kunnen stellen met God. Maar deze voorstelling houdt in dat de mogelijkheden van de intuïtie niet in ons, maar buiten ons liggen!
Waar dan is mijn vraag? Wat wordt hiermee bedoeld? Een reusachtig energiereservoir bijvoorbeeld, dat te vergelijken is met het veld van nulpuntenergie waaruit kosmische informatie kan worden getapt? Ben ik nu op zoek naar de magische krachten van het universum, die onze epifyse ‘aansturen’ en/of gratis positief ‘beïnvloeden’?

De mens wordt in vele esoterische theorieën en boeken verteld hóe hij zich voor de kosmos, God of Hogere Lichtwezens kan openen. Maar waarom moet je als mens zoveel moeite doen voor ‘contact met Boven’? Wij staan toch permanent in verbinding met de kosmos, met het Alwetende Universum, met |Al-Wat-Is|? Is God wel direct betrokken bij de mens? ‘Ik voel geen directe aanwezigheid van de Hogere Lichtwezens’, ‘Ik merk niets van een goddelijke begeleiding en bemoeienis’, zullen velen zeggen. Je zou bijna gaan vermoeden dat wij ‘lijdende’, hulpbehoevende machteloze wezentjes zijn; een zielloos mechanisme zoals de pseudowetenschappelijke visie ons ‘leert’.
Maar ………. zijn wij daadwerkelijk zielloze wezens, zoals de psychiatrie stellig durft te verkondigen [2]. Een energiewezen zonder een ziel? Is het ‘derde oog’ dan tóch een cultuurhistorische mythe? Een verzonnen verhaal, een mythe? Bestaat het zesde zintuig, het ‘derde oog’ (intuïtie, … je ziel) wel? Of, is het zesde zintuig veel meer een niet-bewezen wetenschappelijk ‘verhaaltje’; de psychologie van de onbewuste databank!

Veel onderzoekers gaan er namelijk vanuit, dat massa’s uitgefilterde zintuigelijke indrukken en visuele waarnemingen als een reusachtig geheugen in het onderbewustzijn worden opgeslagen. 


[1] Intuïtie, Nieuwsbrief ‘Intuitie’, Wat is intuïtie? – deel I, mei 2017
[2] Nieuwsbrief, ‘Psychiatrie’ – deel I, mei 2013 & ‘Psychiatrie- Pseudowetenschap’ – deel II, juni 2013

2.0 Descartes

‘De oude onverschrokken opvattingen en misvattingen; de mythen’

In de 4de eeuw noemde de Griekse anatoom Herophilus de pijnappelklier: ‘de klep die de gedachtestroom regelt’.

afb. pijnappelklier 2Descartes besteedde veel tijd (1649) aan studie van de pijnappelklier en ging ervan uit dat de pijnappelklier dé centrale plaats was voor interactie tussen lichaam en geest.
Hij noemde de pijnappelklier ‘de zetel van de rationele geest’ wat later door menig medium vertaald is naar de 'zetel van de ziel'; meest goddelijke bewustzijn in de mens – zijn alwetende, geestelijke en allesomvattende ‘geest’.

‘De pijnappelklier is de klier die verbinding maakt met hogere energieën’. ‘Alles wat para is, alles wat helder is, zetelt in de pijnappelklier’.

Wáár zit de ziel nu in precies in het fysieke lichaam? Is er één locatie aan te wijzen waar de ziel is ‘gezeteld’? Is de epifyse (pijnappelklier) daadwerkelijk de ‘zetel van de ziel’, zoals door ontelbare mediums, paragnosten en ‘zieners’ tot nu toe nog steeds durven te beweren?
Antwoord is simpel: Neen, de ziel is niet alleen gezeteld (‘gehuisvestigd’) in de epifyse of pijnappelklier, maar omhult én doordringt het hele fysieke lichaam!

Eens een mythe gecreëerd, altijd een onuitwisbare overtuiging of misvatting blijven bestaan!

Blavatsky [1], de oermoeder van de New Age, noemde de pijnappelklier ‘de baarmoeder van de hersenen’. Ze doelde op het zeer veel hogere scheppende vermogen dat de mens leert ontwikkelen door de opening van het ‘derde oog’, zoals het zich rond de pijnappelklier vormt.

Madame Helena P. Blavatsky zegt in ‘De Geheime Leer’ [2:332-3] dat de pijnappelklier ‘precies de sleutel is naar het hoogste en meest goddelijkeafb. pijnappelklier 4 bewustzijn in de mens – zijn alwetende, geestelijke en allesomvattende geest’. Het is de ‘slinger die, als het uurwerk van de innerlijke mens eenmaal is opgewonden, het geestelijke inzicht van het ego naar de hoogste niveaus van waarneming voelt, waar zich aan dat ego een horizon ontvouwen dit vrijwel oneindig is’. (Studies in Occultism, blz 199-200).
Wanneer het hart, het centrum van de menselijke geestelijke monade, volkomen in harmonie met de pijnappelklier vibreert, worden de twee als één. De hypofyse, het orgaan van de wil, vibreert dan gelijktijdig, waardoor een goddelijk wezen ontstaat met een vrijwel onbeperkte visie.
De pijnappelklier is de bron van helderziende vermogens en intuïtief-bewustzijn. Telkens als we een voorgevoel hebben vibreert deze klier zachtjes; wanneer we een ingeving of flits van intuïtief begrijpen hebben, vibreert ze sterker, hoewel nog steeds zachtjes. Het gaat echter moeizaam. Hoofdzakelijk door toedoen van de twee ogen die tijdens de evolutie de overhand kregen. 


[1] Helena H.P. Blavatsky, (1831 – 1891) was een Amerikaanse occultiste en publiciste van Duits-Russische aristocratische afkomst en is de medeoprichter van en drijvende kracht achter de in 1875 in New York opgerichte Theosophical Society. Zij schreef boeken en talloze artikelen over theosofie.

[theosofie.net/sunrise/sunrise2003/juliaug2003/derdeoog.html]

4.0      Het Spiritueel-Endocriene Systeem

Aartsengel Michaël door Celia Fenn
[1]

De pijnappelklier: De Lichamelijke Doorgang voor de Hogere Frequenties!

afb. pijnappelklier 5“De Lichtenergie van de hogere dimensies die vanuit het Galactische Centrum (Red. Zonnestelsel Centrum of het Kosmische Universum) pulseert, komt het lichaam binnen via de pijnappelklier(epifyse). Deze kleine klier in de hersenen is de cruciale doorgang voor de ontvangst van hogere lichtfrequenties. In een volledig staat van geascendeerde menselijke engel [2] of het geascendeerde wezen is het ten alle tijden volledig actief en functioneel. In het oude menselijke energiewezen wordt het alleen tijdens meditaties gebruikt; de persoon ‘gaat omhoog’ (Red. naar zijn persoonlijke ontmoetingsruimte/ akasha) om de hogere frequenties van de gidsen, engelen en het hogere zelf te ontmoeten om daarna weer terug of ‘naar beneden’ te komen. Dit is equivalent aan het in een staat van diepe meditatie zijn (Theta hersengolven) gedurende de normale uren waarop je wakker bent.”.

“Op dit moment ervaren veel mensen ‘krachtgolven’ in hun Pijnappelklier. Wanneer er belangrijke elektromagnetische emissies vanuit het Galactische Centrum (Red. Multiversum, straling van het Kosmisch Licht) komen, wordt de pijnappelklier elektrisch overladen en overmatig gestimuleerd. Dit kan leiden tot een overmatige stimulatie van de andere pijnappelklier, de hypofyse, wat problemen in de energiebalans van het fysieke lichaam veroorzaakt. De epifyse en de hypofyse staan in direct contact met het elektromagnetische of bio-energetische ‘circuit’ (het bio-energetische van het Spiritueel Endocriene Systeem), want de hypofyse wordt geactiveerd door lichtemissies of boodschappen die worden doorgegeven vanuit de epifyse”.
Op dit moment ervaren veel mensen ‘krachtgolven’ [4] in hun pijnappelklier. Wanneer er belangrijke elektromagnetische emissies vanuit het Kosmische Centrum komen, wordt de pijnappelklier elektrisch overladen en overmatig gestimuleerd. En dit kan op haar beurt weer leiden tot een overmatige stimulatie van de hypofyse, wat problemen in de energiebalans van het fysieke lichaam veroorzaakt”. 


[1] Celia Fenn is een kanaal voor Aartsengel Michaël en Maria Magdalena, spiritueel begeleidster, schrijfster en spreekster/performer, en de oprichtster van Starchild Global. ze werkt met de energieën van Aartsengel Michaël, Maria Magdalena, en de Shekinah, maar ook van de Cetaceanen (Walvisachtigen, vert.). De laatste tijd werkte ze met Maria Magdalena en Yeshua, de Magdalena Vlam en de Gouden Vlam van Onvoorwaardelijke Liefde en ook met de Graal Codes en het belang van de Goddelijke  Vrouwelijke energie voor de Planeet gedurende deze tijd. Celia is een pionier geweest in het werken met de Ascensie symptomen van de overgang van Indigo- naar Kristalbewustzijn.
[2] Volgens Celia Fenn: Geascendeerde menselijke engel [= Geascendeerde Menselijke Nieuwe Aarde Engel = het Nieuwe Multi-dimensionale Kristallijnen Lichaam]; het ‘oude’ driedimensionale-model’ van het menselijke wezen werkte op een energiesysteem van zeven chakra’s waar slechts enkel twee of drie van de lagere chakra’s functioneel en helder van waren, terwijl de nieuwe energie van de ‘menselijke engelen’ werkt op een energiesysteem van twaalf chakra’s waar alle chakra’s van dienen te functioneren en helder (Red. ‘open’, geen energieblokkades) te zijn
. Zij die hun twaalf chakra-systeem niet hebben geactiveerd of geascendeerd, nog steeds de effecten voelen van de hogere energiefrequentie van de Vijfde Dimensie. Hoe hoger de innerlijke frequenties des te kalmer een persoon wordt en des te meer in staat de hogere staten van bewustzijn te openen.
[3]
Nieuwsbrief Meditatie - deel II,  ‘Mensen worden Kristallijn’
4] ‘Krachtgolven’: aardmagnetisme, zonnevlammen, Schumann resonantie, zonnewind – Ron Fonteine,
[http://www.nieuwskanaal.com/

5.0 Een channeling ‘Ashtar over het derde oog en de pijnappelklier’

Medium Arthura Hector: ‘ik ben sterrenzaad en sterrenmens én heb buitenaards contact’

Meester Kuthumi, Engel Michaël en …… Ashtar [1] via medium Arhtura Hector:

‘Het derde oog wat verbonden is in een rechte horizontale lijn met de pijnappelklier, zorgt voor een plaatsing van de eerste energetischeafb. pijnappelklier 7 antenne. De activatie van het derde oog zet deze beweging in gang, dit is de spiraalbeweging die dan eerst naar voren, van UIT het derde oog zich manifesteert. Om vervolgens weer naar achteren door het derde oog de pijnappelklier te doorboren en zo deze energetische antenne voor helder zicht in werking te zetten. Deze antenne is nodig voor het helder ontvangen en uitzenden van energetische beelden, zowel van buitenaf als binnen uit’.


[1] Het Ashtar Command omvat een zeer grote groep vrijwilligers vanuit het Licht en zij werken allen samen om de onvoorwaardelijke liefde terug te brengen op aarde.Ik ben Ashtar en ik ben een etherisch wezen. Ik reis samen met de Dienaren van het Licht in de  Lichtschepen van het Asthar Command door de sterren en het universum. Wij reizen via het Licht en Wij bewegen ons voort, voorbij de snelheid van het Licht’. [http://ashtarcommand.wixsite.com

6.0  Pamela Kribbe

Spiritueel therapeut Pamela Kribbe maakt in haar channelings [1] onder andere contact met de energie van Jeshua ben Jozef (Jezus), Maria, Maria Magdalena en Moeder Aarde.

afb. pijnappelklier 8Jeshua ben Jozef (Jezus) vertelt: “Op dit punt aangekomen wil ik jullie iets vertellen over de niveaus waarop je je ziel kunt voelen, kunt ervaren. Er zijn namelijk verschillende niveaus waarop je je ziel kunt voelen, op haar afgestemd kunt zijn.
De ziel is niet meer iets boven of buiten je, maar is ze heel lichamelijk voelbaar aanwezig, ook in de onderste helft van je lichaam, in je buik, in je benen en je voeten. Maak er eens contact mee hoe het in je lichaam voelt als je ziel met jou in contact staat, als jij er helemaal bent vanuit je ziel. Voel de stevigheid van dit contact. Voel de rust en vredigheid ervan. Het ervaren van vrede en rust, van een diepe kalmte is de basis van alle zielscontact. Als dit er niet is, is het contact met je ziel niet volledig”.

“Waarom zeg ik dit? Omdat er ook een ander niveau is, waarop je contact kunt maken met de ziel en dat bevindt zich lichamelijk gezien hoger in je energieveld. Velen van jullie zijn intuïtief begaafd en ook helder-voelend. Je kunt vanuit je zesde zintuig, vanuit je energetische waarnemingsvermogen van alles om je heen oppikken: stemmingen en gedachten van anderen. Dit kan gebeuren vanuit het derde oog, én vanuit je hart voel je vaak mee met anderen.
Je merkt al, dat wanneer ik hierover begin te spreken je energie (red. Je energie-trillingsfrequentie) waarschijnlijk wat onrustiger wordt, wat meer omhoog gaat. Dit gebeurt ook geregeld wanneer jullie innerlijk contact maken met je inspiratie, met dat wat je graag wilt realiseren op aarde, met je idealen, met toekomstvisioenen. Die tillen jullie vaak boven jezelf uit. Er is dan intuïtief gezien een verbinding met een deel (Red. de complete ziel of slechts een deel??) van je ziel  en tegelijk is die verbinding niet helemaal gegrond (Red. niet geaard betekent géén contact met je ziel), niet helemaal doorgevoerd tot in de basis, de stilte, de rust”.

“Als je ideeën hebt voor de toekomst over wat je graag wilt, waar je naar verlangt, voel dan die ideeën, voel de energie erin, de energie van de toekomst in je hart. Voel het vuur dat er van binnen in je leeft en laat die energie dan nog dieper met jou versmelten. Laat deze in je buik zakken. En in je bekken. En in je benen. Totdat het stil en kalm wordt, totdat jij stil en kalm wordt. Op dat moment raken je ziel en de boodschap, die je vanuit je ziel ontvangt, de aarde. Dan kan er een geaarde, realistische stroom op gang komen en blijf je volledig in contact met je aardse werkelijkheid, terwijl je ook het contact met je ziel vasthoudt. Dán (Red. pas) kun je een brug slaan tussen beide”.


[1] Channeling In het verleden werden de woorden ‘medium’ of ‘paranormaal begaafde’ gebruikt als men sprak over het contact met gidsen. Dit is nu vervangen door het woord ‘channel’

7.0  Een channeling gedaan door medium Ellen Rauh

“Oth (galactische meester, opperwezen), kunt U nog iets meer toelichten over de pijnappelklier?”

afb. pijnappelklier 9Oth: ‘De pijnappelklier is één van de klieren die het laatst volgens jullie medische wetenschap aan het ontwikkelen is. Hij is zeer belangrijk in het ontvangen van subtiele signalen. Het is als het ware je computer waarmee je informatie download maar tegelijkertijd zeer veel virussen naar binnen kunt krijgen. Je weet allemaal wat een schade een virus kan aanrichten in je computer’.
‘Als de mens in staat is om de pijnappelklier bewust te gebruiken, kun je gemakkelijk in vijfde en zevende dimensie vertoeven. En niet constant maar er als het ware contact mee krijgen. Het is de klier die jou toegang geeft tot het hele netwerk, zoals je met internet een groot bereik kunt hebben. Daar staat de pijnappelklier voor’.

De pijnappelklier is de klier die verbinding maakt met hogere energieën. De pijnappelklier bepaalt en filtert welke informatie jij aankunt. Het is als het ware je spam-filter en besef dat wat voor jou spam is voor een ander totaal geen spam hoeft te zijn. De pijnappelklier filtert individueel en laat datgene wat de persoon aankan door en schermt datgene wat het zenuwstelsel van die persoon niet aankan, af. De pijnappelklier is jouw instrument om verbinding te hebben met hogere bewustzijns-lagen. Als je maar de juiste tools hebt. Helderziend, helderhorend, helder-voelend, helder-wetend, doe je niet met je lichaam maar met je pijnappelklier, die de bron is van je energetische zintuigen’.

8.0 Kundalini-energie

Anodea Judith

De opkomende, wervelende draaiende energie vanuit de stuit.

afb. pijnappelklier 11‘De pijnappelklier, de kruinchakra, is het centrum van onze hersenen achter de hypofyse van ons ‘derde oog’. Wanneer de Kundalini [1] vanuit onze eerste chakra (vanaf de stuit) is opgestegen naar het ‘derde oog’, kan het ‘derde oog’ daadwerkelijk worden ‘geopend’.

‘Het ‘derde oog’-chakra zit aan de voorkant van je hersenen, tussen je twee ogen. Het zit precies boven de brug van je neus. Het ‘derde oog’, is een term die we gebruiken voor het 6de chakra. Het 6de chakra is dus het ‘derde oog’. Dit (voorhoofd)chakra is misschien wel de meest krachtige bron van kennis die we hebben’.

9.0 Een boodschap van Jezus door Kim Michaels

‘Om dit een beetje gemakkelijker voor te stellen, zou ik het in verband willen brengen met de menselijke geest. Ik leg op deze hele website uit dat alles enkel door een stroom van Gods energie onderhouden wordt die vanuit het spirituele rijk in het materiële universum stroomt. Op persoonlijk niveau stroomt de energie van je spirituele zelf door de lagen van de onderbewuste geest, totdat het de bewuste geest bereikt. De energie stroomt vanuit het rijk van de geest, of ether, en komt eerst het rijk van het vuur binnen. Sommige esoterische leringen noemen dit het etherische octaaf of het geheugenlichaam. Ik zou het het rijk van identiteit willen noemen. Dit is het deel van je geest dat de herinneringen van je ervaringen in de materiële wereld opslaat. Het slaat ook het identiteitsgevoel op dat je door de reis van je ziel door vele levens op deze wereld hebt opgebouwd. Wanneer de basale levensenergie voor het eerst je geest, of wezen, binnengaat, stroomt het door je identiteitsgevoel. Het is daarom gekleurd door je identiteitsgevoel. Je identiteitsgevoel omvat ook hoe jij de wereld, God, je verhouding tot de wereld en je verhouding tot God, ziet. Het is daarom de fundering voor hoe jij in dit rijk op het leven reageert’.

‘Nadat de energie door je identiteitslichaam gestroomd is, komt het binnen in het rijk van de lucht. Dit is het rijk dat enkele leringen hetafb. pijnappelklier 12 mentale lichaam noemen. Ik zou het de gedachtewereld willen noemen. In dit rijk wordt de energie gekleurd door de gedachten die je over jezelf en de wereld hebt. Je gedachten worden heel sterk bepaald door je identiteitsgevoel, maar omdat ze op een lager niveau van je wezen verblijven, zijn ze vloeiender en kunnen ze gemakkelijker veranderd worden dan de dieper liggende beelden die je identiteitsgevoel vormen. Met andere woorden, je gedachten kunnen zich aanpassen aan of beïnvloed worden door bijzondere gebeurtenissen die je in deze wereld tegenkomt. Je zou kunnen zeggen dat je identiteitsgevoel bepaalt hoe je het grote plaatje ziet, terwijl je gedachten in verband staan met hoe je de details van dat plaatje ziet. Je identiteitsgevoel bepaalt hoe jij de wereld ziet en je gedachten bepalen hoe je denkt dat de wereld werkt’.

‘Nadat de energie door het gedachtelichaam gestroomd is, komt ze het gevoelsrijk binnen. Dit is het emotionele lichaam, het gevoelslichaam, en het bevat je gevoelens over jezelf en de wereld. Emoties zijn eenvoudig energieën in beweging en zij zijn de voorlopers van fysieke handelingen. Dus je emoties bepalen hoe je op gedachten reageert. Je zou kunnen zeggen dat een gedachte op zich, niet tot handelen kan leiden. Een gedachte is eenvoudig een idee en om dit om te zetten in een fysieke handeling moet de gedachte twee eigenschappen hebben die er door de emotie aan toegevoegd wordt. Deze twee kenmerken zijn richting en intensiteit. Je gevoelens zullen je gedachten tot een specifieke handeling aanzetten en de intensiteit van je gevoelens zal de kracht van de handeling bepalen’.

afb. pijnappelklier 13‘De laatste stap is dat de energie het fysieke brein en het zenuwstelsel ingaat. Het is op dit niveau dat je gevoelens vertaald worden in handelingen en de handelingen zullen bepaald worden door de richting en de intensiteit van de erachter liggende emoties. Vanzelfsprekend wordt de richting en intensiteit van de emoties bepaald door de gedachte en de gedachte wordt bepaald door je identiteitsgevoel en je wereldbeeld.
Je ziet nu dat de natuurlijke energiestroom door je wezen is, dat energie vanuit je spirituele zelf door je identiteitslichaam stroomt, waar het gekleurd wordt door je wereldbeeld. De energie stroomt vervolgens in je gedachtelichaam en wordt door je gedachten gekleurd. De energie stroomt nu in het gevoelslichaam en neemt de richting en intensiteit aan die door je emoties bepaald zijn. Ten slotte wordt de energie omgezet in een fysieke handeling uitgevoerd door je hersenen, je zenuwstelsel en je fysieke lichaam’.

‘Je kunt dit hele proces vergelijken met een filmprojector. Het licht dat uit het spirituele zelf stroomt, is het witte licht dat door de gloeilamp in de projector wordt geproduceerd. Je identiteitslichaam, je gedachtelichaam en je gevoelslichaam fungeren als drie filmstroken. Het licht zal gekleurd worden door de beelden op de drie filmstroken. Nadat het licht door de filmstroken is gegaan, wordt het licht vervolgens als een beeld op het scherm geprojecteerd. Het scherm is dat deel van je geest dat in het materiële universum verblijft. Dit is je bewuste geest en bepaalde delen van je onderbewuste geest. Het ligt verankerd in je hersenen en zenuwstelsel’.

10.0 Wat is een Ziel?

Ziel is altijd al een lastig woord geweest om uit te leggen wat er nu werkelijk mee bedoeld wordt. Iedereen weet ervan, iedereen voelt het als erafb. engelen 4 ‘bezieling’ in het spel is en toch blijft het een raadsel.

Bij de Griekse filosofen, de Middeleeuwse mystici, geleerden en religieuze leiders uit het Oosten en Westen hebben de ziel omschreven als:

‘Ongrijpbaar, onstoffelijk en mysterieuze deel van de mens’;
‘Het niet-stoffelijke gedeelte van waaruit de mens leeft’.

De opvattingen over het begrip de ziel kunnen sterk verschillen per cultuur en veranderen door de tijd heen. Maar er is wel een constante bewegingsstroom in de tijd te zien, hoe de ziel ook wordt omschreven:

ü  de ziel heeft te maken met de essentie, met datgene wat een mens tot mens maakt;

ü  de ziel is geheimzinnig, ongrijpbaar maar speelt bij alles wat we doen een  zeer belangrijke rol;

ü  de ziel weet en verlangt ernaar zichzelf te verwezenlijken, een ontwikkelingsweg te gaan via de mens die zij omhult.


De gemeenschappelijke gedachte is ook dat de ziel komt uit een Eenheid, zich afscheidt en weer terugkeert naar die Eenheid én dat zij – de ziel – een bestemming in zich draagt.

Een betere omschrijving van de ziel is:

 1. De ziel is de ‘individualisatie’ van de Goddelijke Geest en die is |Alles-wat-er-Is|.
 2. De ziel wordt voortgebracht uit God Zelf, en is dus een ‘deel’ van God Zelf.
 3. De ziel is een Goddelijk deel van het Goddelijk Geheel; een deel van het Ene Onmetelijk Oneindige Energielichaam.
 4. De ziel is God in het klein; de ziel is het gereedschap waarmee God Zichzelf uitdrukt.
 5. De ziel is geworden tot een ‘enkeling’; een samengeklonterd energiedeel (energielichaam) van |Al-Wat-Is|, dat het menselijk lichaam omhult.
 6. De ziel is God in het klein; de ziel is het gereedschap waarmee God Zichzelf uitdrukt.
 7. De ziel is een zelfstandig evoluerend schepsel.

10.1 Zielscontact

Contact maken met je ziel is net zo eenvoudig en natuurlijk als ademhalen. Contact maken met je ziel is eigenlijk veel eenvoudiger dan wat je nu aan het doen bent. Nog scherper geformuleerd: ‘Het kost zelfs grote moeite om je ziel op afstand te houden, want je ziel is permanent bij je aanwezig; is permanent aanspreekbaar!’

Een bezield mens zijn, is hetzelfde als bevlogen of geïnspireerd zijn, of gebeurt er iets anders als je ziel tot je spreekt?

afb. engelen 20Als je in het dagelijkse leven obstakels tegenkomt, heb je innerlijk al obstakels  opgeworpen. Deze blokkeren de levenskracht van de ziel naar het fysieke lichaam, want het belangrijkste wat de ziel doet, is ‘ze verbindt je met de Kosmische Energie, de Levensenergie of met God Zelf’. De ziel is dan ook te beschouwen als een permanente verbindingsfactor met God, |Al-Wat-Is|; |Alles|.
Het kost moeite om je ziel op afstand te houden. Als je ophoudt met vechten, ontvouwt het pad van je ziel zich vanzelf. Alles wat je wilt bereiken, zal zich dan vanzelf aandienen. Dat bedoelde Jezus toen hij zei: ‘Vraag, en het zal je gegeven worden. Klop, en er zal worden opgedaan’. Telkens als je ervoor kiest te groeien en je te ontwikkelen, stem jij je af op je ziel! Anderzijds, wanneer jij je afwendt, wordt de verbinding met je ziel geblokkeerd; het contact met je ziel wordt (tijdelijk) verbroken.

Om de riep van de ziel te horen, is het belangrijk om dat verlangen te onderzoeken, ernaar te luisteren en het serieus te nemen. Daarvoor is stilte nodig, lege ruimte en tijd. Een vol agenda en een druk werkschema nodigen de ziel niet uit om zich te laten horen. Zij zal eerder tot je spreken als je geniet van een zonsondergang of een stil strand, dan in een volle kroeg!
Misschien kunnen we spreken van ‘bezielde momenten’ als je totaal vervuld voelt, even de tijd vergeet, de dingen moeiteloos gaan, als je het ware samenvalt met jezelf. Of als je opeens, in een flits je ware bestemming weet. Dat heeft vrijwel altijd met je diepste drijfveren te maken, met dat wat je ten diepste beroert en ontroert. Bezieling uit zich in verlangen, een passie en tilt je altijd boven eigen belang en zelfbehoud uit, straalt door in wat je doet en raakt ook anderen aan.

De ziel vertegenwoordigt onze intuïtie.

11.0 Zielscontact en Channeling

‘Hoe weet je zeker dat je ziel tot je spreekt? Kan het ook een ander stemmetje zijn, dat van angst of jaloezie?’

In de ziel zit je intuïtie! Je intuitie zit niet in je hersenen; niet in de geest of het verstand! De intuitie is dan ook te beschouwen als het gehoor afb. engelen 21van de ziel. De ziel is het enige instrument dat gevoelig genoeg is om de lichtste trillingen van het leven ‘op te pikken’, om die energieën te ‘voelen’, om de golven in het (energie)veld waar te nemen en ze te kunnen interpreteren.
Je hebt zes zintuigen, niet slechts ‘vijf’. Dat zijn je reukzin, smaak, tastzin, gezicht, gehoor en …..weten.

Je intuïtie vertelt je altijd de waarheid, maar je kunt het verkeerd interpreteren. Als je rustig gaat zitten en je ogen sluit, vertelt je zuivere gevoel(ens) – je intuïtie – je vaak al wat je het beste kunt doen. Je voelt het zogezegd aan je water. Soms zul je op een antwoord moeten wachten, maar wees niet ongeduldig want dan ga je gissen en ligt het bijgeloof op de loer. Vertrouw erop, dat alles een eigen tijd en plaats heeft en wacht af.

Onthoud: de ziel - je intuïtie, je innerlijke Zelf - zal altijd je hoogste gedachte, je helderste woord, en je grootste gevoel tonen. Al het ‘mindere’ is afkomstig van een andere (onzuivere) bron; je geest (het verstand) of andere entiteiten!

De hoogste gedachte is altijd die gedachte die vreugde bevat;
Het grootste gevoel is altijd dat gevoel dat je liefde noemt;
Het helderste woord is het woord die waarheid bevat.

11.1 Channelen

Wat is channelen?

In het verleden werden de woorden ‘medium’ of ‘paranormaal begaafde’ gebruikt als men sprak over het contact met gidsen. Dit is nu vervangen door het woord ‘channel’.

Channelen houdt in dat je bewust een mentale verandering teweegbrengt teneinde een verruimde staat van bewustzijn te bereiken die ‘trance’ – wakkere wakkerheid – wordt genoemd. Om deze trance-staat (geen hypnose-staat) te bereiken dien je te leren je te concentreren, je eigen gedachten te negeren en ontvankelijk te worden voor Hogere Leiding. In deze ontvankelijke staat word je een kanaal om de hogere energieën door te geven, die je dan kunt gebruiken om iets goeds te creëren.

voorspelling 13Channelen is de pijnappelklier van de mens die zich opent en communicatie brengt van wat wij de Bron noemen. Natuurlijk moeten er ook met de menselijke culturen en ervaringen rekening gehouden worden als hij/zij hen vertaalt of voor hen opschrijft!! 

Channelen is het openen van je kanaal naar hogere sferen. Het zal een sprong in je ontwikkeling teweeg kunnen brengen, want channelen is een krachtig middel tot spirituele ontplooiing en bewuste transformatie. Als je ‘channelt’ krijg je toegang tot de hogere sferen – een liefdevolle, collectief hoger Bewustzijn, dat wel God, AL-Wat-Is of Universeel Bewustzijn wordt genoemd.

Je bent wellicht niet in staat deze sferen zo gemakkelijk en zo vaak te bereiken als je zou willen. Daarom helpen gidsen je om je natuurlijke gave te ontwikkelen, om contact met de hogere sferen te maken. Je gids zal je aanmoedigen en helpen je eigen innerlijk weten te ontdekken. Als je contact met je gids voortzet, bouw je aan een krachtiger, opener en verfijnder (constant) contact met de hogere sferen.

11.2 Contact met overledenen?

De vraag die hiermee te maken heeft, is ‘waarom zou iemand dat willen?’ Om te kijken of ze iets tegen ons willen zeggen, ons iets willen vertellen?
‘Als iemand aan gene zijde je iets wil laten weten, dan vindt hij of zij wel een manier om ervoor te zorgen dat jij dat te weten komt’, aldus een ingewijde. Dus maak je geen zorgen. De tante, de oom, de broer, de zus, de vader, de moeder, de echtgenoot, en de minnaar die zijn ‘heengegaan’, zijn verder gegaan op hun eigen Reis. Zij allen ervaren volmaakte vreugde. Ze zijn op weg naar volkomen begrip. Als een deel van dat wat zij willen, naar jou teruggekomen is – om te zien hoe het met je gaat, om je ervan bewust te maken dat het hun goed gaat, of waarom dan ook – vertrouw er dan maar op dat ze dat zullen doen. Kijk dan uit naar het ‘teken’ en pakt dat op. Doe het niet af als inbeelding, als ‘de wens als vader van de gedachte’, of als toeval. Kijk uit naar de boodschap en ontvang hem.

11.3 Communicatie met ‘geesten’?

Onzin of gevaarlijk?

voorspelling 10Communicatie met entiteiten of geesten [1] is mogelijk, maar je zult je moeten realiseren dat er ‘bijwerkingen’ en/ of ‘vervormingen’ van het ‘gehoorde’ kunnen optreden. Graag zou ik dan ook willen verwijzen naar het boek van Hans ten Dam, ‘Catharsis en Integratie’. Handboek Regressie- en Reïncarnatietherapie, 1e druk 1997 waarin op zeer uitgebreide wijze wordt ingegaan op verschillende groepen van entiteiten die allerlei onverklaarbare ziektebeelden – o.a. waanbeelden, -ideeën en voorspellingen - teweeg kunnen brengen bij mensen.

Ook het meest recente artikel ‘Negatieve entiteiten; Wie, wat, waar?’ in ParaVisie [4 juli 2009] en het blad Frontier [1] schets een uitstekend beeld over de vraag hoe wij het ‘werk’ van deze wezens (een energievorm) herkennen en ons, in het geval van negatieve varianten, beschermen tegen kwade invloeden?’ Thema’s als identiteit en persoonlijkheid verliezen, demonische krachten en somberheid, depressiviteit, oncontroleerbare handelingen, energieverlies en uitputting worden aangeroerd.

Oth [Hfdst. 7.0]: ‘De pijnappelklier is één van de klieren die het laatst volgens jullie medische wetenschap aan het ontwikkelen is. Hij is zeer belangrijk in het ontvangen van subtiele signalen. Het is als het ware je computer waarmee je informatie download, maar tegelijkertijd zeer veel virussen naar binnen kunt krijgen. Je weet allemaal wat een schade een virus kan aanrichten in je computer’.


[1] Entiteiten, bijv. obsessoren met een survivalinstinct en- wil; van parasitisme (‘aankleven op of in een fysiek lichaam’) afhankelijk is. [Frontier nummer 134, sept-okt. 2016; ‘Obsessie en Obsessoren’

12.0 Multidimensionale communicatie

Contact maken met je ziel is net zo eenvoudig en natuurlijk als contact maken met de hogere Lichtwezen, Engelen, Gidsen of zelfs met God. [bijv.voorspelling 11 Neale Donald Walsch] Het is een natuurlijk proces, omdat het ‘goddelijk-natuurlijk-bewustzijn’ in ons cel-geheugen (Divine Natural Awareness, DNA) is in-geprogrammeerd! Dit unieke geheugen heeft een kwantum-patroonvorming, maar heeft geen set van logische regels wat de mogelijkheid schept om te communiceren met hogere energievormen of trillingsfrequenties. Het menselijke bewustzijn is daarentegen een gesynchroniseerde energie met een structuur.
Wel zullen we nu eens moeten gaan erkennen, dat wij in staat zijn tot multidimensionale communicatie. ‘Communicatie met Hogere Wezens is ten alle tijden mogelijk!’

Er zijn in de basis twee denkwijzen over zielencommunicatie:

1. Communicatie vanuit multidimensionale bronnen – de Centrale Bron, God, |Al-Wat-Is| - naar ons toe. ‘Van Boven naar Beneden’;
2. Vanuit de multidimensionale delen van ons naar de Oerbron. ‘Van Beneden naar Boven’.

12.1 Lineaire en niet-lineaire communicatie

Hoe werkt het?

openbaring 24Er is een groot verschil tussen lineaire en niet-lineaire communicatie. Een lineaire communicatie bestaat uit een methode waarbij de letters voor letters op één rij worden geplaatst. Woorden die met een toetsenbord van de computer één voor één worden getypt. Al snel vormen de letters woorden, dan zinnen, bladzijden en dan hoofdstukken die uiteindelijk groepen vormen van (gelijke) gedachten. Dit is de wijze waarop wij onze ‘kosmische boodschappen’ ontvangen en hoe wij deze lezen – woord voor woord, bladzijde na bladzijde, alles achter elkaar. Of wij deze boodschappen nu lezen of horen, wij ontvangen het ene woord na het andere woord in de structuur van de taal van de ontvanger.
Een niet-lineaire communicatie is te vergelijken met het idee van het legen van een emmer met een niet-gestructureerde woordenschat; een rommeltje dus. Misschien geeft dit volgende voorbeeld een beter beeld: de ouderwetse typemachine met een inktlint!
Stel je voor dat tijdens het typen van de woorden de typemachine hapert. De rollen waarop het lint is aangebracht blijft vastzitten. Je blijft maar typen, omdat je geconcentreerd de kosmische boodschap graag wilt ontvangen en niet beseft dat het lint niet automatisch mee schuift naar links terwijl je typt. Hoeveel letters je ook typt, je zult maar één onleesbaar enkel teken zien, omdat elke letter een inslag geeft bovenop de vorige letter. Met andere woorden je hebt een onleesbaar rommeltje gecreëerd. Tijdens het teruglezen van je getypte tekst zie je maar één zwarte inktvlek.
Je zou teleurgesteld kunnen zijn, maar besef wel dat de letters en zinnen er nog steeds zijn. Je hebt ze allemaal getypt, maar ze zijn niet in een mooie lineaire vorm – letter na letter – op de bladzijde leesbaar neergezet. In plaats daarvan zijn ze daar allemaal aanwezig, maar in één (gedachten)groepje opeengehoopt, getypt. Een niet-lineaire communicatie creëert voor jou gevoel een rommeltje …. in je hoofd, maar realiseer je dat je wel de hele boodschap hebt ontvangen. Je behoort in wezen dus een meester-tolk van de niet-lineaire communicatie te worden om de kosmische boodschap te ontrafelen!

12.2 Persoonlijke zielscommunicatie

Het channelen = een persoonsgebonden zielscommunicatie’

De mens heeft een lineaire geest of -bewustzijn en communiceert dus lineair; woord na woord. Daardoor hebben wij niet de gewenste noodzakelijke gereedschappen voor een multidimensionale communicatie. Nu kunnen wij dit ontwikkelen als wij dat wensen en tot nu toe hebben velen dat gedaan.

openbaring 5
De kosmische boodschap zal in allerlei mogelijke vormen (informatie, boodschappen, etc.) – de concepten van emoties, zoals metaforen, beelden, geluiden, gevoelens, etc. – in een niet-lineaire vorm naar ons toegezonden worden en wel via de pijnappelklier. De pijnappelklier of de epifyse is niets anders dan dé fysieke toegangspoort van het menselijk lichaam.
Maar het is het Kristallijnen Universele Rasternetwerk – de Kosmos; hogere Lichtwezens, gids, engelen of God – dat rechtstreeks tot je intuïtieve, hogere of innerlijke Zelf, je ziel spreekt. Dus, ‘van Boven naar Beneden’. Deze informatiestroom aan gegevens komt niet van het brein, niet van je hersenen en het is niet intellectueel! Dit is zielencommunicatie en het is multidimensionaal. Het heeft niets met synapsen (een structuur om een signaal aan een andere cel door te geven) te maken. Intuïtie is zielencommunicatie en het is geen functie van de hersenen. Daarom is het zo moeilijk om dat te begrijpen. Omdat wij gewend zijn aan lineaire synaptische gedachtenpatronen. Dat is de wijze waarop wij ‘bedraad’ zijn; hoe onze hersenen functioneren.

Wij pikken de kosmische boodschap – informatie - alleen via de pijnappelklier op een lineaire wijze doordat de pijnappelklier zich ‘opent’, en daardoor vertalen wij het op onze gebruikelijke, lineaire manier! Maar het is de ziel die het innerlijke communicatieproces samen met de geest – het bewustzijn – activeert, beïnvloedt, stuurt en versterkt via een concept van zuivere emoties, beelden en zuivere gevoelens. Het is de geest die er zijn eigen persoonlijke ‘draai’ aan kan geven; ‘een ruis op de lijn (kan) veroorzaken’! Die de zuivere boodschap van ‘Boven’ kan vervormen, of kan verdraaien.
Het grote probleem is, dat het soms jaren aan tijd  kost om het verschil te leren kennen tussen je eigen gedachten van de hersenen (‘je eigen hersencreaties of – hersenspinsel’) of de niet-lineaire gedachten van het hogere Zelf die gevoed wordt door de Kosmos.

‘Heb ik zelf verzonnen?’ ‘Kwam dit uit mijn brein of was het groter dan dat?’

Het verschil tussen ‘channelers’ is daarom de wijze waarop zij de ontvangen kosmische boodschap vertalen én hoe ‘energetisch schoon’ de pijnappelklier is van menselijke filters (energiegeschiedenis, [1]) en ongewenste (kosmische) beïnvloedingen (‘virussen’)!

‘Je weet allemaal wat een schade een virus kan aanrichten in je computer’.


[1] Openbaringen van Maria Magdalena, Openbaringen van Profeet Mohammed; Nieuwsbrief

12.3 Op welke wijze communiceert de ziel?

De ziel communiceert met de geest via het gevoel. Het gevoel en zuivere emotie is de taal van de ziel. We zeggen wel dat de ziel spreekt tot jou via het hart en dat het hart de verbinding tussen de ziel en de geest is, maar het is de ziel die als eerste een willekeurig, naderende energie ‘opmerkt’ en niet de geest! Of de binnenkomende energievorm nu bestaat uit een lage trillingsfrequentie of een extreem hoge trilling (bijv. van engelen en gidsen) in alle gevallen ‘voelt’ de ziel deze verschijningsvorm.
De ziel reageert dus als eerste op de binnenkomende informatie en geeft daarna een signaal af in de vorm van een gevoel of een reflectie van een emotie af aan de geest (het verstand) die op haar beurt weer een lichamelijke reactie bewerkstelligt. Het lichaam ervaart wat de geest op dat moment heeft gecreëerd; een angst, een emotie of een gevoel dat ergens wordt geprojecteerd. Dit noemen we ook wel het scheppingsproces!                                         
De intuïtie is het gehoor van de ziel. De ziel is het enige instrument dat gevoelig genoeg is om ook de (aller)laagste trillingen van het leven ‘op openbaring 20te pikken’; om die energie te ‘voelen’, om de energiegolven in het veld waar te nemen en ze te kunnen interpreteren. De ziel voelt in alle omstandigheden in zijn direct omgeving (elektromagnetisch energieveld of aura) de aanwezigheid van ongewenste energievormen, zoals bijvoorbeeld obsesoren of elementalen. [Boek van Hans ten Dam, ‘Catharsis en Integratie’. Handboek Regressie- en Reïncarnatietherapie, 1e druk 1997].

Uiteraard het hele proces waarmee informatie wordt verwerkt, gebeurt slechts in milliseconden; in een duizendste van een seconde. Vandaar dat wij soms de gedachte hebben en opperen dat het buikgevoel een bewuste reflectie is van de geest. Maar neen, het is de ziel die het hele informatieproces coördineert en redigeert!

13.0 De hamvraag van de ‘Pijnappelklier?’

‘Het kleine orgaan middenin de hersenen’

 1. Mijn persoonlijke mening is, dat de pijnappelklier niets meer is dan een fysieke (eerste) klier c.q. orgaan in het midden van de hersenen die verbinding met hogere energieën mogelijk maakt. Het eerste fysieke contactpunt met ‘Boven’! Deze kleine klier (de ‘opper-hormoonklier’) in de hersenen is de cruciale (spirituele) toegangspoort/ doorgeefluik voor de ontvangst van hogere lichtfrequenties.
  De epifyse en de hypofyse staan in direct contact met het elektromagnetische of bio-energetische ‘circuit’ (Kosmos, universum, multiversum, etc.), want de as Epifyse-Hypofyse-Hypothalamus-Bijnier (de ‘hormoonregelaars’) wordt direct of indirect geactiveerd door lichtemissies of boodschappen die worden doorgegeven vanuit de epifyse.
  Dus, de pijnappelklier is niet meer dan een energetische (spirituele) antenne; niets meer, niets minder! Geen ‘alziend of helderziend oog’!
 2. In de Oosterse en esoterische filosofieën (bijv. Reiki, Hindoeïsme, Tibetaanse Tantra, Indiase Yoga, Kundalini-filosofie, etc.) wordt de afb. pijnappelklier 17pijnappelklier (de epifyse) geassocieerd met het kruinchakra en soms met het voorhoofdchakra, dat ook wel ‘het derde oog’ (ook wel ‘kruin-oog’ genoemd) - de ‘zetel van de ziel’ - wordt genoemd! De combinatie ‘derde oog’ en de epifyse zouden dan gezamenlijk je intuïtie – de ziel - vormen! Onzin! De epifyse of pijnappelklier is niet de plaats waar de ziel zich heeft ‘genesteld’. De ziel omhult én doordringt het hele fysieke lichaam; inclusief je hoofd, armen en je benen!
  De beste voorstelling die je kunt maken van de ziel is een beeld te zien van je aura-veld; je elektromagnetisch energieveld om je heen!
 3. De pijnappelklier is jouw persoonlijk instrument om verbinding te hebben met hogere bewustzijnslagen; vijfde, zesde …… negende dimensie.
 4. De pijnappelklier is de bron van helderziende vermogens en intuïtief bewustzijn.
  Onzin! Het is de ziel, die de bron van helderziende vermogens en intuïtief bewustzijn vertegenwoordigt. Niet de pijnappelklier!
 5. De pijnappelklier is dé centrale plaats (de ‘gangmaker’) voor interactie tussen lichaam en geest; de breinmassa, de hersenen, het verstand!
  Onzin! Het is de ziel die de interne communicatie tussen geest en lichaam mogelijk maakt!
 6. Het ‘derde oog’ (wat gezeteld is in de voorhoofdholten, (Red.,?)) wat verbonden is in een rechte horizontale lijn met de pijnappelklier, zorgt voor een plaatsing van de eerste energetische antenne. De activatie van het derde oog zet deze beweging in gang, dit is de spiraalbeweging die dan eerst naar voren, van UIT het derde oog zich manifesteert. Om vervolgens weer naar achteren door het derde oog de pijnappelklier te doorboren en zo deze energetische antenne voor helder zicht in werking te zetten. Deze antenne is nodig voor het helder ontvangen en uitzenden van energetische beelden, zowel van buitenaf als binnen uit.
  Onzin!De mythe van het magische, derde oog – het alziende oog omgeven door stralen en soms een driehoek – is een verzinsel dat haar afb. pijnappelklier 18oorsprong uit het Hindoeïsme en het Boeddhisme heeft. Het Anja chakra wordt ook wel het ‘derde oog’ en Shiva's Oog genoemd. Het ‘derde oog’ symboliseert spirituele kennis en kracht. Wordt ook wel als het oog van wijsheid en kennis gezien.
  Het is de ziel die alwetende is. Het is de ziel die de goddelijke universele wijsheid en goddelijke genezende kracht hier op aarde vertegenwoordigt én alles weet.
 7. De pijnappelklier is de navigatie voor subtiele signalen.
 8. De pijnappelklier bepaalt en filtert welke informatie jij ‘aankunt’, zonder het chakra- en aurasysteem te belasten.
 9. De pijnappelklier is de filter tussen het onzichtbare en het zichtbare.
 10. Vele ziekten en allergieën worden veroorzaakt door een slecht werkende pijnappelklier.

Samengevat: Het is de ziel, die je verbindt met de Kosmische Energie, de Levensenergie of met God Zelf en niet je pijnappelklier, niet je hersenen of delen daarvan! De ziel is dan ook te beschouwen als een permanente verbindingsfactor met God, |Al-Wat-Is|; |Alles| en niet de geest! De vraag die je zou moeten stellen tijdens het channelen, is ……. of jij permanent, geregeld, af en toe of zelden in contact staat met je innerlijke of hogere Zelf; je ziel. Dat is de hamvraag ………. van bewustwordingsproces dat het leven heet! De hoofdfunctie van de epifyse of pijnappelklier wordt met deze ene zin weergegeven: ‘Jij bent permanent verbonden met het universum!’ ’Het is aan jou, dit contact te versterken!’ ‘Het is aan jou dit contact te onderhouden en wel door de pijnappelklier ‘open te zetten’!’

14.0 Slot

Het centrale thema waar deze serie artikelen dan ook over zullen gaan,  is waar exact, op welke plaats komen deze ‘kosmische geluiden’ – trillingen – rechtstreeks in het fysieke lichaam ‘binnen’? Hoe ontvangen wij deze trillingsfrequenties, die ons zo kunnen beroeren? Welk orgaan speelt een belangrijke rol in het ontvangen van deze kosmische trillingen of geluiden? Hoe, waar, in welk orgaan worden deze trillingsfrequenties omgezet in een voor ons begrijpbare taal, of herkenbare woorden? In het hoofd, in de hersenen, in het hart, in het aura- en chakra-systeem? Waar? Waar nu precies?

afb. pijnappelklier 12Is de epifyse of pijnappelklier – andere benamingen zijn: het ‘derde oog’ of ‘kruin-oog’, ‘de kosmische antenne’, het neuro endocriene ‘doorgeefluik’, de persoonlijke ‘sterrenpoort’, de ‘3-D Bron’, ’de menselijke akasha’, de ‘heilige poort’, intuïtie, het zesde zintuig, etc. – daadwerkelijke het enige ‘contactpunt’ in het fysieke lichaam, dat de realiteit creëert om persoonlijk contact met je innerlijke of hogere Zelf (je Ziel), een hoger Lichtwezen of Lichtenergieën mogelijk te maken? De enige fysieke ‘toegangspoort’ die het contact met de hogere lichtwezens mogelijk maakt?

Is het wederom een grote misvatting, een mythe dat wij – door simpelweg onze pijnappelklier te ‘openen’ – in staat zijn rechtstreeks vanuit onze aardsepositie contact te kunnen krijgen met de hogere Lichtwezens? ‘Ik blijf zitten op aarde, en de boodschap komt via de epifyse – via mijn gids of engelengroep - tot mij ?’
De aarde met haar lagere trillingsfrequenties en de extreem hogere lichtfrequenties van het universum, rijmt dat wel met elkaar? Behoort er geen gelijkwaardige energieoverheveling – een samensmelting van energielevels – plaats te vinden; jij verhoogt je trillingsfrequentie en de engelen of gidsen ‘verlagen’ hun energieniveau, tijdelijk! Iets dergelijks?

Is ons bio-energetische systeem – het chakra- en aurasysteem - wel in staat om deze extreem hoge trillingsfrequenties van Liefde te kunnen verdragen? Of worden de pulserende Lichtfrequenties van het universum op het persoonsgebonden frequentiesysteem van chakra’s en het aura-systeem waartoe ook de epifyse behoort, aangepast (met name in het zevende chakra-bewustzijnsniveau); ‘Je kunt niet meer energiefrequenties verdragen dan je aura- en chakrasysteem óp dat moment aankunnen’.
De pijnappelklier
begint vanaf jongs af aan al te verkalken als gevolg van de schadelijke effecten van allerlei chemische verontreinigingen via voeding (pesticiden, dioxines, kwikverbindingen, lood, veel additieven, etc...), door vaccinaties, chemtrails, enz... Dat zou de voornaamste reden zijn waarom de meesten niet in staat zijn om boodschappen van een hoger bewustzijn te ontvangen of innerlijk contact te maken met hoger-dimensionale dimensies en innerlijke werelden. Of, is dit – het verkalkingsproces - wederom een fabeltje, een verzinsel, een mythe om het ‘contact met Boven’ te demotiveren, te beïnvloeden?

Of ………. verloopt het ‘contact-proces’ met hogere Lichtwezens (gidsen of engelen), met je innerlijk Zelf op een heel andere wijze dan tot nu toe door mediums, paragnosten, alternatieve semi-wetenschappers, etc., etc. werd verondersteld én nu nog steeds wereldwijd wordt verkondigd? Is dit onze valkuil, onze zelfgecreëerde mythe om op een onjuiste wijze te beseffen en te aanvaarden |wie-we-werkelijk-zijn|?
Mijn antwoord is: JA! Het contact met hogere Lichtwezens verloopt via de ziel en niet alleen via de pijnappelklier of epifyse!

afb. pijnappelklier 8De pijnappelklier is de klier die alleen maar verbinding (het eerste contactpunt van het menselijk lichaam) maakt met hogere energieën. De pijnappelklier bepaalt en filtert welke informatie jij aankunt en nadien kunt ‘rubriceren’ en ordenen. Het is als het ware je spam-filter en besef dat wat voor jou spam is voor een ander totaal geen spam hoeft te zijn. De pijnappelklier filtert individueel (in overeenstemming met je gids of engelengroep) en laat datgene wat de persoon aankan door en schermt datgene wat het zenuwstelsel van die persoon niet aankan, af. De pijnappelklier is jouw persoonlijk instrument om verbinding te hebben met hogere bewustzijnslagen. Meer niet! Het is de ziel die contact wenst te maken met je persoonlijke gids, engelengroep(en) of de hogere Lichtwezens.

Als we middels de ziel (niet de geest, de hersenen, e.d.) contact maken met onze (engelen)gids zenden we gedachte-energie (een hogere trillingsfrequentie, een energie-impuls) uit via onze epifyse die dan door de gids worden opgevangen. De gids kan op haar beurt weer energieën naar onze epifyse zenden. Omdat je epifyse verbindingen maakt met je linker- en rechterhersenhelft kan je gids met zijn/haar energie zowel je linkerhersenhelft (het rationele, verstandelijke deel) als de rechterhersenhelft (het emotionele, het gevoelsdeel) bereiken, en aansturen zonder daadwerkelijk invloed uit te willen oefenen op uiteindelijke besluitvormingen; op de keuzes die jij maakt in dit leven!

14.1 Tip

Meditatie is ‘afstemmen’ op de ziel. Mediteren is één van de beste instrumenten om een ervaring – een staat van volkomen bewustzijn – te afb. engelen 5bereiken. Door te mediteren breng je jezelf in een toestand van openheid om volkomen bewustzijn te ervaren, terwijl je lichaam wakker blijft. Die toestand wordt ware wakkerheid genoemd.

Je hoeft niet in meditatiehouding te zitten om dit te beleven. Meditatie is een middel, een instrument. Een instrument om een staat van wakkere wakkerheid te bereiken, is gecontroleerd leren adem te halen. Haal diep en langzaam adem. Haal lang en zacht adem. Adem het zachte, zoete ‘iets’ van het leven in. Zo vol van energie, zo vol van liefde. Je ademt de Universele Levensenergie van Al-Wat-Is in! Haal diep adem en je kunt het voelen. Haal heel erg diep adem en de liefde zal je aan het huilen brengen. Van vreugde, want je het je god – je innerlijke Zelf -  ontmoet en je God heeft je laten kennismaken met je ziel.

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:

1. Boek ‘Durf te vertrouwen op je gevoel’, Laura Day
2. Boek ‘De kracht van intuïtie’, Philip Goldberg
3. Boek, ‘Intuïtieve ontwikkeling’, Linda Keen
4. Boek, ‘Gidsen gids’, Liza M. Wiemer
5. Boek, ‘Contact met je gids’, Sanaya Roman, Duane Packer
6. Boek, ‘De weg naar innerlijke wijsheid’, Penney Peirce
7.
Boek, ‘Questions form Earth, Answers from Heaven’, Char
8. Vakblad, Voedingsgeneeskunde, 17e jaargang 3-2016

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack