logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Verleden en Toekomst - Januari 2019

 

‘Het nieuwe omhelzen’

1.0 Wat heeft het verleden met de toekomst te maken?

Als je het verleden kent, kun je meer te weten komen over je toekomstige mogelijkheden.

voorspelling 1Natuurlijk kunnen we vrij langdurig blijven spreken en schrijven over |wie-je-werkelijk-bent| en waarom het leven werkt zoals het werkt. Maar het wordt nu eens tijd dat we het leven echt leren kennen en je laten weten hoe het werkt. Want als je weet hebt van dingen, kun je besluiten wat je overboord wilt gooien. En één van de onderwerpen die ons allen diep raakt, is wel het verschil tussen kracht en macht of medezeggenschap kennen.

Ja, wie heeft de ‘macht’ in handen? Wie oefent invloed uit op ons leven? Ik zelf of die ander? Heb ik zelf de touwtjes in handen? Ben ik machteloos, een slachtoffer?

Macht komt voort uit innerlijke kracht. Innerlijke kracht ontstaat niet uit grove macht. Het grootste deel van de wereld bekijkt dit precies verkeerd om! Veel mensen en dan met name de geestelijke en politieke machthebbers - denken dat innerlijke kracht uit individualiteit voortkomt én uit scheiding. Maar zo is het gewoon niet. Scheiding van God die ons het leven heeft geschonken – het alwetende Universum, |Alles-Wat-Is| - en scheiding van elkaar is de oorzaak van al ons falen en leed in deze wereld!
voorspelling 3Maar realiseer je dat deze fysieke wereld onze eigen creatie is: ieder van ons creëert zijn eigen versie van de wereld, zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen levenservaring! In feite is de wereld buiten ons niet anders dan één gigantische spiegel die zowel onze ‘spirit’ – ons menselijk wezen – als onze vorm helder en duidelijk weerkaatst.
Aangezien mijn leven (en jouw leven) via mijn gedachtenpatronen gecreëerd wordt, kan ik naar mijn eigen creatie kijken om feedback te krijgen over mijzelf. Net zoals een kunstenaar naar zijn laatste doek kijkt, om te zien wat wel en wat niet werkt. Zo kunnen wij naar het voortdurende meesterwerk van ons eigen leven kijken om te zien |wie-we-zijn| en om daaruit op te maken wat we nog te leren hebben.

De toekomst is voorbestemd door wat jij van plan bent te creëren! Ons universum – jouw en mijn leven - is er één van oorzaak en gevolg. Als je constant over jezelf denkt als machteloos, als een slachtoffer, dan zal je een slachtoffer zijn van je eigen creaties. Als je vaak denkt hoeveel geluk je hebt, dan zal je vele ‘gelukkige’ gebeurtenissen ervaren. Je trekt gebeurtenissen aan die je overtuigingen van dit moment – het NU - bevestigen! Besef en realiseer eens, dat je verstand het verleden bevat, je lichaam het heden bevat en je ziel bevat de toekomst!
Anders gezegd: je verstand analyseert en onthoud, het lichaam ondergaat en voelt, de ziel observeert en weet! Weet ….. alles! Probeer ondanks alle ervaringen niet je verleden te vergeten, maar probeer je toekomst te veranderen! Dus eigenlijk kun je stellen, dat alle (wereldse) problemen – jouw problemen - illusies van het verstand zijn; illusies van de geest zijn!

‘Verander jezelf en je verandert de toekomst’.
‘De toekomst is voorbestemd door wat je van plan bent te creëren’.
‘Je trekt gebeurtenissen aan die je overtuigingen bevestigen’.

voorspelling 4De belangrijkste oorzaak van de problemen van de mensheid is wát wij mensen dus geloven! Maar helaas velen zullen dát niet kunnen geloven. Zij blijven liever geloven in de overtuigingen die het onvoorstelbare, het ongelooflijke – woede, haat, conflicten, oorlogen en doodslag - hebben voortgebracht. De manieren waarop de mensen zich gedragen, de dingen die de mensen elkaar aandoen, zijn ongelooflijk, onvoorstelbaar te noemen. Toch zouden veel mensen liever aanvaarden wat ze niet kunnen geloven dan de dingen veranderen die ze nu doen. De situatie lijkt hopeloos te zijn, denken velen van ons.
Maar nee, er is altijd hoop. Het aantal mensen dat ziet dat hun oude spirituele overtuigingen niet meer werken, groeit! Er is een toename in het aantal mensen dat bereid is om te zeggen: ’Er moet een andere manier zijn’. Hun aantal zal binnen een aantal jaren een kritische massa kunnen bereiken! De kritische massa kan al worden bereikt met minder dan vijf procent van het geheel, onafhankelijk van de te kiezen richting. En wat wij – jij en ik - kunnen doen, is daar aan meewerken.

Je hebt maar één dominosteen nodig om de vorige dominostenen om te laten vallen.

Wat dus nu nodig is, is een klein aantal mensen, dat bereid is om de eerste dominosteen te worden in hun natie, in hun steden, in hun stadsdelen, in hun dorpen en wijken, kerken, synagogen, moskeeën, raadhuizen, partijbijeenkomsten en zelfs in hun woningen.
Dat houdt in, dat mensen voor hun nieuwe overtuigingen moeten opkomen. Maar eerst moeten ze echter bereid zijn hun bestaande (religieuze) overtuigingen onder de loep te houden. Ze moeten hun overtuigingen afzetten tegen de resultaten die deze produceren, en als de noodzaak van verandering duidelijk blijkt, moeten ze hun overtuigingen veranderen. Iedereen moet dit individueel doen, zodat er een Spirituele ( R )evolutie zich zal manifesteren in de jaren die nog zullen komen.

2.0 Omhels het nieuwe

openbaring 16Openstaan voor nieuwe dingen, nieuwe ideeën en mensen in je leven creëert een steeds groter vermogen tot vreugde. Omhelzing van het nieuwe betekent dan ook openstaan voor meer in je leven. Velen denken dat wat ze tot nu toe gecreëerd hebben het beste is wat ze konden creëren. Je maakt iets en denkt dat je eerste poging de beste is. Maar bij de tweede en derde poging doe je het misschien zelfs beter. Als je dingen in je leven creëert, word je beter en kundiger. Dat is het levensproces!

Openstaan voor nieuwe dingen betekent vertrouwen en geloof in jezelf en in anderen hebben. Het betekent geloven dat de toekomst vol vreugde en beloften is. Het betekent geloven in je groei en richting. Het hart is het centrum van geloof, vertrouwen en overtuiging. Openstaan voor het nieuwe betekent dus je hart openzetten.
Wees dus bereid buiten je normale grenzen en gezichtspunten te stappen en zie de wereld op andere manieren. Vertrouw erop dat de wereld veilig is en weet dat jij de leider en de regisseur bent van wat er in je leven gebeurt.

Openstaan voor het nieuwe vraagt de bereidheid om het oude niet met haat of boosheid of afschuw te beschouwen, maar met mededogen. Velen van ons zijn bijvoorbeeld boos bij het afbreken van een relatie als zij woedend zijn op de oude situatie. Dat is één manier om het oude te verlaten en het nieuwe te omhelzen. Als je het pad van vreugde volgt kun je leren open te staan voor nieuwe dingen, terwijl je het oude accepteert en er vrede mee hebt.

voorspelling 5Als je begint na te denken over wat je wilt, hoe jij je leven graag wilt hebben, begin je gemakkelijk en automatisch het nieuwe naar je toe te trekken. Als je iets wilt en dan kan alleen maar als iemand anders verandert en anders doet, heb je er geen macht of medezeggenschap over. De enige macht of zeggenschap die je hebt, is over je eigen emoties en reacties. Sta dus open voor verrassingen en nieuwe dingen. Houd je hart open. Sommigen hebben angst als ze eraan denken dat er nieuwe dingen in hun leven komen. Wat jij de spanning of angst noemt voor een dergelijke gebeurtenis, kan in plaats daarvan gezien worden als een concentratie van je energie om je op iets nieuws voor te bereiden. Het is een verandering in je vibratie om je voor te bereiden op iets dat fijner en hoger is in je leven. Ieder apart ding dat gebeurt, gebeurt om je te helpen jezelf op een hoger evolutionair niveau te brengen. Zelfs die dingen die je negatief of slecht ervaart, zijn er om je nieuwe manieren van reageren te laten zien zodat je in de toekomst effectiever kunt zijn als het net lijkt alsof hetzelfde probleem of dezelfde situatie zich steeds weer voordoet. Wees er dan van bewust dat het iedere keer op een andere manier gebeurt. Omhels het nieuwe en kijk hoe je erin geslaagd bent het naar een hoger niveau te brengen.

3.0 Er is iedere dag een nieuwe ‘jij’!

openbaring 2Als je wakker wordt, word je letterlijk anders en opnieuw geboren. Want iedere dag heb je andere mensen ontmoet, nieuwe dingen uitgeprobeerd en nagedacht over allerlei andere zaken. Als je wakker wordt en aan je dag begint, hoef je niet aan het verleden te denken en je je vergissingen te herinneren. Richt je daarom alleen maar op de toekomst en op dat wat je gaat creëren. Want als je nieuwe dingen probeert of creëert, begin je alle gewoonte- en routinedingen die je vanzelfsprekend vond weer aan een onderzoek te onderwerpen. Als je dus het nieuwe omhelst, denk er dan aan dat de dingen altijd beter worden; dat er niets wordt weggenomen tenzij er iets beters voor komt.

Iedere neerwaartse cyclus wordt gevolg door een grote sprong voorwaarts. Houd het beeld voor ogen dat de toekomst positief is en beter zal zijn dan alles wat je ooit gekend hebt. Als je groeit en je ontwikkelt, zal dat wat je creëert zelfs plezieriger zijn dan wat je nu hebt. Als je het nieuwe omhelst, begin je de dingen tot bewustzijn te brengen die eerder routine waren. Je begint het huidige gewaarzijn te ervaren en te leven in het NU.

Nieuwe denkbeelden en nieuwe bewegingen voorwaarts komen niet altijd in de vorm die het verstand verwacht. Het is de ziel die het verstand (de geest) nieuwe ideeën en visies geeft! De ziel vertelt je hoe je dingen kunt krijgen, niet door het verstand, maar door overeenstemming, (zuivere) gevoelens en (zuivere) emoties. De ziel vertelt je altijd de juiste weg, maar jij moet de sprong van geloof en vertrouwen maken en handelen naar die innerlijke leiding.

Hans Zevenboom

 

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack