logo-millennium-visie.jpg

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Ervaar je levensmissie door je intuïtie - December 2024

1.0 Inleiding

afb. inspiratie 3De ervaring leert dat jij je levensopdracht niet kunt vinden in de wereld om je heen en zeker niet in je hoofd. Je levensopdracht of -missie zit in je ziel; je innerlijk of hoger bewustzijn! Als jij die niet kunt aanboren, kun je de realiteit van je levensopdracht niet ervaren. En als je er niet in slaagt de zin te ontdekken die die opdracht aan je leven geeft, kun jij nooit je toegevoegde, werkelijke waarde leren kennen.

Uiteindelijk is elk gevoel ongelukkig te zijn en elk gebrek aan zelfwaardering een gevolg van je breuk met je levensopdracht. Je levensopdracht begint bij het vinden van antwoorden en je iets weten waar je moet zoeken, hoe je moet zoeken, en wat je moet zoeken.

2.0 Waar moet je zoeken?

Vaak zoeken we op de verkeerde plaatsen naar antwoorden. Als jij gelooft dat je het antwoord niet in jezelf hebt zitten, ga je het elders zoeken. Je kijkt bijvoorbeeld naar autoriteiten (de Kerk), naar experts zoals een goeroe, naar je verleden of je toekomst, je kijkt hoe dan ook alle kanten op behalve naar hier in je eigen wezen. Wij zijn sterk geneigd om altijd alles buiten onszelf te zoeken, vooral datgene wat je in jezelf vergeten bent. Vooral als je twijfelt en bang bent, ben je geneigd steun te zoeken in ‘vertrouwde’ plekken. We hebben feiten en getallen, recepten en theorieën uit boeken gehaald en van autoriteiten gekregen, maar de antwoorden die ons leven fundamenteel veranderen en ons helpen groeien, komen altijd van binnenuit!

‘Al ons lijden begint wanneer we onze innerlijke goddelijkheid uit het oog verliezen’

Bewustzijn 20 1Alle antwoorden zitten dus in je, maar jij moet er een uitzoeken, opkweken en dan leren het in je leven toe te passen. Soms lijkt het erop dat we geluk hebben en toevallig op een antwoord stuiten, maar het kost veel oefening om te vragen, leren het antwoord te ontvangen en te weten wat je ermee moet doen.

Heb je ooit eens ‘een nachtje over een probleem’ geslapen?’ Meestal kom je met een veel completer antwoord, waarmee je kunt leven. Maar waar komt dat antwoord dan vandaan? Jezus leerde ons dat we niet bang moeten zijn en ons geen zorgen moeten maken over ons leven, maar dat we eerst op zoek moeten gaan naar de ware bron van de hele schepping. Dan, zei hij, vallen alle dingen je vanzelf toe. Gaan we immers niet naar de kraan als we water nodig hebben? We zoeken vanzelf de bron op van wat we nodig hebben. Het probleem komt alleen als we vergeten zijn wie er precies zorgt wat we nodig hebben.

Bewustzijn 12 1Veel mensen hebben op een bepaald moment ten onrechte een bepaalde leraar of goeroe - een evangelist, een sekteleider - geassocieerd met de bron van onze waarheid. We gaan de leraar aanzien voor de waarheid, terwijl we onze aandacht op de werkelijke bron zouden moeten richten.
Soms helpt een crisis waarin ‘hulpmiddelen’ - ziek of ongeluk, in paniek raken - buiten ons bereik zijn ons om onze aandacht naar binnen te richten, op de ziel (je innerlijke of hoger bewustzijn) en onze levensopdracht.

3.0 Hoe moet je zoeken?

‘Leer je rationele geest - je breinmassa - opzij te zetten’

Bewustzijn 16 1Als jij je intellect gebruikt om er achter te komen wat je levensopdracht of -missie is, raak je in de war en je begint alle antwoorden te analyseren en te beredeneren; je begint te twijfelen. Dat hangt samen met het feit dat je breinmassa - je hersenen - alleen structuren kan begrijpen, terwijl je levensopdracht steeds wordt bijgeschaafd en dus niet statisch is. Als je tot een intellectuele conclusie komt over bijvoorbeeld je levensopdracht, wil dat zeggen dat je denken zich niet heeft opengesteld om je de gelegenheid te geven het echte antwoord te ervaren. Vaak slaan we aan het rationaliseren door ons af te vragen waarom we een bepaald antwoord kregen zonder de tijd te nemen om te ontdekken wat het antwoord ons werkelijk te vertellen heeft. Dat hoort bij de manier waarop ons ego de pijn uit de weggaat.

Je moet dus leren je breinmassa - je intellect - te gebruiken om de juiste vraag te formuleren en je intuïtie het antwoord laten ervaren. Door je intuïtie word jij je bewust van de diepere waarheden in het leven en ontvang je inspiratie, inzichten en wonderen. Als je zeker bent van de bron in je, voel jij je eigen waarheid intuïtief aan; je voelt je diep intens gelukkig, blij en oprecht bij ieder antwoord! Je intellect kan je helpen tot de deur naar de waarheid, maar je intuïtie is de sleutel om die deur open te maken en de werkelijkheid te ervaren.

‘De oplettende man ziet wakker zijn als grootste schat’ [Boeddha]

Bewustzijn 21 1Waarom is het zo moeilijk om pijn of een probleem er gewoon te laten zijn? De reden is dat we bang zijn, dat we de rest van ons leven er mee blijven zitten als we niets doen. Oude pijn, oud hartzeer, lichamelijke trauma’s of mentale angsten loslaten, betekent niet dat je moet proberen er van af te komen. Iets loslaten betekent dat je ze met rust laat.

Iedereen heeft wel eens een ‘slapend been’ gehad. Het voelt als verdoofd aan, maar als het bloed weer gaat stromen en je been ‘wakker’ begint te worden, dan is dat een onaangename ervaring. Spiritueel ontwaken lijkt daar vaak op. Maar als je begint wakker te worden, krijg je ‘speldenprikken’. Lang onderdrukte pijn, emoties en gedachten komen aan de oppervlakte in je bewuste gedachten. En als jij er veel aandacht aangeeft, gaat het uiteindelijk ons leven beheersen. Gelukkig is het niet nodig dat te doen. Ongeacht hoe ernstig de situatie lijkt te zijn, als je bereid bent naar je innerlijk te kijken en de uitdagingen die je daar kunt treffen onder ogen ziet, begint het helingsproces al.

4.0. Wat zoek je?

‘Geen vragen, geen antwoorden ‘

Als we eenmaal bereid zijn om in onszelf te gaan zoeken, naar wat voor antwoord zoeken we dan? Er is maar één manier om het goede antwoord te vinden: stel de goede vragen!

Bewustzijn 18 1Om een antwoord te vinden waarmee je kunt werken, moet je leren de juiste vraag te stellen. Je moet niet doorgaan met het je verstand met vragen blijven bekogelen; vragen die voortkomen uit frustratie, angst en paniek. Verwacht dan ook niet dat je dan goede antwoorden krijgt, want als we vragen blijven afvuren, voeren ze ons alleen maar weg van ons innerlijk gevoel.

We stellen vaak de vraag: ‘ Waarom overkomt mij dat?’ Hoewel je situaties persoonlijk kunt opvatten, gebeuren ze niet persoonlijk met je. Ze gebeuren gewoon en jij bent erbij betrokken door de manier waarop je erop ingaat. Je zou ook kunnen vragen: ‘Wat zou ik eraan moeten doen’. Maar die vraag veronderstelt juist dat je geacht wordt iets te doen. De vraag neemt je macht uit handen en legt die in handen van iemand anders.

God help me alstublieft me heel en beter te worden’

Bewustzijn 22 1Nog een andere vraag is: ‘Wanneer komt er eens een eind aan?’ ‘Hoeveel krijg ik nog te verduren?’ Zouden alle beproevingen voorbij zijn als de witte uil je naam roept? Is dat wat je wilt weten? Helder denken en in contact staan met je innerlijke gevoel - je intuïtie - is moeilijk als je ligt te kronkelen van de pijn. Maar welke vraag moet ik dan stellen. Het eerste wat jij je moet afvragen is, wat wil ik dat het antwoord me geeft of wat het voor me doet. Dat verandert een antwoord van een intellectueel bouwwerk in een actie en een ervaring. Oké, maar wat wil ik dan dat het antwoord geeft of doet? Ik zou bijvoorbeeld willen dat het me zou verlossen van de pijn, of dat het me zou helpen om spiritueel verder te groeien.

Nogmaals, elk intellectuele vraag leidt alleen maar tot intellectuele antwoorden. Je kunt een heel boekwerk samenstellen met redenen voor de hevigheid van die pijn die je voelt, maar bevrijdt dat van je pijn? Als we bang zijn om de pijn te voelen, stellen we herhaaldelijk intellectuele vragen om elk gevoel te vermijden. Als we de (geestelijke) pijn willen helen, moeten we bereid zijn onder ogen te zien wat we weigeren te zien.

Bewustzijn 27 1Met andere woorden, stel kwaliteitsvragen zoals bijvoorbeeld ‘Wat kan ik van deze ervaring leren?’ ‘Wat kan ik doen om dit conflict tot een goede oplossing te brengen?’ ‘Hoe kan ik deze gelegenheid benutten ten bate van alle betrokkenen?’
Goede vragen geven je goede antwoorden. Effectieve vragen geven je effectieve antwoorden. Meedogende vragen maken je meedogender. Van het stellen van mooie vragen word je mooier en door verheffende vragen te stellen, inspireer jij jezelf en andere mensen.

‘ Vraag, en jullie zal gegeven worden. Zoek, en je zult vinden. Klop, en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt, krijgt antwoord’ [Matheus 7: 7-8]

5.0 Intuïtie

‘Iedereen die vraagt, krijgt antwoord ‘

Wat is intuïtie?

afb. engelen 3Als we op de computer een wiskundige vraag invoeren, proberen we het rekenwerk niet zelf uit te voeren. We laten de computer dat voor ons doen, en dan gebruiken we het antwoord. Rationaliseren is alsof je de concurrentie met de computer aangaat en er niet op vertrouwt dat het antwoord correct is of dat het opgedragen werk wel aan kan. We zijn dan geneigd om het handmatig uitvoeren van de berekeningen volgens onze eigen regels en we zien niet meer dat het antwoord staat te knipperen op het beeldscherm.

Als jij je te veel inspant en probeert te bedenken wat het antwoord zou moeten zijn, laat je geen ruimte in je hoofd om het antwoord uit je binnenste tevoorschijn te laten komen. Met andere woorden, als jij een vraag stelt, komen de antwoorden van zelf wel door je intuïtie naar boven. Als we dus iets vragen, moeten we een bereidwillig vat of reservoir worden waarin het mysterie van het antwoord kan rijpen en bloeien. ‘Als we niet eerst de rommel uit ons huis verwijderen, kunnen we onze gasten niet echt gastvrij ontvangen’.

Als je een goed geformuleerde vraag wilt stellen, ga er dan makkelijk bij zitten en ontspan je. Geef geen aandacht aan het gesnater van je gedachten - je hersenspinsels - die je in het begin nog opmerkt. Laat de vraag met rust. Jij hebt de toegangscodes al ingevoerd om het computerprogramma aan te zetten en vertrouw er nu maar op dat het doet waar het voor ontworpen is. Je moet bereid zijn je te laten verrassen. Laat het antwoord daarom in je bewustzijn komen bovendrijven wanneer het zo ver is. Je kunt het weten, horen, voelen of zelfs zien.

Het stellen van een vraag en het krijgen van het antwoord is niet altijd een kwestie van in een keer raak. Elke keer dat je een bepaalde vraag stelt, moet je het antwoord onderzoeken! Haar soms vaak stellen voordat je het hele antwoord hebt of het antwoord dat je kunt gebruiken.

afb. engelen 24Het is als alsof je in een restaurant zit en tegen niemand in het bijzonder zegt dat je iets wilt drinken. Je vriend naast je biedt een koffie aan; het langslopende kind biedt je een glas limonade aan. Terwijl je de antwoorden beoordeelt, leer je van allebei wel wat. Elk antwoord is een stap in de richting van het antwoord dat je kunt gebruiken. Vaak helpen de vorige antwoorden je duidelijk maken wat je vervolgens moet vragen. Je wilt geen alcohol, geen koffie of zoete drankjes, dus je herhaalt de vraag. Ten slotte komt de ober die je de vraag stelt: ‘Wat wilt u drinken?’ Je bedenkt in eens dat je - gezien het warme weer - je vocht nodig hebt en je zegt dus: ‘Een glas water alstublieft’. Elk antwoord dat je door je intuïtie krijgt verbetert de weg naar je vervolmaking.

Een essentieel element bij het krijgen van antwoorden op onze vragen is onze bereidheid het antwoord dat we krijgen te accepteren, het te beoordelen zonder in verdediging te gaan, er dankbaar voor te zijn en het te laten gaan als het zijn werk heeft gedaan. Sommige antwoorden die we krijgen lijken negatief te zijn, zoals: ‘Je houdt me voor de gek. Het kan niet waar zijn’. Aanvaard in eerste instantie dat het een antwoord is. Een antwoord aanvaarden betekent niet dat je het ermee eens bent of dat jij je erbij neerlegt. Het is een hulpmiddel voor de volgende stap in het bereiken van het doel waarvoor je de vraag stelde. Want elke antwoord dat jij door je intuïtie krijgt, verbetert de weg naar je vervolmaking. Als je een kwaliteitsvraag hebt die goed doordacht is met een duidelijk doel voor ogen, dan zal je doorzettingsvermogen je uiteindelijk belonen!

6.0 Wanneer is het tijd om je antwoord te gaan gebruiken?

Hoe weet je nu wanneer de tijd is gekomen om een antwoord te gaan gebruiken?

afb. engelen 21Vanaf het moment dat jij het antwoord hebt gekregen is de kracht van dat antwoord al achter de schermen aan het werk. Iedereen die vragen stelt, krijgt antwoord. Je hoeft er niet voor te werken en je hoeft het niet te verdienen. Je hoeft het niet te verdienen in de ogen van iemand anders voordat wat je vraagt gegeven wordt. Want de goddelijke wet van vragen en ontvangen schakelt alle tussenpersonen uit. Wanneer jij werkelijk je eigen ruimte vindt om te zijn |wie-je-bent|, ontdek je dat er maar een relatie is: die tussen jou, je ziel, en je Algevende Maker, God!

Heel wat meesters verwierven verlichting door zich telkens opnieuw de vraag |wie-ben-ik| te stellen. Ze onderzoeken elk antwoord dat in hún bewustzijn boven komt drijven en laten het dan weer gaan. Want wanneer we elke identiteit, elke gehechtheid aan en geloof over wie we zijn, en elk verwachting of fantasie over wie we zouden kunnen zijn uitgeput, ervaren we de waarheid van ons wezen, van ons zijn.

7.0 Slot

Als jij probeert het antwoord te vervolmaken, kan het gebeuren dat je het te veel ‘water’ - rationele aandacht - geeft en het toch nooit gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld honger hebt een snack wilt omdat je maag knort, moet je niet urenlang op zoek gaan naar een vijfsterrenhotel met een mooi uitzicht. Daarmee schiet jij je doel voorbij. Als je daarentegen voorbereidingen treft voor een romantisch diner met als doel je vriendin ten huwelijk vragen, wat maken dan een paar weken zoeken naar die ideale plek uit?

afb. genezing 32De échte standaard voor het beoordelen van de rijpheid van een antwoord is vaststellen hoe geschiktheid het is voor het doel dat de aanzet ertoe was. Bedenk dat het antwoord dat jij nu bent de som is van hoe je de antwoorden gebruikt waar je al om hebt gevraagd! De kwaliteit van je gebeden die je uitspreekt wordt de uitstraling vaan |Wie-jij-bent|.

 

Hans Zevenboom

Literatuur verwijzing:

  1. Paul Ferrini, boek ‘Het wonder van liefde’
  2. Micheal J. Tamara, boek ‘ Jij bent het antwoord ‘
  3. Eva Pierrakos, boek Pad-werk: Werken aan jezelf of juist niet?
  4. Dan Millman, boek ‘Het leven waarvoor je geboren bent’
  5. Sanaya Roman, boek ‘Liefde van de ziel’

Een ware aanrader is het boek ‘Het leven waarvoor je geboren bent’ van auteur Dan Millman.

 

 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack