logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

Het herkennen van je hogere levensdoel, Maart 2020

1.0 Inleiding

Bewustzijn 27 1Iedereen op aarde heeft een hoger doel en dat doe je door deel te zijn van een energiestelsel dat met het individuele scheppingsproces te maken heeft. Het scheppingsproces van creatie; van |Wie-je-werkelijk-bent|. Dat deed je om te kunnen scheppen én om te zien en te ervaren |wie-je-bent| op ieder moment van het scheppingsproces.

Als ik spreek over een hoger doel dan heb ik het over het doel van de ziel en niet over de geest die overladen is met emoties, persoonlijkheid en gedachten; overtuigingen [1].

‘Wat binnenin je weerspiegeld is, is in de buitenwereld te zien’.

Neen, het herkennen van je hogere levensdoel stelt je in staat je levenslot te manifesteren. Begrijp me niet verkeerd, Bewustzijn 28 1maar wij zijn vrije energiewezens. Het is niet zo dat je voor je geboorte je een koers uitzette in samenspraak met de hogere goddelijke wezens en die automatisch moest volgen. Neen, je legde voor je fysieke geboorte wat basis-fundamenten, voorzag jezelf van bepaalde ouders en koos ervoor om in een bepaald deel van de wereld geboren te worden. Jij stelde de omstandigheden voor je leven op, zodat je als een ‘projectiel’ in een bepaalde richting zou gaan. Ben je eenmaal op aarde belandt – geboren worden in een fysiek lichaam – dan is je leven absoluut spontaan. Er wordt dan van moment tot moment beslist over situaties en omstandigheden die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Er is géén vooraf bepaalde grens voor hoe ‘hoog’ – spiritueel klimmen op de ladder - je kunt komen, want er zijn géén opgelegde grenzen door God of de hogere wezens.

‘Je kunt je verder ontplooien dan je voor mogelijk houdt’.


[1] Nieuwbrief, ‘Overtuigingen’, Augustus 2009

2.0 Je levensdoel

Bewustzijn 24 1Om je levensdoel te zien, moet je verder kijken dan de gedachtevormen die de massa erop nahoudt! Velen zijn opgegroeid met een grote nadruk op bezig zijn, iets moeten bereiken, naam maken, iets presteren, op één of andere manier iets waardig zijn, respect afdwingen, etc. etc.
Als je naar je eigen levensdoel kijkt, vraag dan aan de ziel – je hoger bewustzijn, je essentie – en je zelf (de geest, het bewustzijn, het bewuste) – ‘Doe ik dit voor mij, voor mijn hoogste goed of doe ik het om anderen een plezier te doen, om te voldoen aan hun beeld van mij?’
Volbreng ik dit doel zodat ik een klopje op mijn schouder of waardering kan krijgen? Of doe ik het omdat het iets is dat ik wil doen, dat past bij |wie-ik-ben|? …. Dat me plezier doet!

In onze westerse cultuur wordt er meer de nadruk gelegd op uiterlijke productiviteit dan op innerlijke vrede, vreugde, Bewustzijn 15 1liefde en medeleven. Er bestaat een gevoel over tijd dat alles doordringt – je moet dit of dat volbracht hebben als je zo en zo oud bent, of je bent een mislukkeling. Er bestaat een gevoel van druk. Alles moet snel gedaan worden, maar het bijzondere is dat je alle tijd krijgt die je nodig hebt – gekregen hebt – als je in je handelingen uitgaat van je levensdoel.
Als je niet het gevoel hebt dat je je doel volbrengt, als je niet genoeg tijd hebt dan zeg ik dat datgene wat je doet waarschijnlijk niet je doel is! Als je je levensdoel creëert, zul je genoeg tijd hebben, want je creëert dan tijd. Je zult zien dat dat zoveel vreugde geeft dat al het andere wegvalt en dan zijn je vastbeslotenheid, focus en concentratie aanwezig. Als er iets is waartoe je jezelf uit plicht of verplichting dwingt, uit een gevoel dat men je zal beoordelen of eerbiedigen omdat je dat doet, respecteer je waarschijnlijk niet het licht van je ziel.

3.0 Persoonlijke relatie en je levensdoel

Bewustzijn 22 1Ieder mens heeft een verschillend doel en je kunt anderen niet beoordelen op wat je hen ziet doen. Iedereen heeft zich voorgenomen bepaalde dingen in dit leven te leren om op iedere mogelijke manier te groeien; spiritueel te groeien. Maar veel blokkades die de manifestatie van het levensdoel onzichtbaar maken, komen door de culturele gedachtevormen van de massa, door een gebrek aan oefening en door andere mensen. Vooral diegenen die je na staan!
In een hechte persoonlijke relatie hebben mensen de neiging de doeleinden en de gedachtevormen van de ander over te nemen. Als je naar je levensdoel kijkt, kijk dan naar diegenen die je in dit leven na staan. Heb je dat wat zij voor jou wilden waargemaakt? Of ben je duidelijk over wat je voor jezelf wilt? Vaak kunnen diegenen die het meest van je houden de mensen zijn die je meest tegenhouden. Niet door hun negativiteit maar door hun liefde, doordat ze willen dat je er voor hen bent om te voldoen aan hun beelden en rollen.

Als je naar je levensdoel kijkt, vraag dan: Wat zou ik doen als ik alleen was?’.Bewustzijn 32 1
Als je niemand in je leven had die baat zou hebben bij wat je deed of er ook geen verlies door zou lijden, zou dat je keuzes dan veranderen? Wat zou jij voor jezelf doen? Wat zou er gebeuren als de maatschappij niet bestond of totaal andere waarden had – zou je het dan nog steeds prettig vinden wat je doet? Besef, dat de waarden en normen – de bestaande overtuigingssystemen – van een maatschappij sterk veranderlijk, niet stabiel zijn. Als jij je levensdoel baseert op wat je ziet om je heen, zal het uiteindelijk een onevenwichtig en veranderlijk doel zijn dat niet noodzakelijkerwijze je ziel weerspiegelt [1].

‘Het is slechts een illusie dat je niet hebt wat je wilt’

Bewustzijn 45 1Stel je voor dat je een steen in een rivier bent en de rivier stroomt om je heen. Welnu, velen laten zich door de rivier naar de één of andere kant van de rivier meesleuren. Blijf je geconcentreerd en evenwichtiger terwijl de stroom langsgaat, of laat je je door iedere stroming heen en weer gooien?
Stel je voor dat je een radioantenne op je hoofd draagt en je kunt haar nu zo afstellen dat ze naar boven gericht is. Dat ze alleen maar afgestemd is op de ‘muziek van de engelenschare’; dat ze naar boven is gericht naar de hogere idealen die bij je passen. Wat stel je op prijs in jezelf? Hoe wil jij je voelen? Sta eens een moment stil en vraag: ‘Welke gevoelens wil ik …. ontvangen? ’Hoe wil ik dat mijn universum er op dit moment uitziet?’

Geef op emotioneel niveau die gevoelens aan jezelf alsof je nu op dit moment je volmaakte universum had. Houd deze antenne naar boven gericht naar de hogere niveaus van het universum en je zult zo vast staan als een rotsblok, terwijl alle stromingen je voorbij zullen ga.


[1] Nieuwsbrief ‘Word egoïstischer’ – december 2018

4.0 Doen alsof

Bewustzijn 53 1Als je gelooft in wat je ziet, geloof je in de scheppingen van het verleden. Alles wat je op dit moment in je leven hebt, creëerde je in het verleden! Alles wat je van nu af aan hebt, kan op dit moment en anders gecreëerd worden. Je hoeft niet precies te weten wat je morgen of de volgende dag zult doen. Je kunt beginnen te geloven dat je een doel hebt, een concreet doel. Je kunt bijvoorbeeld beginnen het te vragen zich voor jou te ontvouwen. Als je begint te geloven en te doen alsof je weet wat je met je leven moet doen, gebeurt dat!

‘Je innerlijke bereidheid’ [1]

Sta morgen op en doe net alsof je de kapitein van je schip bent en leidt dit schip deze ene dag op die manier die jij wilt. Je neemt er de benodigde tijd voor, je bent samen met mensen waarmee je wilt omgaan. Zegt ‘nee’ als je ‘nee’ wilt zeggen en ‘ja’ als je ‘ja’ wilt zeggen. Je controleert van uur tot uur of je vreugde of vrede voelt, of wat je besloten hebt te willen voelen!


[1] Nieuwsbrief, Intuïtie. ‘Je innerlijke bereidheid’ – deel II, juni 2017

5.0 Het dienen en helpen van anderen?

exorcisme 6Sommigen hebben gezegd dat hun levensdoel is het dienen en helpen van anderen [1]. Dit kan een heel goed en waar levensdoel zijn als het zelf gecentreerd is en als je aandacht besteed aan de werking van je eigen leven. Door voor jouzelf te zorgen, jezelf in een omgeving te plaatsen die je gevoel van vrede en sereniteit, schoonheid en harmonie verhoogt, ben je in een veel betere positie om anderen te helpen dan wanneer je je richt op hun geluk en niet op dat van jezelf.

Als ieder mens vanuit een gebied van schoonheid en harmonie zou handelen, vanuit het hogere zelf, zou je een totaal andere maatschappij hebben. kijk nu op dit moment eens om je heen naar al je mogelijkheden en keuzen. Neem het besluit dat je vanaf vandaag de wereld zult scheppen die jij wilt. Ga naar binnen en vind dat punt van sterkte, dat deel van je dat altijd in staat is geweest de dingen die je wilde te creëren en voel het sterker worden.

De grootste gave die je een ander kunt geven, is zorgen dat je eigen leven functioneert!

exorcisme 26Verandering en overgang in het leven worden vaak vooraf gegaan door verwarring, een gevoel van verlies of pijn of door een gevoel dat alles uit elkaar valt. Dat komt omdat er in onze maatschappij weinig oefening is in het loslaten en losmaken van vormen die niet langer geschikt zijn voor ons. Er bestaat een gedachtevorm van de massa over bijvoorbeeld schaarste, die het nog moeilijker maakt los te laten. De gedachte van: ‘dat er niets beters in de plaats kan komen van wat je verliest’. Als jij je concentreert op wat je wilt, als je erkent dat wat je hebt een creatie is van het verleden die gemakkelijk veranderd kan worden, kan je toekomst er uitzien op ieder moment die jij kiest!


[1] Nieuwsbrief ‘Compassie’ – 18 december 2011

6.0 Vul je gedachten met wat je wilt scheppen, en je zult het krijgen! [1]

afb. hart 18Er is vaak een tijdsspanne tussen de nieuwe gedachte en het bezit ervan. Veel mensen raken in de war doordat het te lang duurt voordat hun wens in vervulling gaan. Ze stoppen dan met te denken aan iets nieuws.
Gedachten zijn werkelijkheid en gaan uit om te creëren waar ze over denken en gedachten bestaan in de tijd. Daarom kunnen vroegere gedachten je nog wel eens een tijdje beïnvloeden, zelfs als je je denken verandert. Binnen twee of drie maanden echter zullen de nieuwe gedachten aan kracht gewonnen hebben en nieuwe daarbij passende uiterlijke vormen hebben geschapen.

Eer jezelf als een uniek individu. Als je bij andere mensen bent, vergelijk jouw pad dan niet met hun pad. Je vergelijkt vaak dat wat zij met hun leven doen met wat jij met dat van jou doet en dan voel je je beter of minder goed dan anderen. Ga in plaats daarvan naar binnen en kijk wat je hoogste pad is en vergelijk je leven daarmee.afb. hart 13
Je leest bijvoorbeeld in de kranten verhalen over wat er met anderen gebeurde en denkt misschien: ‘Dat kan mij ook overkomen’. Maar onthoud, jij bent hun gedachten niet. Jij bent hen niet. Wat er ook met anderen gebeurt, het gebeurt omdat zij zo zijn. Als je verhalen van andere mensen dan ook hoort, breng ze dan niet in jouw ruimte en maak ze je niet eigen maar vraag jezelf af: ‘Hoe kan ik trouw zijn aan |Wie-ik-ben|?

Wat is mijn waarheid? Ieder mens heeft zo zijn eigen levenspad en ieder mens is een unieke expressie van de goddelijke levenskracht.


[1] Nieuwsbrief Passie. ‘Wat je verlangt kunt je aantrekken’, -deel II, Augustus 2017

7.0 Het levensdoel is ieder pad dat je maar wilt weten, want alles is vrije wil.

Liefde 25 1Jij veroorzaakt bepaalde omstandigheden zodat je aan bepaalde dingen behoefte hebt. Je kunt hebben wat je wilt als je bereid bent de visie vast te houden en standvastig in jezelf te geloven. Hoe standvastiger je in jezelf gelooft, des te beter de resultaten. Het zou gemakkelijker zijn als er onderweg geen tegenvallers of beproevingen waren.

Waardeer iedere aparte tegenvaller, iedere aparte uitdaging of moeilijkheid, want ze versterken je doel. Ze geven je de kans nog meer toegewijd te zijn aan je visie, nog duidelijker in je bedoelingen. Als het leven te gemakkelijk of eenvoudig was, zouden de meeste mensen klagen over verveling. Waardeer je uitdagingen, want die plaatsen die je duister noemt zin er in feite om je meer licht te geven, jet te sterken, je besluit vaster te maken en het beste uit je te halen.

Dit leven is dus een reis om je diepste waarheid te vinden. Ieder situatie in je leven die je strijd of pijn geeft, is een gebied waarop je aan het leren bent trouw te blijven aan je ziel; je innerlijke of hogere zelf. Je ziel – je kern-zelf – bevat je diepere waarheid [1]!


[1] Nieuwsbrief, ‘De Waarheid’ – deel II, febrauri 2012

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:

 1. Nieuwsbrief, ‘Jouw hartenwens’ – November 2017
 2. Nieuwsbrief, ‘Ontdek uw passie’ – deel I, Juli 2017
 3. Nieuwsbrief, ‘Veranderen. Hoe?’ – Oktober en November 2010
 4. Nieuwsbrief, ‘Vrijheid’, Februari 2010
 5. Sanaya Roman, ‘Kracht door bewustwording’
 6. Wayen Dyer, ‘Eerst zien dan geloven’
 7. Joseph Murphy, ‘Onze kosmische vermogens’
 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack