logo-millennium-visie.jpg

Gratis nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

kb

 

Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

Inhoudsopgave boek "Het drieledig wezen" Afdrukken E-mailadres

 

     
     
     
 

Het boek 'Het drieledig wezen'

De onwetendheid over het essentiële onderwerp 'Ziel & Geest', die op een ongekende hardnekkige manier al eeuwen blijft 'voortkabbelen' en mede de vele vragen de ik tijdens afb.3allerlei bijeenkomsten krijg, heeft mij ertoe doen besluiten om een samenvatting van mijn boek 'Het drieledig wezen' in de vorm van enkele Nieuwsbrieven weer te geven in de komende drie edities van Millennium-Visie.
Door de inhoudsopgave te presenteren krijgt u alvast een indruk over de omvang en de complixiteit van het onderwerp 'Ziel en Geest'. Ik hoop dat er op deze manier meer duidelijkheid én inzicht ontstaat over de wezenlijke vraag |Wie-ben-ik-nu-werkelijk?|.


Inhoudsopgave

1. Het ontstaan van een ziel
Hoe zijn zielen eigenlijk ontstaan? Bestaat er zoiets als een menselijke ziel? Heeft alles een ziel? Zijn alle zielen in één keer geschapen? Het aantal zielen, beperkt of onbeperkt? Wat is het verschil tussen 'oude' en 'jonge' zielen? Bestaat er zoiets als zielsverwantschap? Vorige levens? Herkenning van vorige levens.

2. Het doel van een menselijke ziel
Inleiding. Wat zijn de algemene opvattingen over een ziel? Een omschrijving van een ziel. Het 'Ying-Yang' principe. De bijzondere eigenschappen en kenmerken van een ziel. Waar zit de ziel nu precies? Wat is het doel van een ziel op aarde? Waarom wil de ziel dit allemaal zelf ervaren? De functie en de taak van een ziel. Het levenswerk van een ziel.

3. De ziel en haar ontwikkeling tijdens het leven
Ontwikkeling van de ziel. Keues en beslissingen. De vijf natuurlijke emoties. Wat is de 'beste' keuze? Verwerking van de binnenkomende gegevens. 'Buiten zinnen' zijn. Wat is dan de hoogste keus? De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten. In-het-Nu-Zijn. Het hart is de brug tussen de geest en de ziel. Hoe kun je gemeenschap hebben met God? Bewustzijnsverruiming. Het 'voeden' van je ziel. Volg ik mijn hoofd of durf ik mijn hart te volgen? Niet alle gevoelens zijn ware gevoelens. 'Goed' gevoel. Brede gehanteerde richtlijnen van een ziel. Waarom heeft God ons niet direct zo geschapen, zodat wij .......... Waarom doorgaan met dit leven?
4. De communicatie van een ziel
De communicatie van een ziel. Hoe weet ik nu dat ik met God communiceer en niet met mijn eigen verbeelding? Met wie communiceert God? Als ik zeker wist dat ik sprak met God ....... Ik had met het communiceren met God anders voorgesteld. Hoe communiceert de ziel? Het scheppingsproces. Beslissingen en 'mis-communicatie'. Kan het lichaam of de geest de ziel 'ex-communiceren'? Hoe kan ik beter naar mijn ziel luisteren? Hoe kan ik dat doen? 'Afstemmen' op de ziel. Meditatie. Elke dag mediteren? Wetenschappelijk bewezen resultaten van mediteren. Bidden helpt dat? Gedachtecontrole is de hoogste vorm van gebed. God zendt een bericht, hoe?

5. Op zoek naar de geest
Inleiding. De omschrijving van een geest. Een wetenschappelijke omschrijving van de geest. De geest, waar zit de geest nu precies? Wat is de algemene taak van een geest? Wat is de functie van een geest? De geest: de sluier der vergetelheid. Kan de geest of het lichaam de ziel buitenspel zetten? Gezondheidsproblemen. Elke ziekte wordt eerst in de geest geschapen. Je creëert onbewust alles wat je overkomt. Wat maakt het dan zo moeilijk allemaal? Alle slechte dingen die ons overkomen zijn het gevolg van onze eigen keuzes. Wat je doet, moet je oprecht doen. Het scheppingsproces. Leven is een schepping, geen ontdekking. Hoe krijg ik mijn leven weer opgang? Klinkt logisch, maar niet gemakkelijk. Ondersteunende gedachten veranderen. Hoe verander je nu de ondersteunende gedachte? Nieuwe gedachten. Opvoeding. Wat gebeurt er met de geest als je dood gaat?

6. Het lichaam
Inleiding. Het menselijke lichaam. Wij bestaan uit energie. De energie van een cel. Levensenergie. De wetenschap. De wisselwerking tussen lichaam en geest. Yoga-therapie. Verlichting. Transcendente meditatie. De functie van het lichaam. Wat is de reden dat je een lichaam hebt genomen? Het menselijke energieveld of aura.

7. Reïncarnatie
Inleiding. Wat betekent reïncarnatie? Is reïncarnatie een geloof? Aangename kanten? Reïncarnatie beleven: hoe? Betekenis van reïncarnatie in je dagelijks leven. Herinneringen aan vorige levens. Wat zegt de Bijbel over reïncarnatie? Waarom reïncarneren wij? Het rad van wedergeboorte. Kosmische rad. Bestaat er zoiets van schuld of boete doen? Beslissen wij zelf wanneer wij willen terugkeren? Reïncarnatie; hoe geschiedt dat? Reïncarnatie; moeten we telkens weer helemaal opnieuw beginnen? Krijgen we dan nooit rust? Reïncarnatie voor uitverkorenen? Waarom doorgaan? Wordt het leven dan nooit een beetje gemakkelijker?

8. De dood, de hereniging met het AL
Inleiding. Wat is de 'dood' nu eigenlijk? Sterven? Hereniging? Wat gebeurt er als je dood gaat? Over het leven ná dit leven. De hel of vagevuur. Maar als de hel niet bestaat, maar als ik toch de hel ervaar, wat maakt het dan in hemelsnaam uit? Satan of de duivel? Als de hel niet bestaat, wat gebeurt er dan werkelijk in het hiernamaals? Blijven we op het zelfde bewustzijnsniveau op het moment dat we sterven? 'Bijna-doodervaring'. Wanneer en waarom verlaat de ziel het lichaam? Vindt er een soort evaluatie plaats, een terugblik na de dood? 'Sluier der vergetelheid'. Reïncarnatie en de geschiedenis van de Kerk.

9. Overtuigingen over God en het Leven
Inleiding. Wat is het doel van menswording? Alle gedragingen worden gecreëerd door overtuigingen. Hoe komt dat de geschiedenis zich steeds blijft herhalen? Een zeer bijzondere spirituele overtuiging. Het kernprobleem van overtuigingen. Transcenderen.

10. Overtuigingen
Inleiding. Wat zijn overtuigingen? Waar komen overtuigingen vandaan? Overtuigingshiërarchie of - ladder. Het principe van de werking van overtuigingen. hoe kunnen we de spiritule overtuigingen veranderen? En hoe doen we dat? Beschikken we over de 'juiste' kracht?


Voor meer informatie (oa. bestelprocedure) over het boek 'Het drieledig wezen' verwijs ik u graag naar: www.hetnieuweinzicht.nl

Hans Zevenboom

 
     
   
   
 
 
Millennium-Visie
Tel. 06 – 20834965
www.millennium-visie.org
info@millennium-visie.org

Joomla Templates by Joomlashack