logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Wereldvrede. Ja, hoe? - December 2017

 

1.0 Inleiding

Terrorisme, oorlog, en geweld!

Tweeëntwintig mensen vonden de dood bij de verschrikkelijke aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester maandagavond, 22 mei 2017!. Onder hen waren veelal jonge fans van de populaire zangeres, maar ook ouders die op hun kinderen stonden te wachten werden dodelijk getroffen.

De aanslag op jongeren in Manchester wekt in westerse ogen afschuw, maar is vanuit terroristisch oogpunt een groot succes.
Waar eindigt de cyclus van steeds gruwelijker aanslagen?

wereld 3
Er is voor mijn gevoel slechts één manier om oorlog en alle ervaringen van onrust en gebrek aan vrede werkelijk te doen verdwijnen. En, dat is de ervaring van een spirituele oplossing. Oorlogen worden op onze planeet begonnen, omdat iemand iets bezit wat een ander verlangt. Dit zet mensen aan iets te doen wat anderen niet willen dat zij doen. Dus alle conflicten komen voort uit misplaatst verlangen.
Elk geopolitiek probleem, net als ieder persoonlijk probleem, komt neer op een spiritueel probleem. Het hele leven is spiritueel  en daarom zijn alle levensproblemen spiritueel van aard en hebben ze een spirituele oplossing. De enige vrede die standhoudt in de hele wereld, is innerlijke vrede!

2.0 Innerlijke vrede

Wereldvrede is een persoonlijke aangelegenheid!

Laat iedereen vrede binnenin vinden. Want wanneer je innerlijke vrede vindt, kom je er ook achter dat je zonder iets kan. Dit houdt simpelweg in dat je niet langer dingen van je buitenwereld nodig hebt. ‘Niet nodig hebben’ is namelijk een grote vrijheid. Het bevrijdt je ten eerste van angst; angst dat er iets is dat je niet zult bezitten. Angst dat er iets is dat je bezit maar dat je zult verliezen; en angst dat je zonder een bepaald ding niet gelukkig kan zijn.

afb. pijnappelklier 4Ten tweede bevrijdt ‘niet nodig hebben van iets’ je van woede. Woede is aangekondigde angst. Wanneer je nergens bang voor hoeft te zijn, is er ook niets waarover je boos hoeft te zijn. Je wordt niet boos wanneer je niet iets krijgt wat je wilt, want je verlangen is slechts een voorkeur, geen (bittere) noodzaak. Je ervaart daarom geen angst geassocieerd met het feit dat je iets niet krijgt. Vandaar dus ook geen woede.
Je wordt niet boos wanneer je anderen niets ziet doen wat je niet wilt dat ze doen, omdat je er geen behoefte aan hebt dat zij iets wel of niet doen. Vandaar dus ook geen woede.

Je wordt niet boos wanneer iemand onaardig doet, want je hebt niet nodig dat hi of zij aardig doet. Je voelt geen woede wanneer iemand zich liefdeloos voordoet, want je hebt er geen behoefte aan dat zij van je houden. Je voelt geen woede wanneer iemand wreed of kwetsend is, of [probeert jou schade te berokkenen, want het is voor jou onnodig dat ze zich anders gedragen en je weet heel duidelijk dat niemand jou kan beschadigen.

Je hoeft zelf niets boos te worden wanneer iemand jou je leven probeert te nemen, want je bent niet bang voor de dood. Wanneer alle angst van je wordt weggenomen, kan alles van je worden weggenomen en je zult niet boos zijn. Je weet van binnen, intuïtief, dat alles wat jij hebt geschapen, opnieuw geschapen kan worden of , nog belangrijker, dat het er niet toe doet.

Wanneer je innerlijke vrede vindt, kan noch de aanwezigheid of afwezigheid van welk persoon, plaats, ding, voorwaarde, omstandigheid of situatie ook de schepper van je geestestoestand of de oorzaak van je ervaring als schepsel zijn. Dit houdt in dat je alle dingen van het fysieke lichaam verwerpt. Je ervaart volledig in je lichaam te zijn en de genieten daarvan. Je ervaart lichamelijke gevoelens omdat jij daarvoor kiest. Niet omdat je er verplicht toe bent, teneinde jezelf gelukkig te voelen of je verdriet te rechtvaardigen.

Deze ene, eenvoudige verandering - vrede binnenin nastreven én vinden – kan als het door iedereen wordt ondergaan, aan alle oorlogen een eind maken, alle conflicten elimineren, onrechtvaardigheid voorkomen en de wereld eeuwigdurende vrede brengen.

Er is géén andere formule nodig of mogelijk. Wereldvrede is een persoonlijke aangelegenheid!

3.0 Hoe kunnen we vrede ervaren?

Hoe kunnen we innerlijke vrede ervaren als er een gruwelijke aanslag in Manchester City heeft plaatsgevonden (22 mei 2017) met 21 doden en ontelbare gewonden?

Dit is moeilijk te vernemen, maar probeer te beseffen dat er altijd perfectie in alles bestaat! Span je in om de perfectie te zien. Dit is de bewustzijnsverandering  waarover ik eerder in mijn Nieuwsbrieven heb gesproken.

bloem5aHeb niets nodig. Verlang alles. Kies wat zich voordoet. Beleef je gevoelens, schreeuw je hartenkreten uit. Lach als je moet lachen. Eer je waarheid. Maar wees stil wanneer alle emoties aan de beurt zijn geweest en weet dat God aanwezig is in alles!
Anders gezegd: zie midden in de grootste tragedie de glorie van het proces. Zelfs als je sterft aan een kogel door je hart, zelfs als je door een bom aan stukken wordt gereten. Dit klinkt als een onmogelijke opdracht, maar wanneer jij je in het God-bewustzijn verplaatst, kun je het. Je hoeft het niet te doen. Alles hangt ervan af hoe je het moment wenst te ervaren. Tijdens een grote tragedie is er altijd de uitdaging het verstand te laten verstommen en diep in de ziel te kruipen. Je doet dit automatisch wanneer je er géén controle over hebt.

‘Vrees niet, want Ik ben bij u’. Dat heeft poëzie te zeggen tegen iemand die met een tragedie wordt geconfronteerd. 

4.0 Hoe moet ik beginnen?

Tijdens een grote tragedie is er altijd de uitdaging het verstand te laten verstommen en diep in de ziel te kruipen. Wees daarom stil en oordeel niet, want je kent het hele ‘verhaal’ niet!

afb. engelen 16Wees daarom een lichtend voorbeeld. Spreek enkel in waarachtigheid. Handel enkel uit liefde. Leef volgens de Liefdeswet, nu en voor altijd. Geef alles, vorder niets. Maak van ieder moment van je leven tot een uiteen-storting van liefde.
Gebruik elk moment om de hoogste gedachte te denken, het verhevener woord te spreken, de schitterendste daad te verrichten. Voel en druk in elk moment je Goddelijke Connectie met het AL uit, en met ieder persoon, elke plaats elk ding. Omhels ieder omstandigheid, maak je ieder gebrek eigen, deel iedere vreugde, overdenk iedere mysterie, loop in ieders schoenen, heel ieders hart, eer ieders waarheid….. Wees een levend, ademend voorbeeld van het Hoogste Waarheid die binnenin je woont/ resideert.

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:

1. Boek ‘Een nieuw gesprek met God’, Neale Donald Walsch

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack