logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Het Leven is .....! Juli 2010 Afdrukken E-mailadres

 

     
     
     
 

Het Leven is ............

1. Het leven is een inspiratiebron
Nieuw inzicht!
Heel het leven is een groeiproces. Denk maar eens aan die oude boom die voor je raam staat. Hij weet op dit moment, nu hij 5 meter hoog is en jou met de schaduw van zijn machtige kruin overdekt, niet meer dan hij wist op het moment dat hij nog een nietig zaailing was. Alle informatie die hij nodig had om te worden wat hij vandaag is, zat besloten in zijn zaadje. Hij hoefde niet te leren, alleen maar te groeien. Om te kunnen groeien, maakte hij gebruik van de informatie die in zijn cellulair geheugen zat opgeslagen.
'Jij bent niet echt veel anders dan deze boom!'

afb._religie_4Maar zelfs een boom heeft inspiratie - aansporing - nodig voor zijn groei. En daarvoor is het leven door God gecreëerd. Het leven creëert doorlopend op interactieve wijze, want wij brengen over en weer resultaten voort. Er bestaat geen enkele manier waarop wij deze resultaten kunnen voortbrengen. Jouw gesprekken met anderen en alle informatie die uit de wereld om je heen tot je komt, kun je vergelijken met stralen van de zon. Ze zorgen ervoor, dat de zaden binnen in jou kunnen groeien. In de wereld om je heen zijn heel veel dingen die je in de richting van je innerlijke waarheid kunnen leiden. Maar zelfs mensen, plaatsen, objecten en gebeurtenissen zijn weinig meer dan geheugensteuntjes. Het zijn een soort wegwijzers. Dat is de essentie van de 'wereld om je heen'. De fysieke wereld is bedoeld om jou te voorzien van een kader waar binnen je uiterlijk Ervaren kunt, wat je innerlijk al Weet.
De uiterlijke wereld is het Pad. Het pad is voorbestemd om jou terug te brengen naar Huis. Maar de weg is niet de bestemming zelf. Alleen jij kan jezelf naar jouw bestemming leiden. Anderen kunnen je pad leiden, weer anderen kunnen je hun weg laten zien, maar alleen jij kunt jezelf naar jouw bestemming leiden. Alleen jij kunt besluiten om Thuis te zijn bij God.

'Heb je energie nodig? Heb je inspiratie nodig? Neem dan geen vitaminepil, maar een ideaal. Daarmee kun je bergen verzetten'.

2. Het leven is gebaseerd op overtuigingen
Nieuw inzicht!
Onze samenleving is puur en alleen op actie gericht. Vooral de westerse wereld heeft haar oplossingen altijd in daden gezocht en niet in filosofie of mediteren. Onze wereld staat momenteel voor grote problemen en juist nu moeten we deze problemen oplossen en wel op de niveaus van overtuigingen. Je kunt de problemen niet oplossen op het niveau van gedragingen, omdat de kerngedachte gebaseerd zijn op overtuigingen. Overtuigingen, die generaties op generaties zijn 'overgeheveld'; van vader op zoon. Deze zogenaamde elementaire spirituele overtuigingen over het leven en over God zijn sinds duizenden jaren niet aangepast. Wij blijven namelijk geloven in de overtuigingen die ons onderricht worden. Vaak presenteren wij deze overtuigingen als 'feiten', maar dat zijn ze niet! In sommige scholen - in het bijzonder religieuze scholen waar kinderen al van jongs af worden aangemoedigd om te leven door het prisma van specifieke religieuze dogma's en culturele vooroordelen te bezien - is het resultaat van ongelooflijke negatieve gedragingen; de weerspiegeling van volstrekt onjuiste overtuigingen.

  • Wij leren onze kinderen te geloven in een onverdraagzame God, en leren hun aldus hun eigen onverdraagzame gedragingen te vergoelijken;
  • Wij leren onze kinderen te geloven in een boze God, en leren hun aldus hun eigen boze gedrag te vergoelijken;
  • Wij leren onze kinderen te geloven in een wraakzuchtige God, en leren aldus hun wrokkige gedrag te vergoelijken.

Vervolgens sturen wij onze eigen kinderen erop uit om deze zelfgeschapen demonen te gaan bestrijden. Het is geen toeval, dat binnen radicale bewegingen de grootste groep 'strijders' altijd jongeren zijn. Wanneer wij de jongeren rechtstreeks van de religieuze scholen of militaire academie naar de strijdkrachten overplaatsen en hun beloven dat ze voor een 'verheven doel' of een 'hoger plan' strijden of dat God aan hun kant staat ....... wat moeten zij dan denken? Moeten zij hun ouders, opvoeders, of geestelijke of politieke leiders tegenspreken?
Ja, het lijkt erop dat wij alleen maar de overtuigingen van jongeren hoeven te veranderen. Maar dat zal niet gebeuren, tenzij je de overtuigingen verandert van degenen die de jongeren onderrichten.
En dat zijn wij allemaal!

3. Bewust of onbewust leven
Nieuw inzicht!

afb._religie_3De zin van het leven is te scheppen |Wie| en |Wat-je-bent| en dat vervolgens zo te ervaren. Maar door dagelijks beslissingen te nemen, schilder jij uiteindelijk een portret van |Wie-je-bent|.
Vertegenwoordigt dit portret |Wie-je-bent|?
Is dit de indruk die jij wenst te maken op je omgeving?
Vermoedelijk niet. Deze vragen vereisen misschien dat je nadenkt en denken is 'zwaar'. Waardeoordelen uitspreken is moeilijk. Het confronteert je met zuivere scheppingsactiviteit, omdat je heel vaak zult moeten zeggen: 'Ik weet het gewoon niet'.

Niettemin moet je nog altijd besluiten. En daarom moet je kiezen. Je zult eigenmachtig een keus moeten maken. Een dergelijke keus - een beslissing die voortkomt uit niet eerder gekende, persoonlijke kennis - wordt zuivere schepping genoemd. En de persoon is zich diep bewust dat in het nemen van dergelijke besluiten het Zelf wordt geschapen.

De meesten van ons zijn niet geïnteresseerd in dit soort 'werk'. De meesten laten het liever aan anderen over. En daarom zijn velen niet-zelfgeschapen, maar 'gewoontedieren' door anderen geschapen. Wanneer anderen je vertellen hoe jij je bijvoorbeeld moet voelen, gedragen, kleden of hoe jij dient te handelen in situaties, dan ervaar je een diep innerlijk conflict omdat je ziel innerlijke Vrijheid vertegenwoordigt. Iets diep in je vertelt, dat wat anderen zeggen niet aansluit bij |Wie-je-bent|.
Ja, wat kun je doen? De eerst plek waar je naar toe kunt gaan, is naar je priester, rabbijn, dominee, geestelijke leider of leraar, maar het zijn ook zij die met bepaalde ideeën zijn opgezadeld ....... door anderen. Toch zullen ze je vertellen, dat je moet stoppen naar jezelf te luisteren. De ergsten onder hen zullen je proberen bang te maken voor wat je intuïtief weet. Ze vertellen je over de duivel, satan, de hel en verdoemenis ............. al het angstaanjagende wat zij maar kunnen bedenken om jou ervan te overtuigen, dat wat jij intuïtief aanvoelde en wist 'verkeerd' was. Volgens hen is de enige plaats waar je troost en vrede zult vinden bij hún gedachten, ideeën of theologie, bij hún opvattingen over 'goed' en 'kwaad' en bij hún concept van |Wie-je-bent|. De verleiding is, dat je alleen maar hoeft in te stemmen om direct goedkeuring te verkrijgen. Ga akkoord en je krijgt direct hun fiat. Sommigen zullen zelfs zingen, roepen en dansen en met hun armen zwaaien. Halleluja!
Zoveel vreugde, want jij hebt het licht gezien en bent gered!.

4. Bewust leven?
afb.25Goedkeuring en uiterlijk vertoon zullen zelden samengaan met innerlijke beslissingen. Eigenlijk geldt vaak zelfs het tegenovergestelde. Niet alleen kunnen anderen het 'falen van jou' vieren, ze kunnen je ook tot onderwerp van spot maken.
'Wat? Denk jij zelf na? Neem jij je eigen beslissingen? Je zet je eigen grenspalen uit, je eigen oordelen, je eigen waarden? Wie denk jij wel dat je bent? En dit is inderdaad de vraag die jij behoort te beantwoorden in dit leven. Het beantwoorden zal alleen moeten worden gedaan grotendeels zonder beloning of goedkeuring van anderen. En daarom stel jij je misschien de vraag: '
Waarom dan zo doorgaan? Is het niet veel gemakkelijker om 'mee-te-roeien', in plaats van tegen de stroom in te gaan? Waarom zelfs aan dit pad beginnen? Wat win je wanneer je een dergelijke reis aangaat? Waar ligt de prikkel? Wat is de reden hiervoor?
Het antwoord is simpel: 'Je kunt niet anders doen dan deze levensreis zo te ondergaan'.

Je kunt de reis namelijk niet onderbreken. Je bent eraan begonnen nog voordat je werd geboren. Je geboorte is ronduit het teken dat je aan de reis bent begonnen. De vraag is daarom niet: 'Waarom een dergelijk pad inslaan?' De vraag is: 'Wens ik het pad bewust of onbewust te volgen?' Oplettend of niet. Als de oorzaak van mijn eigen ervaring of als het gevolg ervan?
Het grootste deel van je leven heb je geleefd naar de effecten van je ervaringen. Nu word je uitgenodigd de oorzaak van je eigen ervaringen te zijn. Dit is wat bekend staat als bewust leven, wandelen bij vol bewustzijn.

Hans Zevenboom

 

 

 

 

 
     
   
   
 
 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack